Doctorul Marius Ozarchevici este medicul cu care Aradul se mândreşte cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Ozarchevici  spune că cele mai  emoţionante  sunt cazurile în care  sunt implicaţi copii
Marius Ozarchevici spune că cele mai emoţionante sunt cazurile în care sunt implicaţi copii

Marius Ozarchevici activează la secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad şi salvează vieţi în fiecare zi. Campania „Medicii cu care oraşul tău se mândreşte“ a ajuns la final. Pe locurile întâi, în marile oraşe s-au clasat medicii care nu doar au crezut în jurământul lui Hipocrate, ci l-au şi aplicat cu dedicaţie, pe parcursul carierei.

Doctorul Marius Ozarchevici a fost ales de cititori ca fiind medicul cu care Aradul se mândreşte cel mai mult. Ozarchevici, care activează de aproape 20 de ani în sistemul medical arădean, spune că, în meseria sa, totul se datorează muncii în echipă. „Nu mi se atribuie doar mie acest titlu al campaniei, ci întregii echipe al Unităţii de Primire Urgenţe din Arad. Mai ales în medicina de urgenţă, eforturile de a salva vieţi şi de a acorda primul ajutor se datorează unei echipe din care fac parte atât medici, cât şi asistente“, susţine dr. Marius Ozarchevici.

Medicul arădean s-a născut în 1970, iar astăzi este căsătorit şi are un băieţel de patru ani. A dat la medicină având exemplul surorii sale mai mari, care era deja studentă la Timişoara, când a venit timpul să decidă ce anume vrea să facă în viaţă. „Dacă nu aş fi intrat la medicină în 1989, când am dat admitere, probabil că azi aş fi fost inginer petrolist, ca şi tata“, a mărturisit medicul arădean.

Meseria de salvator
A intrat însă „din prima“ la facultatea de profil din Timişoara. „Eu aş fi vrut să fac cardiologie, dar la rezidenţiat am fost nevoit să aleg o altă specializare, fiindcă la cardiologie nu mai erau locuri. Aşa că am ales medicina de urgenţă deoarece era o specializare nouă şi părea foarte interesantă“, a mai povestit Marius Ozarchevici.
Medicul crede în continuare că specializarea sa, pe care o practică în prezent la Unitatea de Primire Urgenţe din Arad, este foarte frumoasă, dar extrem de solicitantă atât fizic, cât şi psihic. „Cele mai mari satisfacţii le ai când reuşeşti resuscitarea unui pacient, dându-i viaţă, şi cu atât mai mult în cazurile în care el reuşeşte să plece pe picioarele sale de la noi“, a declarat medicul arădean.

Cei mai buni din Vest
Cititorii ziarului „Adevărul“ şi ai site-ului www.adevarul.ro au votat medicii cu care se mândresc.  Doctorul care ocupă locul întâi în topul medicilor cu care Reşiţa se mândreşte este Liliana Heler, care are certificat european pentru specialitatea de cardiolog. A profesat timp de un an la un spital din Germania. Tânăra doctoriţă s-a reîntors în ţară, iar acum este medicul pe care cei mai mulţi reşiţeni îl au la inimă.

Medicul Valeria Filimon, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Deva, a fost votat de cititorii hunedoara.adevarul.ro ca fiind cel mai iubit medic din judeţul Hunedoara. Valeria Filimon a reuşit să adune aproximativ 38 la sută din numărul total de voturi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite