România şi-a ales cei mai buni medici! Vezi care este doctorul cu care oraşul tău se mândreşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai iubiţi medici ai României
Cei mai iubiţi medici ai României

Campania „Doctori cu care România se mândreşte“ a ajuns la final, după o lună de când s-a dat startul. Astăzi puteţi citi poveştile de viaţă ale celor mai buni doctori din ţară pe site-urile locale ale celor 39 de ediţii ale www.adevarul.ro.

În perioada 20 octombrie – 2 noiembrie 2011, cele 39 de site-uri locale oras.adevarul.ro au găzduit campania „Doctorii cu care România se mândreşte“. În cadrul acesteia, românii au putut vota medicii pe care-i plac şi-i apreciază din oraşul lor. „Urna de vot“ s-a închis la 2 noiembrie. Clasamentul final a fost stabilit în funcţie de opţiunile cititorilor, care au votat online, de cele ale unui juriu de specialitate şi de preferinţele redacţiei „Adevărul“, fiecare dintre cele trei liste având un procent de 33% din valoarea votului final.

De luni, 7 noiembrie aţi putut citi, din două în două zile, poveştile celor mai iubiţi medici care s-au clasat în Top 5 doctori cu care oraşul vostru se mândreşte.

Criteriile campaniei

Medicii au fost aleşi şi votaţi în funcţie de câteva criterii clare. În primul rând, au fost luate în considerare reputaţia şi integritatea personajului. S-a ţinut cont de cât de cunoscut este medicul pe plan local, însă pentru faptele sale bune bune, nu pentru scandalurile în care a fost implicat! Apoi, a contat CV-ul doctorului. Studiile aprofundate, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute de acesta de-a lungul carierei.

S-a pus accent şi pe inovaţie şi cercetare. Dacă medicul norminalizat a participat la operaţii în premieră pentru comunitatea în care activează, dacă a avut interventii medicale cu un grad înalt de dificultate finalizate cu succes, ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze spitalul cu aparatură performantă.

Iată poveştile de viaţă ale celor mai iubiţi 39 de medici din România!
. Sorin Chirea, ginecologul cel mai iubit de alexăndreni. Ginecologul a lucrat după terminarea Facultărţii „Carol Davila” din Bucureşti la Secţie de Ostretică-Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria.
În timpul rezidenţiatului a trecut pe la toate secţiile importante din spital, dar a ales aces sector care i-a adus multe satisfacţii. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medit alexăndrean!



. Doctorul Azamfirei, specialist în neurochirurgie, a câştigat aprecierea cititorilor „Adevărul“, a juriului de specialitate şi a redacţiei ziarului şi s-a clasat pe primul loc în campania „Doctori cu care Alba se mândreşte“. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Alba Iulia!




. Doctorul Marius Ozarchevici este medicul cu care Aradul se mândreşte cel mai mult. Marius Ozarchevici activează la secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad şi salvează vieţi în fiecare zi. Campania „Medicii cu care oraşul tău se mândreşte“ a ajuns la final. Pe locurile întâi, în marile oraşe s-au clasat medicii care nu doar au crezut în jurământul lui Hipocrate, ci l-au şi aplicat cu dedicaţie, pe parcursul carierei. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic arădean!



. Specialistul de pe locul l în campania „Doctorii cu care Bacăul se mândrește“. Adrian Cotârleț este chirurgul cu o mie de operații pe an și cel mai longeviv manager de spital de urgență. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic băcăuan!





Baia Mare. Dănuţ Mureşanu este chirurgul care a salvat mii de vieţi. Cel mai bine clasat doctor din campania „Medicii cu care Baia Mare se mândreşte“ este Dănuţ Mureşanu, medic primar chirurg. Datorită voturilor băimărenilor, a redacţiei şi a juriului, acesta ocupă prima poziţie în clasament. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic băimărean!




. Doctorul de inimă al Bistriţei. Locul I în Topul medicilor cu care Bistriţa se mândreşte este ocupat de cardiologul Dănuţ Cocoi. Medic primar la Spitalul Judeţean de 20 de ani şi preşedinte al Colegiului Medicilor din judeţ, doctorul Cocoi este apreciat atât  de pacienţi, cât şi de colegii de breaslă. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic bistriţean!




. Botoşănenii au votat: Medicul Constantin Pleşca ocupă locul I în topul doctorilor cu care se mândresc! Pionier al chirurgiei laparoscopice la Botoşani, medicul Pleşca a câştigat aprecierea cititorilor, a juriului de specialitate şi a redacţiei „Adevărul" în cadrul campaniei „Doctorii cu care Botoşaniul se mândreşte“. În urma voturilor, tânărul chirurg s-a clasat pe locul I în topul doctorilor de elită. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic botoşănean!



. Medicul care câştigă toate războaiele cu boala. Votul cititorilor „Adevărul", al redacţiei şi al unui juriu de specialitate l-au clasat pe medicul Ion Mihai, chirurg la Spitalul Militar Braşov, pe locul I în topul campaniei „Medici cu care Braşovul se mândreşte“. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Braşov!


Medicul Sorin Chirea a adus pe lume mii de copii
image
Marius Ozarchevici  spune că cele mai  emoţionante  sunt cazurile în care  sunt implicaţi copii Adrian Cotârleţ, directorul spitalului din Moineşti Dănuţ Mureşanu este ocupantul primului loc în campania „Medicii cu care Baia Mare se mândreşte“ Doctorul Dănuţ Cocoi Medicul Constantin Pleşca se bucură de aprecierea botoşănenilor Medicul Mihai Ion a făcut până acum aproape 10.000 de operaţii. Bogdan Crăciun


. Cosmin Boldeanu, doctorul de pe locul I din Campania „Medicii cu care Brăila se mândreşte!“. La numai 34 de ani, Cosmin Boldeanu este şeful Secţiei Oncologie din Spitalul Judeţean Brăila şi a obţinut cele mai multe voturi în cadrul campaniei „Medicul cu care Brăila se mândreşte“. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic brăilean!

Cosmin Boldeanu




. Dan Enescu, „îngerul copiilor“ de la „Grigore Alexandrescu“. Conduce cu o mână de fier spitalul specializat în tratarea copiilor şi îi tratează pe cei mici cu o dragoste şi o dăruire nemărginite. Pentru Dan Enescu nu există pacienţi, ci doar nişte maturi în miniatură de care trebuie să ai grijă. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Capitală!




. Ciprian Ştefănoiu, un stomatolog care ştie să comunice cu pacienţii. Cel mai votat medic din Buzău este un tânăr stomatolog, Ciprian Ştefănoiu, despre care cititorii noştri au avut numai cuvinte de laudă. Secretul succesului, crede cel mai apreciat doctor, constă în abilitatea sa de a comunica cu oamenii în afara sferei medicale. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic buzoian!



Călăraşi. Dr.Paul Gheorghe Gaşpar, cel mai bun medic din Călăraşi. Chirurgul Paul Gheorghe Gaşpar a fost medicul care a adunat cele mai multe voturi ale călărăşenilor. 75% dintre cititorii site-ului calarasi.adevarul.ro l-au desemnat ca fiind cel mai iubit medic din oraş. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Călăraşi!




. Viorel Cristurean, medicul martor la minunea vieţii. Specialistul de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean este pe primul loc în topul celor mai iubiţi medici din Constanţa, desemnaţi de cititorii constanta.adevarul.ro. Campania s-a derulat în perioada 20 octombrie – 2 noiembrie. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic constănţean!




Cluj-Napoca. „Profesiunea mea e o luptă permanentă pentru viaţă“. Voturile cititorilor, ale juriului de specialitate şi ale redacţiei l-au clasat pe doctorul Alexandru Irimie - conferenţiar, pe primul loc în campania „Medicii cu care Clujul se mândreşte“, iniţiată de „Adevărul“. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic clujean!




. Doctorul Ion Vasile este medicul cu care Craiova se mândreşte cel mai mult. Profesorul universitar doctor Ion Vasile este primul medic din Dolj în clasamanetul doctorilor cu care Craiova se mândreşte. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Craiova!

Dan Enescu, „îngerul copiilor" de la „Grigore Alexandrescu" Ciprian Ştefănoiu Dr.Paul Gheorghe Gaşpar, chirurg, primul în topul celor mai iubiţi medici Medicul Viorel Cristurean, primul în topul „Adevărul“ Constanţa Alexandru Irimie Profesorul universitar doctor Ion Vasile este câştigătorul campaniei "Medici cu care Craiova se mândreşte"



. Locul I în campania „Medicii cu care Focşaniul se mândreşte“: Luminiţa Băluţă luptă pentru viaţa pacienţilor din sala de operaţie. Apreciată deopotrivă de colegii de breaslă, de bolnavi, dar şi de rudele acestora, dr. Luminiţa Băluţă, medic chirurg în cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon“ ocupă poziţia fruntaşă în cadrul campaniei demarate de cotidianul „Adevărul“. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Focşani!

Luminiţa Băluţă



. Doctorul Angel Trifan, şeful UPU-SMURD, este medicul cu care Galaţiul se mândreşte! Susţine că este dependent de adrenalină şi că acesta este unul dintre motivele pentru care face medicină de urgenţă. Recent, s-a specializat şi în Terapie Intensivă considerând că cele două domenii medicale sunt complementare. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic gălăţean!




. Anestezistul Ladislau Pick este medicul cu care Giurgiu se mândreşte. În urma campaniei demarate de “Adevărul” în urmă cu mai bine de o lună, giurgiuvenii şi-au ales doctorul cu care se mândresc cel mai mult. Este vorba despre Ladislau Pick (59 de ani), medic anestezist la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Giurgiu!




. Valeria Filimon este medicul cu care Hunedoara se mândrește cel mai mult. Aproximativ 40 la sută din cititorii hunedoara.adevarul.ro au votat Valeria Filimon, directorul Seriviciului de Ambulanța Deva  ca find ca cel mai iubit medic din județul Hunedoara. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic hunedorean!
 



. Specialistul de pe primul loc în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“: Eugen Târcoveanu, medicul care a realizat tratamente şi operaţii în premieră naţională. Profesorul Eugen Târcoveanu este primul medic român care a folosit termonecroza în tratarea cancerului şi al doilea din ţară care a operat laparoscopic. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic ieşean!




Piatra Neamţ. Specialistul de pe locul I în campania „Doctorii cu care se mândreşte Piatra Neamţ“: Sorana Iftimia, medicul care luptă pentru viaţa nou-născuţilor. Campania demarată de ziarul „Adevărul“ a ajuns la final. Juriul de specialitate împreună cu cititorii au hotărât ca specialistul care merită să fie în fruntea clasamentului să fie neonatologul Anca Sorana Iftimia. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Piatra Neamţ!



Piteşti. Mihai Popescu este cel mai apreciat doctor din Pitești. Cititorii pitesti.adevarul.ro și juriul alcătuit din specialiști în medicină din Argeș au decis: doctorul cu care Piteștiul se mândrește este Mihai Popescu de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești care, după o carieră de peste 20 de ani, a devenit „tatăl“ neurochirurgiei din Argeș. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Piteşti!



. Cardiologul Dumitru Predescu, cel mai iubit medic din Ploieşti. Medicul Dumitru Predescu, şeful Secţiei Cardiologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, are grijă de inimile prahovenilor de trei decenii. Este şi medic primar boli interne. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic ploieştean!




. Hadrian Borcea salvează vieți contra-cronometru. Şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (UPU) Oradea şi coordonator al SMURD Bihor, medicul Hadrian Borcea şi-a dedicat întreaga carieră salvării de vieţi. Cel mai apreciat medic orădean spune că acest lucru îi vine natural, din pasiunea pe care o are pentru viaţă şi natură. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Oradea!



. Medicul Constantin Dumitrescu, „ceasornicarul“ de inimi cu care vâlcenii se mândresc cel mai mult. Votat de cititorii site-ul nostru, de juriul de specialitate si de redacţie, dr. Constantin Dumitrescu este medicul de pe locul I din top cu care vâlcenii se mândresc, fiind un model de profesionalism şi modestie în relaţia cu pacienţii. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic vâlcean!



Reşiţa. Doctorul Liliana Heler este medicul cu care Reșița se   mândrește cel mai mult. Cardiologul Liliana Heler a fermecat inimile reșițenilor. Are certificatul european care îi atestă specialitatea de cardiolog și a profesat timp de un an la un spital din Germania, care i-a recunoscut pe deplin meritele. În ciuda insistențelor de a rămâne peste granițele țării, tânăra doctoriță s-a reîntors în țară, iar acum este medicul pe care cei mai mulți reșițeni îl au la inimă. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic reşiţean!



Satu Mare. Ioan Dănuț Sergiu: „Trebuie aplicată legea împotriva tuberculoșilor criminali“. Ioan Dănuț Sergiu, 48 de ani, medicul specialist pneumolog care conduce Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Satu Mare din 2004 a ocupat locul I în campania „Doctori cu care Satu Mare se mândrește“. Medicul a ținut să atragă atenția asupra unui potențial pericol pentru sănătatea publică din România: răspândirea tuberculozei de către bolnavii care refuză tratamentul. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Satu Mare!



. Mihai Roman, medic de top la 42 de ani. A reuşit să adune izbânzi profesionale pe care alţii nu le strâng într-o viaţă de muncă. Tânăr, ambiţios şi complet dedicat unei meserii la care a visat încă din copilărie, medicul ortoped Mihai Roman a fost desemnat, în urma voturilor publicului, redacţiei „Adevărul“ şi ale unui juriu de specialitate, primul dintre medicii cu care oraşul de pe Cibin se mândreşte. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Sibiu!



. Neurologul Renică Diaconescu este câştigătorul campaniei „Doctorii cu care Slatina se mândreşte“. Medic primar neurolog şi doctor în ştiinţe medicale, Renică Diaconescu, şeful secţiei Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina ocupă locul I în topul doctorilor cu care se mândreşte Slatina. Citeşe AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Slatina!




. Sebastian Rădulescu este cel mai iubit medic din Slobozia. Este medic de obstetrică ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia şi este pe primul loc în topul celor mai iubiţi medici din capitala Bărăganului, desemnaţi de cititorii slobozia.adevarul.ro. Campania s-a derulat în perioada 20 octombrie – 2 noiembrie. Click AICI pentru întreaga poveste a celui mai iubit medic din Slobozia!



. Laura Coca, specialistul de pe locul I în campania „Doctorii cu care Suceava se mândreşte“. Medicul ginecolog a fost cel mai votat medic din lista de nominalizări. Aceştia împreună cu juriul şi redacţia Adevărul Suceava au hotărât că ea este doctorul cu care Suceava se mândreşte. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic sucevean!




. Maria Mimiş: „Mi-a plăcut întotdeauna să consult copii“. Dr. Maria Mimiş este medic pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgovişte. Este medicul cu cele mai multe voturi în campania „Doctori cu care Târgoviştea se mândreşte“. Îi urmează în top doctorii Viorel Baroş, Mircea Vlădoianu, Jean Popescu şi Carmen Marcu. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic târgoviştean!



. Specialistul de pe locul I în campania „Doctorii cu care Târgu-Jiul se mândreşte“: Camelia Roman Bărbuţi, „mămica“ bebeluşilor din Gorj. Şefa Secţiei de Neonatologie a obţinut cele mai multe voturi din partea cititorilor care şi-au exprimat opţiunea pe site, dar a fost ales şi de juriul de specialitate şi de redacţia „Adevărul“ Târgu-Jiu. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic din Târgu-Jiu!



Târgu Mureş. Horaţiu Suciu, medicul care a salvat mii de copii bolnavi de inimă. Conferenţiarul universitar doctor Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş este medicul cu care mureşenii se mândresc cel mai mult. Citeşte AICI povestea celui mai iubit medic din Târgu Mureş!




. Olimpia Oprea este medicul cu care Timişoara se mândreşte cel mai mult. Obstetricianul este de 20 de ani la Maternitatea Odobescu, pentru care luptă cu aceeaşi implicare cu care contribuie la naşterea bebeluşilor. A înfiinţat Sindicatul „Materna“ pentru a putea lupta şi pentru drepturile colegilor, obţinând în instanţă plata unor sume de bani restante. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic timişorean!



. Dr. Dumitru Vâlcu a dat vioara pe medicina de urgenţă. Dr. Dumitru Vâlcu s-a situat pe primul loc în clasamentul celor cinci medici cu care Tulcea se mândreşte. „Aş vrea să le mulţumesc celor care m-au votat şi care mă apreciază profesional“, spune directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic tulcean!

Doctorul Angel Trifan monitorizând parametrii vitali ai unui bolnav aflat în stare gravă Ladislau Pick profesează în Giurgiu de aproape trei decenii Valeria Filimon, cel mai iubit medic hunedorean
image
Medicul neonatolog Sorana Iftimia Doctorul Mihai Popescu a înființat secția de Neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență din Pitești Medicul Dumitru Predescu petrece 15 ore, zilnic, în spital (foto Codruţa Horja) Hadrian Borcea împreună cu Raed Arafat Cardiologul Constantin Dumitrescu, medicul cu care valcenii se mandresc cel mai mult Cardiologul Liliana Heler tratează inimile reșițenilor Ioan Dănuț Sergiu a fost cel mai votat medic în campania „Doctori cu care Satu Mare se mândrește” Mihai Roman, primul în topul medicilor cu care Sibiul se mândreşte Renică Diaconescu Medicul Sebastian Rădulescu lucrează de 27 de ani la Spitalul din Slobozia Dr. Laura Coca Dr. Maria Mimiş Camelia Roman Bărbuţi Horaţiu Suciu este medicul cu care mureşenii se mândresc cel mai mult Medicul Olimpia Oprea a „moşit“ o serie de proiecte care pot aduce finanţare europeană pentru spitalul în care lucrează Dr. Dumitru Vâlcu s-a situat pe primul loc în topul medicilor cu care Tulcea se mândrește



Turnu-Severin. Doctorul Emil Traşcă este medicul cu care Severinul se mândreşte cel mai mult. Şeful Secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Severin, medicul Emil Traşcă, ocupă prima poziţie în campania „Doctorii cu care Severinul se mândreşte“. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic dinturnu-Severin!




. Mioara Daşcău, doctorul cu care vasluienii se mândresc cel mai mult. Campania „Doctorii cu care Vasluiul se mândreşte“ demarată de ziarul „Adevărul“ a ajuns la final. Juriul de specialitate împreună cu cititorii au hotărât ca specialistul care merită să fie în fruntea clasamentului  să fie medicul de familie Mioara Daşcău. Citeşte AICI întreaga poveste a celui mai iubit medic vasluian!




. Medicul ortoped Florian Neaga primit zeci de mii de voturi din partea cititorilor, a întrunit şi aprecierile juriului de specialitate şi ale redacţiei. Şi toate acestea pentru că îmbină extrem de bine două calităţi: profesionismul şi omenia. Citeşte AICI povestea celui mai iubit medic din Zalău!

Emil Traşcă este doctorul cu care Severinul se mândreşte cel mai mult
image
Dr.Florin Neaga este pasionat de mecanică, despre care spune că are multe în comun cu ortopedia
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite