Olimpia Oprea este medicul cu care Timişoara se mândreşte cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Olimpia Oprea a „moşit“ o serie de proiecte care pot aduce finanţare europeană pentru spitalul în care lucrează
Medicul Olimpia Oprea a „moşit“ o serie de proiecte care pot aduce finanţare europeană pentru spitalul în care lucrează

Obstetricianul este de 20 de ani la Maternitatea Odobescu, pentru care luptă cu aceeaşi implicare cu care contribuie la naşterea bebeluşilor. A înfiinţat Sindicatul „Materna“ pentru a putea lupta şi pentru drepturile colegilor, obţinând în instanţă plata unor sume de bani restante.

S-a hotărât că va lupta pentru a salva vieţi în penultimul an de liceu. Era într-o clasă de electrotehnică, la un liceu real, iar un rol decisiv în luarea acestei hotărări l-a avut... un carnet de note.

„Am găsit carnetul tatălui meu, avea doar note  bune, iar la sfârşit era o recomandare. Profesorul scrisese că ar trebui să devină medic. Din păcate, nu a avut posibilităţi materiale ca să-şi urmeze acest vis, aşa că m-am hotărât să îl îndeplinesc eu“, a spus doctorul Olimpia Oprea. De atunci, medicul care a pus mereu bază pe pregătirea teoretică a reuşit să se impună în domeniul pe care l-a ales.

În prezent, este unul dintre cei mai cunoscuţi profesionişti din Timişoara şi din ţară, dedicându-şi în continuare timpul pacienţilor Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu“ (Maternitatea Odobescu). A înfiinţat Sindicatul „Materna“ pentru a putea lupta şi pentru drepturile colegilor, obţinând în instanţă plata unor sume de bani restante.

Recent, a intrat în greva foamei pentru a atrage atenţia asupra faptului că rezidenţii care stau câte 29 de ore în tura de gardă nu primesc nici măcar o masă caldă, deşi în spital există o bucătărie proprie. „Este jenant să mă duc singură la masă. Am vrut să plătesc pentru ei, dar bucătarii nu acceptă, pentru că le este frică să nu îşi piardă jobul. Am ajuns să le cumpăr de mâncare din propriul meu buzunar“, declara atunci Olimpia Oprea.

Despre suflet
Potrivit doctorului care a obţinut locul întâi în „Top 5 medici cu care Timişoara se mândreşte“, cea mai importantă satisfacţie a unui profesionist trebuie să fie legată de ajutarea pacienţilor.

„Ai o mulţumire deosebită când intervii şi reuşeşti să salvezi viaţa unui copil sau a unei mame. Complicaţiile te marchează oricum. Îmi este greu când aud că se vorbeşte despre medici ca despre nişte fiinţe fără suflet, când ştiu că nereuşitele sunt cele pe care le ţii minte toată viaţa. Chiar dacă sunt mult mai puţine, complicaţiile rămân cu tine, nu succesele“, a spus doctorul Oprea. Însărcinată în opt luni, medicul încă era alături de paciente şi făcea operaţii de cezariană, ţinând mereu un coleg aproape, pentru a fi repede înlocuită în caz că i s-ar fi făcut rău sau dacă intra în travaliu.

Olimpia Oprea lucrează în prezent la mai multe proiecte care ar urma să aducă bani europeni în spitalul unde profesează. Totalul sumelor ce pot fi obţinute se apropie de trei milioane de euro. Cu aceste fonduri se vor asigura numeroase dotări şi lucrări de renovare unităţii sanitare, stabilindu-se în acelaşi timp şi colaborări cu instituţii similare din Serbia şi Ungaria. Olimpia Oprea profesează în spitalul timişorean amintit din anul 1991.

De atunci a participat la numeroase specializări în ţară şi în străinătate, obţinând, de asemenea, diplome de master în managementul administraţiei publice şi cel al serviciilor sociale şi de sănătate. Anul acesta, Olimpia Oprea a fost premiată şi la Gala Medica, eveniment organizat de Colegiul Medicilor din România, la categoria „Medicul implicat“.

Campania dedicată medicilor a ajuns la final
„Doctori cu care Timişoara se mândreşte“, campania marca Adevărul care şi-a propus să-i promoveze, cu ajutorul cititorilor, pe adevăraţii profesionişti din sistemul medical, a ajuns la final. După nominalizarea şi votarea medicilor, în Top 5 au intrat, în ordine inversă, dr. Margit Şerban – Spitalul de Copii, dr. Adrian Sava – Spitalul Judeţean, dr. Claudiu Popa – Spitalul Militar, dr. Dorel Săndesc – Spitalul Judeţean şi dr. Olimpia Oprea – Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu“.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite