CAMPANIE ADEVĂRUL Dr.Paul Gheorghe Gaşpar, cel mai bun medic din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr.Paul Gheorghe Gaşpar, chirurg, primul în topul celor mai iubiţi medici
Dr.Paul Gheorghe Gaşpar, chirurg, primul în topul celor mai iubiţi medici

Chirurgul Paul Gheorghe Gaşpar a fost medicul care a adunat cele mai multe voturi ale călărăşenilor. 75% dintre cititorii site-ului calarasi.adevarul.ro l-au desemnat ca fiind cel mai iubit medic din oraş.

Puţin surprins de postura în care a fost pus, dr. Gaşpar, care se simte în largul său doar în sala de operaţii, crede că l-a recomandat, în primul rând, comunicarea pe care o are cu pacienţii săi. „Nu doresc decât să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi să-i asigur de toată preţuirea mea“, a spus medicul. Deşi nu-i place să vorbească despre propria persoană, Paul Gaşpar a dezvăluit că se simte onorat de a primi titlul de cel mai bun, deşi are colegi unul şi unul. „Lucrez cu o echipă de profesionişti şi acest lucru mă motivează în fiecare zi să mă depăşesc. Dacă nu eşti susţinut, nu poţi performa“, a precizat chirurgul.

8.000 de operaţii

Cu aproximativ 8.000 de operaţii la activ şi cu diverse stagii de pregătire în ţară, dar şi în străinătate, Paul Gheorghe Gaşpar activează din 1996 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Originar din Suceava, medicul a ales Bărăganul şi s-a ataşat şi de oameni, dar şi de locuri. Face eforturi imense pentru a menţine un echilibru între profesie şi familia sa care este stabilită în Bucureşti. „La sfârşitul săptămânii fac naveta pentru a fi alături de cei dragi. Este obositor, pentru că meseria este solicitantă, însă m-am obişnuit“, spune medicul. Despre sine spune că este o persoană modestă căreia îi place armonia, iar atunci când timpul îi permite, foarte rar, ce-i drept, se relaxează în natură alături de familie.

Anestezia, o mare problemă

Este de părere că şi la Călăraşi s-ar putea realiza intervenţii chirurgicale de anvergură, dacă ar exista o linie de anestezie permanentă. „Vin cazuri grave, accidente de circulaţie, sunt pacienţi în şocuri hemoragice. Se pierde timp cu transferul acestora la Bucureşti. Nu avem decât un singur medic anestezist şi acest lucru ne îngreunează munca, dar reprezintă şi un mare pericol pentru vieţile pacienţilor“, spune medicul.
Cu toate acestea, şi într-un oraşel de provincie se poate face performanţă. Medicul spune că toate cazurile sale sunt unice şi de fiecare dată când păşeşete în sala de operaţie nu există decât el şi Dumnezeu. Este o persoană credincioasă, cu educaţie sănătoasă provenită din familie. Ambii părinţii sunt profesori de limba română, iar bunicii au fost preoţi.

Pregătire profesională

Spune că a ales medicina pentru că este o meserie nobilă şi a depus toate eforturile pentru a fi cel mai bun. A absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti în 1989, iar rezidenţiatul  în chirurgie generală l-a efectuat la Spitalul Sf. Ion din Capitală. A urmat apoi cursuri intensive de chirurgie laparoscopică, de tehnici avansate în acest domeniu. Are o supraspecializare în chirurgie oncologică la Insitutul Oncologic din Bucureşti, iar la spitalul „Ichilov“ Tel-Aviv din Israel a stat trei luni pentru a urma un program de training de chirurgie laparoscopică, sub îndrumarea dr. Amir Szold, şef departament chirurgie laparoscopică avansată.
A absolvit un curs de management spitalicesc, dar şi unul de ecografie abdominală. Dr. Paul Gheorghe Gaşpar este membru al Societăţii Române de Chirurgie, membru al Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică, iar referinţe despre acesta pot fi găsite şi „Enciclopedia personalităţilor din România“-ediţia 2008.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite