Medicul Constantin Dumitrescu, „ceasornicarul” de inimi cu care vâlcenii se mândresc cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardiologul Constantin Dumitrescu, medicul cu care valcenii se mandresc cel mai mult
Cardiologul Constantin Dumitrescu, medicul cu care valcenii se mandresc cel mai mult

Votat de cititorii site-ul nostru, de juriul de specialitate si de redacţie, dr. Constantin Dumitrescu este medicul de pe locul I din top cu care vâlcenii se mândresc, fiind un model de profesionalism şi modestie în relaţia cu pacienţii.

Încă de când era de-o şchioapă, Constatin Dumitrescu le spunea celor care-l întrebau că vrea să se facă „doctor de inimă". Cum intrarea la Mediicnă era un examen foarte greu, adolescentul de odinioară a dat, mai de voie, mai de nevoie, examen la Facultatea de Fizică. „Problema a fost alta, am intrat la Fizică şi am obţinut şi bursă. După un an de Fizică, am hotărât să renunţ, dar a trebui să dau înapoi banii primiţi ca bursă. Tatăl a avut probleme cu inima şi am zis că trebuie să-l ajut. Au vândut părinţii porcul din curte, câteva animale, au plătit datoriile către facultate, iar eu m-am retras întro cameră cu pământ pe jos şi am învăţat pe rupte. Îmi aduceau mâncare cu coşul", povesteşte astăzi, cu aducere aminte, medicul cardiolog Constantin Dumitrescu (67 ani), deţinătorul unei clinci private, Incarmed, din Călimăneşti-Vâlcea. A absolvit Facultatea de Medicină la Cluj şi a intrat al patrulea pe listă, iar specialitatea a făcut-o la Fundeni, alături de mari nume în cardiologie ale medicinii româneşti.


Seriozitatea şi pasiunea, secretul succesului


C a medic cardiolog la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea, şef de secţie, dr. Dumitrescu a văzut multe lucruri care l-au marcat. „În anul 2005 m-am hotărât să «dezertez» din spital. Mă săturasem de mizeria din spital, de lipsurile din sistemul medical, de lenjeriile rupte şi slinoase, de farfuriile şi furculiţele îndoite. Pentru că aveam un cabinet particular dotat cu tot strictul necesar, am zis să îmi fac propria clinică", spune medicul. Cum medicul mă avertizase că ziua în care am picat la clinica sa este una foarte aglomerată, mi-a vorbit succint despre lupta cu Casa de Asigurări, care spune că nu avea prevăzut în buget finanţarea unei părţi din actul medical, dar până la urmă au găsit o rezolvare favorabilă. „Acum deţin o clinică cu 36 de paturi şi 31 de salariaţi, unde se fac investigaţii atât pe cardiolgie dar şi pe medicină internă", spune omul care „repară" inimile bolnave. Visul său ar fi să aibă propria clădire, pe care să o amenajeze, numai că, venirea crizei i-a mai luat din elan. „Găsisem şi clădirea, tot aici la Călimăneşti, dar mi-a fost teamă să fac împrumuturi aşa de mari în bănci. Sunt vremuri de criză, se resimte, iar Casa Asigurărilor de Sănătate abia dacă mai decontează o cincime din cât deconta anul trecut", spune cu o voce blândă, aşezată, medicul. Îl întreb dacă exită un secret al stimei de care se bucură, iar doctorul nu a ezitat să-mi răspundă: „Să fii serios în ceea ce faci şi să pui mult suflet. Să fi aproape de sufletele oamenilor aflaţi în suferinţă. Eu anul trecut m-am operat la o clinică din Germania, iar la Râmnicu Vâlcea s-a auzit că am murit. Nici nu vă imaginaţi câţi oameni m-au sunat şi mi-au scris când au aflat că, de fapt, sunt în viaţă. Dacă ar fi să iau viaţa de la capăt, tot doctor «de inimă» m-aş face", se destăinuie... „ceasornicarul" de inimi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite