Anestezistul Ladislau Pick este medicul cu care Giurgiu se mândreşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ladislau Pick profesează în Giurgiu de aproape trei decenii
Ladislau Pick profesează în Giurgiu de aproape trei decenii

În urma campaniei demarate de “Adevărul” în urmă cu mai bine de o lună, giurgiuvenii şi-au ales doctorul cu care se mândresc cel mai mult. Este vorba despre Ladislau Pick (59 de ani), medic anestezist la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu.

Născut într-o familie de intelectuali din Petroşani (judeţul Hunedoara), Ladislau Pick a fost atras de medicină, absolvind în anul 1979 Facultatea de Medicină Generală din Timişoara. În oraşul natal a profesat pentru puţin timp în câteva dispensare medicale ca doctor generalist, ulterior susţinându-şi secundariatul pentru specializarea de anestezist, ajungând la Giurgiu în anul 1983.

Până să ajungă însă la Giurgiu, s-a format ca medic în special datorită a doi reputaţi profesori care aveau să îi devină modele nu numai în carieră ci şi în viaţă. „Trei ani de zile am stat la spitalul Fundeni învăţând meserie de la două personalităţi cărora le port un respect imens. Este vorba de profesorul George Litarczek, întemeietorul şcolii româneşti de anestezie şi terapie intensivă şi de profesorul Dan Tulbure”.

Dedicat muncii sale, a devenit apreciat de către giurgiuveni care îl consideră unul dintre cei mai buni medici care au profesat vreodată aici. „Sunt onorat de faptul că giurgiuvenii m-au votat însă împart această recunoaştere cu foarte mulţi dintre colegii mei alături de care muncesc în Spitalul Judeţean. Aceste voturi cred că reprezintă recunoaşterea eforturilor a ceea ce am muncit aici şi a sacrficiilor pe care le-am făcut” a declarat doctorul Ladislau Pick, cel care în cei aproape 30 de ani de activitate la Giurgiu a efectuat peste 30.000 de anestezii.

Chiar dacă a primit de-a lungul timpului oferte tentante de la mai multe clinici private din oraşe mari, Ladislau Pick nu a dorit să părăsească oraşul care l-a adoptat. „Am avut oferte însă nu am dorit să le dau curs. Am mai spus lucrul acesta celor care m-au întrebat de ce nu am plecat şi o repet acum: am băut apă din Dunăre” a mai spus anestezistul giurgiuvean.

În afară de munca depusă în spital, doctorul Ladislau Pick este preşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Giurgiu şi secretar al Clubului Rotary Danubius Giurgiu alături de care a iniţiat mai multe campanii pentru umanitare.

Dentistul Dumitru Aristide, locul 5 în Topul Medicilor cu care Giurgiul se mândrește

Dumitru Aristide (dreapta) este dedicat meseriei pe care o practică

Locul 4 - Pediatrul Elisabeta Bene, singura femeie medic din “Top 5 Medici cu care Giurgiul se mândrește”

Elisabeta Bene, purtătorul de cuvânt al SJU Giurgiu

Prof. dr. Ioneli Petrescu, specialist în medicină recuperatorie, ocupă locul trei în preferinţele giurgiuvenilor

image

Costel Iorga, chirurgul clasat pe locul doi în "Topul medicilor cu care Giurgiul se mândreşte", operează 500 de pacienţi anual

Medicul Costel Iorga profesează în Giurgiu încă din anul 1985
Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite