Neurologul Renică Diaconescu este câştigătorul campaniei „Doctorii cu care Slatina se mândreşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renică Diaconescu
Renică Diaconescu

Medic primar neurolog şi doctor în ştiinţe medicale, Renică Diaconescu, şeful secţiei Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina ocupă locul I în topul doctorilor cu care se mândreşte Slatina.

Medicul a tratat cu succes sute de pacienţi care au ajuns la el cu afecţiuni neurologice grave. A contribuit la dotarea spitalului slătinean cu un tomograf, cel mai performant din Oltenia la acea vreme. Aparatul, funcţional şi acum, a costat 14 miliarde lei vechi. Totodată, el a are o activitate medicală intensă, participând la congrese şi consfături de specialitate, dar şi o activitate publicistică, scriind lucrări şi referate în reviste medicale. Este membru al Societăţii Europene de Neurologie.

Cea mai bună echipă de neurologi

Renică Diaconescu a ales să devină medic în copilărie, în urma pierderii tatălui, grav bolnav. „Am crescut fără tată, l-am pierdut atunci când aveam şapte ani şi atunci am decis ce carieră vreau să urmez. Iniţial, mi-am dorit să devin cardiolog, dar am ales Neurologia ulterior pentru că este complexă“, a spus medicul. Spune despre această specialitate că este matematică pură. Munceşte mult alături de echipa sa. Cea mai mare reuşită este atunci când un pacient care ajunge paralizat aici pleacă pe picioare. „După părerea mea, Slatina este foarte ridicată din punct de vedere al neurologiei. Văd asta la fiecare congres la care merg. Nu cred că este meritul meu, ci al echipei mele. Noi, medicii din această secţie am pus suflet pentru fiecare bolnav“, a spus medicul.
Renică Diaconescu mărturiseşte că nu s-a gândit la începutul carierei că avea să ajungă cel mai bun în ceea ce face. A fost ambiţios, dorindu-şi să se perfecţioneze.
Neurologul le mulţumeşte celor ce l-au votat. Voturile pacienţilor, ale colegilor şi al redacţiei Adevărul Slatina l-au desemnat câştigătorul campaniei, doctorul cu care se mândreşte oraşul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite