Doctorul Liliana Heler este medicul cu care Reșița se mândrește cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardiologul Liliana Heler tratează inimile reșițenilor
Cardiologul Liliana Heler tratează inimile reșițenilor

Cardiologul Liliana Heler a fermecat inimile reșițenilor. Are certificatul european care îi atestă specialitatea de cardiolog și a profesat timp de un an la un spital din Germania, care i-a recunoscut pe deplin meritele. În ciuda insistențelor de a rămâne peste granițele țării, tânăra doctoriță s-a reîntors în țară, iar acum este medicul pe care cei mai mulți reșițeni îl au la inimă.

Liliana Heler este reșițeancă și, de mică, visul ei a fost să devină medic. A urmat Liceul Sanitar din Arad, iar apoi facultatea de medicină la Timișoara. Stagiatura a făcut-o la Reșița, iar rezidențiatul, la Timișoara. „Îmi plac florile, să citesc, să călătoresc. Nu am pra mult timp liber, pentru că mă împart între spital și cabinetul meu privat”, spune medicul, care își dedică viața bolnavilor de inimă din Reșița. În ce privește relația cu pacienții, tânăra doctoriță este modestă. Spune că nu poate mulțumi pe toată lumea, deși aprecierile reșițenilor pe formulul „Adevărul” au demonstrat că i-a fermecat.

„Trebuie să învățăm din greșeli. Pun suflet la fiecare pacient în parte. Cazurile tinerilor suferinzi mă impresionează cel mai tare. Suntem în urmă cu cercetarea, iar atunci când intă în calcul malformațiile cardiace și patologia, bolile cu transmitere ereditară, nu putem face mare lucru, tocmai din acest motiv”, spune medicul. Un an l-a petrecut în Germania, ca și cardiolog. Spitalul de peste granițe, de altfel, i-a recunoscut specializarea de interne și cardiologie. „M-am reîntors la familia mea și țin la oamenii de aici. Este păcat că spitalele din țară nu sunt la fel de dotate, însă la cabinet am visat la un start european. L-am dotat cu tot ceea ce a trebuit, ca să pot ajuta pacienții la un alt standard.

Acolo, trebuie să investesc în permanență”, spune medicul, hotărât să nu îi dezamăgească pe oamenii pe care îi tratează. Îl admiră pe medicul Mircea Meilă pentru că datorită lui, există secția de cardiologie la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. A adunat peste 50% din voturile cititorilor „Adevărul”.

Internistul Liviu Culda iubește România
Pe locul doi al podiumului preferinţelor voastre, se regăseşte medicul Liviu Culda. Bănăţean, născut în Valea Almăjului în comuna Bănia, medicul Liviu Culda a adunat peste 30 la sută din voturile reşiţenilor care au intrat pe site-ul „Adevărul”. Asta înseamnă peste 5.000 de voturi. Să fiu medic: ,,acesta a fost primul meu gând pentru profesie”, ne-a mărturisit Liviu Culda. Facultatea de Medicină a urmat-o la Cluj, între anii 1985 şi 1991, iar imediat apoi a urmat specializarea de internist. După ce a terminat şi cu specializarea, a refuzat să urmeze cariera universitară şi ar fi dorit, poate, să ajungă la Bucureşti sau Constanţa. Pentru că nu s-au scos posturi în specializarea sa, a ales Reşiţa.

Adrian Măgureanu, specialistul ATI este pe podium 
Pe locul trei, Adrian Măgureanu, specialist în ATI la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Născut în localitatea Zătreni, din judeţul Vâlcea. Ştia de la o vârstă fragedă că va ajunge „medic de oameni“. Medicul spune că, în primul rând, încearcă să îi convingă pe pacienţi de faptul că ceea ce spune el este bine.

Chirurgul Gavril Soran, conduce Colegiul Medicilor
Clasat pe locul patru, chirurgul Gavril Soran este bihorean dar a copilărit în Reşiţa. A fost director al Spitalului Judeţean şi deţine titlul de doctor în medicină din anul 2000. În 2005, a fost prefect al judeţului Caraş-Severin, dar nu a uitat niciodată că este, în primul rând, medic. În prezent ocupă funcția de șef de secție la chirurgie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Pneumologul Dumitru Secășan este managerul spitalului din Reșița
Pe locul cinci, pneumologul Dumitru Secăşan. Acesta, a hotărât să devină medic încă din anul 1978. „Eram unul dintre cei mai buni elevi din liceu, iar profesia de medic era apreciată şi considerată nobilă la acea vreme. Era o tradiţie ca elevii cu cele mai mari note să urmeze medicina. În plus, l-am avut ca model pe fratele meu, care este mai mare decât mine şi era deja student la Facultatea de Medicină din Timişoara“, îşi aminteşte medicul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite