Locul I în campania „Medicii cu care Focşaniul se mândreşte”: Luminiţa Băluţă luptă pentru viaţa pacienţilor din sala de operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Băluţă
Luminiţa Băluţă

Apreciată deopotrivă de colegii de breaslă, de bolnavi, dar şi de rudele acestora, dr. Luminiţa Băluţă, medic chirurg în cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon" ocupă poziţia fruntaşă în cadrul campaniei demarate de cotidianul „Adevărul".

Absolventă a Facultăţii de Medicină Generală de la Universitatea „Iuliu Haţieganu" din Cluj - Napoca, a făcut rezidenţiatul la Institutul de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni, a profesat la Spitalul Municipal Adjud, iar de patru ani încoace salvează din „ghearele" morţii bolnavii care ajung în sala de operaţie de la Spitalul Judeţean Focşani.

Fire extrem de deschisă şi comunicativă, Luminiţa Băluţă îşi tratează cu acelaşi interes toţi pacienţii, de fiecare dată fiind impresionată de dorinţa lor de a se face bine.

„În această meserie este foarte important să ai aplecare către toate categoriile sociale, să fii aproape de bolnavi şi de însoţitorii acestora. Pentru mine, nu există bogat sau sărac, toţi sunt egali şi au dreptul la viaţă. În fiecare zi, vin cu plăcere la spital", precizează medicul.

Dr. Luminiţa Băluţă mărturiseşte că cheia succesului său este reprezentată deopotrivă de pasiunea cu care îşi practică meseria, de relaţia specială pe care o are cu pacienţii, însă şi de colectivul unit din care face parte.

„Suntem un grup de oameni solidari, care îşi fac treaba bine. Suntem atât prieteni, cât şi colegi şi toţi avem disponibilitatea de a sări unul în ajutorul celuilalt atunci când ne confruntăm cu situaţii critice. Sunt momente când trebuie să vii de acasă la miezul nopţii la solicitarea celorlalţi medici. Spiritul de echipă este esenţial", declară dr. Luminuţa Băluţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite