Sebastian Rădulescu este cel mai iubit medic din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Sebastian Rădulescu lucrează de 27 de ani la Spitalul din Slobozia
Medicul Sebastian Rădulescu lucrează de 27 de ani la Spitalul din Slobozia

Este medic de obstetrică ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia şi este pe primul loc în topul celor mai iubiţi medici din capitala Bărăganului, desemnaţi de cititorii slobozia.adevarul.ro. Campania s-a derulat în perioada 20 octombrie – 2 noiembrie.

De 31 de ani este părtaş zilnic la minunea de a da viaţă, cea mai mare satisfacţie a sa fiind aceea de a aduce pe lume copii sănătoşi. Dăruirea şi grija cu care îşi face meseria, i-au determinat pe ialomiţeni să îi acorde cel mai mare număr de voturi.

A ales să îmbrace halatul alb urmând modelul tatălui său care şi-a dedicat existenţa salvării de vieţi omeneşti. După terminarea Facultăţii de Medicină din Bucureşti a lucrat timp de trei ani într-un spital din Oneşti. S-a transferat mai apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia.  Primul bebeluş pe care l-a adus pe lume aici a fost chiar copilul uneia dintre colegele sale.

“Îmi amintesc prima gardă în Spitalul Judeţean din Slobozia. Atunci am asistat-o la naştere pe doctoriţa Popescu, fostul medic şef al Seviciului de Ambulanţă”, rememorează Sebastian Rădulescu..

Cel mai dificil caz
De-a lungul anilor a avut parte de nenumărate cazuri extrem de dificile, însă a înregistrat  tot atâtea satisfacţii profesionale. Alături de colegii de secţie a reuşit de fiecare dată să depăşească dificultăţile, iar recunoştinţa pe care a citit-o de fiecare dată  pe chipul mamelor a fost  cea mai frumoasă mulţumire de care a avut parte.

“În urmă cu trei ani am operat o sarcină ectopică dusă la termen. Este o raritate un astfel de caz. Mama avea numai 16 ani, iar copilul se dezvoltase în abdomen. Am reuşit să îl aducem pe lume sănătos. Cu ceva vreme în urmă, mama a venit cu el la spital ca să îl vedem şi noi. Este o frumuseţe de copil”, spune zâmbind medicul.

Doi pe primul loc
Pentru medicul Sebastian Rădulescu, scâncetul bebeluşului care vede pentru prima dată lumina zilei este la fel de important ca starea de sănătate a mamei ce i-a dat naştere.

“Este o plăcere să scoţi un bebeluş, să vezi că este bine, sănătos. Munca noastră este însă dificilă pentru că noi lucrăm cu două persoane. Nu poţi niciodată să pui mama sau copilul pe primul loc, trebuie să faci în aşa fel încât să fie bine pentru amândoi”, adaugă doctorul.

O carieră fără regrete

Medicul Sebastian Rădulescu s-a transferat iniţial numai pentru un an la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Intenţiona ca ulterior să plece la Ploieşti, oraşul său natal, însă s-a ataşat atât de mult de plaiurile Bărăganului încât nu le-a mai părăsit nici în ziua de astăzi.

“Am venit pentru un an şi am rămas 27. Nu am regretat niciodată această alegere pentru că la Slobozia am avut ocazia să lucrez într-un colectiv foarte bun de medici”, conchide medicul Sebastian Rădulescu.

Sebastian Rădulescu lucrează de 27 de ani la Spitalul din Slobozia
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite