Şerban Huidu şi-a revenit! A mâncat astăzi singur, dar încă rămâne la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Huidu şi Vlad Huidu, soţia şi fratele cârcotaşului în Austria
Cristina Huidu şi Vlad Huidu, soţia şi fratele cârcotaşului în Austria

Veştile din Austria sunt din ce în ce mai bune pentru Şerban Huidu, vedeta de la Prima Tv şi Kiss FM, care a suferuit un grav accident de schi la sfârşitul anului. După ce ieri a vorbit cu familia şi s-a putut ridica din pat, astăzi, „cârcotaşul" a mâncat singur.  Huidu rămâne deocamdată la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Universitar, Clinica de Neorologie din Innsbruck.

Pacientul este treaz, vorbeşte şi a mâncat astăzi. Starea lui s-a îmbunătăţit semificativ în ultimele 24 de ore. El se recupereză bine şi a început faza de însănătoşire", a spus purtătorul de cuvânt al spitalului din Innsbruck.  Huidu a fost încă slab, are nevoie de o odihnă şi a trebuit să fie în permanenţă sub supravegherea medicilor. Prin urmare, el continuă să rămână la terapie intensivă.

SÂMBĂTĂ, ORA 18.22 Huidu s-a ridicat pe marginea patului si a vorbit cu familia!


VIDEO: Locul în care a avut loc accidentul!

Austria: Accidentul lui Huidu, partia din Innsbruck

Accidentul lui Huidu

Hudiu a suferit un traumatism cranian sever după ce s-a dezechilbrat şi a căzut de pe schiuri când rula la 2.246 de metri, pe pârtia de la Patscherkofel. El a căzut într-o râpă împădurită de la marginea pistei şi s-a lovit cu capul de un copac. Medicii din Innsbruck au fost nevoiţi să îi inducă o comă (somn profund artificial), pentru a putea interveni eficient. Huidu, care are 34 de ani, a fost inconştient mai multe zile, iar salvatorii l-au transportat 40 de metri cu o funie, pentru a-l pute aduce la un elicopter.


Austria: Accidentul lui Huidu, partia din Innsbruck pe care schia acesta

Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Groapa udă”

Poliţia spune că i-a căzut un schi

Poliţia austriacă din Tirol a emis un comunicat de presă care explică incidentul: „În data de 29.12.2010, la ora 13.45, un cetăţean român în vârstă de 34 de ani a coborât pista Familienabfahrt din staţiunea Patscherkofel, comuna Patsch, purtând o cască de protecţie. Pe porţiunea numită Nassengraben (Groapa udă - n.r.), şi-a agăţat un ski şi s-a prăbuşit în partea stângă a direcţiei de mers, circa 10 metri printre copaci în pădure. În cădere, s-a accidentat extrem de grav la cap. Românului i s-au acordat îngrijiri din partea salvamontiştilor de pe pârtie până la sosirea elicopterului de salvare C1. În cele din urmă a fost recuperat cu ajutorul unei funii de 40 de metri şi transportat cu elicopterul la clinica din Innsbruck".

SÂMBĂTĂ, ORA 17:
Huidu s-a ridicat pe marginea patului si a vorbit cu familia!

Medicii spun că în acest moment Huidu se poate mişca, recunoaşte persoanele care îl vizitează şi reacţionează la gesturi. Spitalul Universitar de Neurochirurgie din Innsbruck a transmis primul comunicat privind starea lui Şerban Huidu, în prima zi al anului 2011. Medicii austrieci spun că nu a intervenit nimic faţă de precedentul anunţ, iar recuperarea vedetei de la Prima TV decurge conform planurilor. Citeşte aici detalii!

SÂMBĂTĂ, ORA 16.00 Huidu a rămas la Terapie Intensivă, dar medicii austrieci spun că sunt optimişti

VINERI, ORA 20..00 Huidu îşi revine! Rudele nu au voie la el de Revelion. Imagini cu pârtia şi pomii în care a intrat cârcoraşul


Citeşte alte detalii despre accident:


EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL Şerban Huidu a ieşit din comă. Primul martor ocular şi primele imagini

VINERI10.50: Huidu şi Găinuşă ar putea petrece Revelionul la spital, în Austria



VINERI, ORA 09.00: EXCLUSIV Huidu ar putea să fie mutat astăzi din terapie Intensivă, a spus Mihai Găinuşă reporterilor Adevărul de Seară din Austria

Austria: Accidentul lui Huidu, spitalul din Innsbruck, secţia Terapie Intensivă

Un prieten al „cârcotaşului" a văzut accidentul

Martorii oculari au spus că Huidu se afla pe pârtia de schi de la Patsch, care este la o distanţă de zece kilometri de Innsbruck. Vedeta de la Prima TV a ales să schieze pe una dintre cele mai dificile pârtii din zonă. Conform martorilor oculari, Huidu a încercat să ocolească un grup de copii, însă s-a dezechilibrat, i s-a desprins schiul de pe piciorul drept şi a căzut într-o prăpastie adâncă de zece metri. Chiar dacă a purtat cască, Huidu s-a lovit puternic cu capul de un pom.

EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM Timişoara

Andy Mânzar a schiat alături de Şerban Huidu. Acesta ne-a povestit cum s-a întâmplat totul. „Coboram de pe pista roşie şi am trecut pe cea albastră, considerată cea mai periculoasă. Deşi era lin, pe la mijlocul ei ne-am întâlnit cu un grup de patru-cinci copii.



CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO!

Şerban a încercat să-i evite, dar i s-a desprins schiul de pe piciorul drept. Nu aveam viteză, dar el nu a putut să se redreseze şi a căzut în prăpastie, lovindu-se cu capul de un copac. Eu am sărit peste schiul lui", a povestit Mânzar, care este director de vânzări la un dealer de maşini din Târgu-Mureş.

Iniţial, Mânzar a crezut că Huidu nu a păţit nimic, însă, când s-a apropiat de el, a observat că acesta este inconştient şi îi curge sânge din nas. „Am sunat imediat după ajutoare. Medicii au ajuns foarte repede, în cinci-zece minute, dar elicopterul nu a putut să aterizeze acolo. A durat o jumătate de oră până să fie luat", a mai declarat Andy Mânzar.


click pe poză pentru galerie foto

„Este o pârtie grea"

Cei care schiază pe pârtia de la Patsch sunt de părere că aceasta este una dintre cele mai dificile. Alţi români care erau acolo au văzut scena accidentului. „Am văzut momentul în care a venit elicopterul şi l-a luat pe Huidu. Eram la un nivel intermediar. Pe el l-au tras mai întâi atârnat de o funie, pentru că nu putea ateriza elicopterul acolo", a povestit Cătălin (FOTO SUS), un medic psihiatru care a venit la schi în Austria cu soţia şi copiii.



E grea pârtia asta. Anul trecut mi-am luxat umărul, iar acum am avut iară probleme cu o căzătură şi m-am şi rătăcit. Există două zone, una olimpică şi una de familie. Dar şi aceasta din urmă este periculoasă", a mai spus Cătălin. 

Instructor de schi: „La viteză mare nu ai cum să controlezi schiul. Eu am avut coleg care a murit” Accidentul suferit de Şerban Huidu pe o pârtie din Austria i-a şocat pe fanii acestuia. Instructorul de schi Adriana Dulăcioiu a vorbit pentru „Adevărul” despre condiţiile în care se poate produce un accident pe pârtie. Adriana Dulăcioiu shiază de 37 de ani şi susţine că la viteză mare, accidentele sunt greu de evitat. „Eu am avut coleg care a murit. Nici nu trebuie să ocoleşti pe nimeni. Dacă ai viteză mare e ca şi cum ai face un accident la 50 de kilometri pe oră. Nu ai cum să controlezi schiul. Şi mie mi s-a întâmplat să pierd controlul”, a spus instructorul. Potrivit Adrianei Dulăcioiu, viteza se poate prinde şi accidental, fără să vrei.
Citeşte aici tot ce spune instructorul!


Român accidentat la schi, în Austria: „Am fost șocat să văd cum sunt tratați pacienții într-o țară civilizată”


Ciprian Matei (foto jos) este un avocat timișorean, iar în ultimii trei ani, concediul de iarnă l-a petrecut la schi în Austia. Acum doi ani, tânărul a suferit un accident și a ajuns la spital, iar condițiile în care a fost tratat îl fac să susțină că medicii austrieci vor face tot ce este omenește posibil pentru a-l salva pe Șerban Huidu. Avocatul timișorean susține că pârtiile din Austria sunt impecabile.



Acesta a spus că riscul de accidente este ridicat pe anumite pârtii dacă te aventurezi în mod inconștient. Ciprian Matei susține însă că nu există nicio zonă periculoasă care să nu fie foarte bine semnalizată.
Citeşte aici toată povestea avocatului timişorean

image
image
image
image

Alte detalii interesante!

03-01-2011:Cumpăna lui Huidu. Povestea completă a cârcotaşului, care a fost la un pas de tragedie

02.01.2011: Şerban Huidu şi-a revenit! A mâncat astăzi singur, dar încă rămâne la Terapie Intensivă

02-01-2011: Şerban Huidu a trecut hopul. Povestea completă a cârcotaşului, care a fost la un pas de tragedie

01-01-2011: Huidu s-a ridicat pe marginea patului si a vorbit cu familia! - UPDATE

01-01-2011: Cronica Cârcotaşilor se reuneşte la Innsbruck, unde Huidu încă resimte coma indusă de medici

31-12-2010: VIDEO Pârtia pe care s-a accidentat grav cârcotaşul Şerban Huidu

31-12-2010: Huidu îşi revine! Rudele nu au voie la el de Revelion. Imagini cu pârtia şi pomii în care a intrat cârcoraşul

31-12-2010: EXCLUSIV ADEVĂRUL Huidu şi Găinuşă ar putea petrece Revelionul la spital, în Austria

31-12-2010: Huidu va fi complet conştient la începutul săptămânii viitoare, spun medicii

31-12-2010: EXCLUSIV AUSTRIA  Mihai Găinuşă spune că medicul lui Huidu a refuzat şpaga românească

31-12-2010: Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Groapa udă”

31-12-2010: EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL  Şerban Huidu a ieşit din comă. Primul martor ocular şi primele imagini

30-12-2010: EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite