Şerban Huidu se plimbă pe holurile spitalului din Innsbruck

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de o săptămână de la accidentul de pe pârtia de la Patsch, din Alpii Austrieci, Şerban Huidu se simte din ce în ce mai bine. El a început deja şi excerciţiile de recuperare la Innsbruck.

Veştile din Austria sunt îmbucurătoare pentru Şerban Huidu, care se reface foarte repede la Spitalul Univeristar din Innsbruck. Mutat într-un salon obişnuit, Huidu face aproape zilnic exerciţii fizice de recuperare.

Deocamdată este supus investigaţiilor medicale în fiecare zi. Mai mult, astăzi, vedeta de la „Cronica Cârcotaşilor" a fost văzut plimbându-se pe holurile spitalului.

„Starea lui este bună. Evoluează în fiecare zi foarte bine. Aşteptăm momentul în care va ieşi din spital pentru a putea oferi mai multe informaţii despre ce s-a întâmplat, despre starea lui", a spus fratele vedetei, Vlad Huidu.

Potrivit apropiaţilor, vedeta de la Prima TV urmează să revină în România peste aproximativ două săptămâni, când va trebui să îşi continue recuperarea într-o clinică din ţară.

Huidu se tratează într-un spital de cinci stele care este SF pentru români. GALERIE FOTO


image

Vedeta de la "Cronica Cârcotaşilor" se reface la Spitalul Universitar din Innsbruck, un loc care te duce cu gândul la filmele Science Fiction. Reporterii Adevărul de Seară au fost acolo şi vă arată cum sunt trataţi pacienţii într-un spital de cinci stele, unul din cele mai mari din lume.Citeşte aici detalii!


Click pe poză pentru galerie foto cu fratele şi soţia lui Huidu, la spital

Cristina Huidu şi Vlad Huidu, soţia şi fratele cârcotaşului în Austria

Citeşte alte detalii despre accident:

EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL Şerban Huidu a ieşit din comă. Primul martor ocular şi primele imagini


Austria: Accidentul lui Huidu, spitalul din Innsbruck, secţia Terapie Intensivă

Intarea la Terapia Intensivă

Totul este sofisticat în acest spital. Începând de la pereţii care arată ca într-o navetă spaţială, până la echipamente. Spre exemplu la secţia de Terapie Intensivă nu se poate intra oricum. Toate uşile funcţionează cu cartele magnetice şi se deschid automat dacă se primeşte aprobarea celor de la centrul de comandă, după ce se discută cu ei prin interfon. Se poate intra doar după ce îm prealabil te-ai spălat pe mâini în zona amenajată special aparţinătorilor. Aici sunt canapele confortabile, în culori calde şi chiar o mini-bibliotecă. În spital nu există saloane aglomerate, pacienţii nu sunt puşi în situaţia să audă şi să vadă persoane agonizând lângă ei. Totul este bine pus la punct pentru intimitate şi confort psihic. 



Aparatură ca la NASA


O sală de operaţie la Spitalul Universitar din Innsbruck arată ca o capsulă cu care călătoresc cosmonauţii în spaţiu. Nu lipsesşte nimic pentru ca doctorii să poată interveni pentru cea mai complexă intervenţie. Computere, aparate moderne de monitorizare a funcţiilor vitale şi tot ce trebuie pentru a face orice fel de investigaţie. Despre cei peste 4.000 de angajaţi nu am vorbit. Bine plătiţi, bine pregătiţi, lucrează în condiţii optime. 



Asistentă din Banat pe post de translator

image

Timişoreanca Maria Filip (foto jos), care lucrează ca asistentă la secţia de Chirurgie Cardiacă, de la Spitalul Universitar din Innsbruck a fost rugată de către colegii ei să fie translator pentru rudele lui Şerban Huidu. Aceasta a ales să plece definitiv în Austria în urmă cu opt ani. „M-au sunat că au nevoie de mine să fac pe translatorul, pentru că a venit un pacient din România. Nu ştiam despre cine e vorba. Mi-au spus doar că este un VIP. Am rămas uimită când am aflat cine este. Înainte să plec din România mă uitam şi eu la Cronica Cârcotaşilor", a declarat Maria Filip.


image

A  plecat scârbită de sistemul medical românesc

Bănăţeanca a lucrat în ţară ca asistentă la Spitalul Judeţean din Timişoara, însă din cauza sistemului medical strâmb din România a ales să îşi încerce norocul în Austria. Spune că îi merge foarte bine în noua ţară şi nu o mai tentează să se întoarcă vreodată în România. „Pot săvă spun că acest spita este superb. Tratamentul faţă de pacient este minunat. Nu există termene de comparaţie cu ce este în România. E adevărat că şi medicii sunt plătiţi pe măsură", a mai declarat Filip.

image

DESPRE ACCIDENTUL LUI HUIDU:
Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Groapa udă”

Pe 29 decembrie, Şerban Huidu a pierdut controlul schiurilor la o coborâre şi s-a lovit de un pom. După producerea accidentului, familia "cârcotaşului" a cerut ajutorul Ambasadei României în Austria.


click pe poză pentru imagini cu pârtia

Austria: Accidentul lui Huidu, partia din Innsbruck pe care schia acesta

EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM Timişoara

La 27 decembrie, Şerban Huidu, Cristina şi Vlad Huidu, soţia şi fratele lui, şi alţi câţiva prieteni au plecat în Austria, la Innsbruck, pentru a petrece Revelionul. Şerban Huidu, un împătimit al schiului, a ales pârtia de la Patch, una dintre cele mai renumite zone pentru sporturi de iarnă. Aici s-au desfăşurat probe de schi alpin şi bob la Jocurile Olimpice de la Innsbruck.

Alte detalii interesante!


VIDEO: Locul în care a avut loc accidentul!

Austria: Accidentul lui Huidu, partia din Innsbruck

03-01-2011:Cumpăna lui Huidu. Povestea completă a cârcotaşului, care a fost la un pas de tragedie

02.01.2011: Şerban Huidu şi-a revenit! A mâncat astăzi singur, dar încă rămâne la Terapie Intensivă

02-01-2011: Şerban Huidu a trecut hopul. Povestea completă a cârcotaşului, care a fost la un pas de tragedie

01-01-2011: Huidu s-a ridicat pe marginea patului si a vorbit cu familia! - UPDATE

01-01-2011: Cronica Cârcotaşilor se reuneşte la Innsbruck, unde Huidu încă resimte coma indusă de medici

31-12-2010: VIDEO Pârtia pe care s-a accidentat grav cârcotaşul Şerban Huidu

31-12-2010: Huidu îşi revine! Rudele nu au voie la el de Revelion. Imagini cu pârtia şi pomii în care a intrat cârcoraşul

31-12-2010: EXCLUSIV ADEVĂRUL Huidu şi Găinuşă ar putea petrece Revelionul la spital, în Austria

31-12-2010: Huidu va fi complet conştient la începutul săptămânii viitoare, spun medicii

31-12-2010: EXCLUSIV AUSTRIA  Mihai Găinuşă spune că medicul lui Huidu a refuzat şpaga românească

31-12-2010: Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Groapa udă”

31-12-2010: EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL  Şerban Huidu a ieşit din comă. Primul martor ocular şi primele imagini

30-12-2010: EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM Timişoara

Instructor de schi: „La viteză mare nu ai cum să controlezi schiul. Eu am avut coleg care a murit” Accidentul suferit de Şerban Huidu pe o pârtie din Austria i-a şocat pe fanii acestuia. Instructorul de schi Adriana Dulăcioiu a vorbit pentru „Adevărul” despre condiţiile în care se poate produce un accident pe pârtie. Adriana Dulăcioiu shiază de 37 de ani şi susţine că la viteză mare, accidentele sunt greu de evitat. „Eu am avut coleg care a murit. Nici nu trebuie să ocoleşti pe nimeni. Dacă ai viteză mare e ca şi cum ai face un accident la 50 de kilometri pe oră. Nu ai cum să controlezi schiul. Şi mie mi s-a întâmplat să pierd controlul”, a spus instructorul. Potrivit Adrianei Dulăcioiu, viteza se poate prinde şi accidental, fără să vrei.
Citeşte aici tot ce spune instructorul!


Român accidentat la schi, în Austria: „Am fost șocat să văd cum sunt tratați pacienții într-o țară civilizată”


Ciprian Matei (foto jos) este un avocat timișorean, iar în ultimii trei ani, concediul de iarnă l-a petrecut la schi în Austia. Acum doi ani, tânărul a suferit un accident și a ajuns la spital, iar condițiile în care a fost tratat îl fac să susțină că medicii austrieci vor face tot ce este omenește posibil pentru a-l salva pe Șerban Huidu. Avocatul timișorean susține că pârtiile din Austria sunt impecabile.



Acesta a spus că riscul de accidente este ridicat pe anumite pârtii dacă te aventurezi în mod inconștient. Ciprian Matei susține însă că nu există nicio zonă periculoasă care să nu fie foarte bine semnalizată.
Citeşte aici toată povestea avocatului timişorean

Ciprian Matei
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite