Şerban Huidu a trecut hopul. Povestea completă a cârcotaşului, care a fost la un pas de tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu,  la schi în Austria
Şerban Huidu, la schi în Austria

Veştile din Austria sunt din ce în ce mai bune pentru Şerban Huidu, vedeta de la Prima Tv şi Kiss FM, care a suferuit un grav accident de schi la sfârşitul anului. După ce duminică a vorbit cu familia şi s-a putut ridica, ieri la prânz „cârcotaşul" a mâncat deja singur.

Huidu rămâne deocamdată la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Universitar, Clinica de Neorologie din Innsbruck, sub antentă supraveghere. „Pacientul este treaz, vorbeşte şi a mâncat astăzi. Starea lui s-a îmbunătăţit semificativ în ultimele 24 de ore. El se recupereză bine şi a început faza de însănătoşire", a spus Johannes Schwamberger purtătorul de cuvânt al spitalului din Innsbruck.

Familia şi prietenii lui Şerban Huidu nu şi-au petrecut Revelionul aşa cum şi-ar fi imaginat. Cumpăna dintre ani l-a prins pe „cârcotaşul" Şerban Huidu singur la Terapia Intensivă a Spitalui Universitar - Clinica de Neurologie din Innsbruck. Ceilalţi au petrecut cumpătat într-un hotel de lângă oraşul austriac unde veniseră pentru un Revelion inedit cu distracţie şi schi.


click pe poză pentru imagini cu pârtia

Filmul accidentului

Austria: Accidentul lui Huidu, partia din Innsbruck pe care schia acesta

Pe 27 ianuarie, Şerban Huidu, însoţit de Cristina şi Vlad, soţia lşi fratele lui, alături de alţi câţiva prieteni au plecat în Austria, la Innsbruck, pentru Revelion.

După două zile a venit tragedia. Şerban Huidu, mare amator de schi, s-a aflat pe pârtia de la Patch, una din cele mai renumite zone pentru sporturi de iarnă. Aici s-au desfăşurat probe de schii alpin şi bob la Jocurile Olimpice de la Innsbruck. Undeva la altitudinea de 1.000 de metri, pe porţiunea numită Nassengraben (groapa udă - n.r.), aproape de linia de final al pârtiei, i-au ieşit în faţă câţiva copii. Pe aceea porţiune schiorii alunecă cu viteze incredibile. Pe margine, se află o prăpastie împădurită cu brazi.

"Coboram de pe pista roşie pe cea albastră. La mijlocul ei ne-am întâlnit cu un grup de patru-cinci copii. Şerban a încercat să-i evite, dar i s-a desprins schiul de pe piciorul drept. Nu aveam viteză, dar el nu a putut să se redreseze şi a căzut în prăpastie, printre copaci. Eu am sărit peste schiul lui", a povestit Andy Mânzar, care a schiat alături de Huidu.


click pe poză pentru imagini de la faţa locului

Austria: Accidentul lui Huidu partia din Innsbruck pe care s-a produs accidentul

Dus cu frânghiile la elicopter

Salvatorii au intervenit prompt, iar Şerban Huidu era inconştient şi îi curgea sânge din nas. Medicii au ajuns în cinci-zece minute, dar elicopterul nu a putut să aterizeze în acel loc, astfel că Huidu a fost tras cu o funie aproximativ 50 de metri, iar la jumătate de oră de la accident a fost transportat la spital.

S-a observat o fractură la partea exterioară a capului şi o sângerare. Medicii de la Spitalul Universitar, Clinica de Neurologie, au fost nevoiţi să îi inducă "Cârcotaşului" o comă, o practică uzuală în vest, pentru a putea interveni eficient. Cu toţii aşteptau ca după 24 de ore să se trezească treptat.

click pe poză pentru imagini cu Cristina Huidu, soţia lui Şerban

Cristina Huidu şi Vlad Huidu, soţia şi fratele cârcotaşului în Austria

Evoluţia stării lui Huidu

Şerban Huidu a fost inconştient până sâmbătă, când a fost dezintubat şi a început reducerea medicamentaţiei care i-a indus somnul profund. Vedeta tv a început revenirea, iar vineri i-a recunoscut pe apropiaţi, care l-au vizitat în salonul de la Terapia Intensivă. „I-am zis: Bebeluşelor, sus! Şi atunci a început să se încrunte. E prea tare de cap şi în general. Doctorul a vorbit cu noi, era optimist. Când cei din jur sunt optimişti atunci şi bolnavul îşi revine mai uşor", a adăugat Mihai Găinuşă, care l-a auzul veştii s-a îmbarcat în avion şi a ajuns la Innsbruck.


click pe poză pentru galerie foto din spital

Austria: Accidentul lui Huidu, spitalul din Innsbruck, secţia Terapie Intensivă

Medicii nu au dat voie aparţinătorilor să meargă la spital în noaptea de Revelion, însă pe 1 ianuarie au avut parte de o zi fericită. Şerban Huidu s-a ridicat în fund şi a scos primele cuvinte. Şi-a pupat soţia şi a întrevat de cei doi copii, şi-a salutat socurl cu "ce mai faci bunicule?".

Pârtia de la Patch

Cei care schiază la Patsch sunt de părere că aceasta este una dintre cele mai frumoase, dar şi dificile pârti. „Am văzut momentul în care a venit elicopterul şi l-a luat pe Huidu. E grea pârtia asta. Anul trecut mi-am luxat umărul, iar acum am avut iar probleme cu o căzătură şi m-am şi rătăcit", a povestit, un medic psihiatru care a venit la schi în Austria cu soţia şi copiii.

"Pârtia este superbă. Însă, din cauza soarelui s-a format un strat de gheaţă. E destul de periculos. Astăzi am şi ales şi noi un traseu mai uşor. Ne-a speriat un pic această veste. Am auzit la televizor ce s-a întâmplat. Ne pare rău, mai ales că eram fani Cronica Cârcotaşilor. E singura emisiune care te mai face să râzi", a spus Mirela Geană, o altă turistă din România.

Alte detalii interesante!

03-01-2011:Cumpăna lui Huidu. Povestea completă a cârcotaşului, care a fost la un pas de tragedie

02.01.2011: Şerban Huidu şi-a revenit! A mâncat astăzi singur, dar încă rămâne la Terapie Intensivă

02-01-2011: Şerban Huidu a trecut hopul. Povestea completă a cârcotaşului, care a fost la un pas de tragedie

01-01-2011: Huidu s-a ridicat pe marginea patului si a vorbit cu familia! - UPDATE

01-01-2011: Cronica Cârcotaşilor se reuneşte la Innsbruck, unde Huidu încă resimte coma indusă de medici

31-12-2010: VIDEO Pârtia pe care s-a accidentat grav cârcotaşul Şerban Huidu

31-12-2010: Huidu îşi revine! Rudele nu au voie la el de Revelion. Imagini cu pârtia şi pomii în care a intrat cârcoraşul

31-12-2010: EXCLUSIV ADEVĂRUL Huidu şi Găinuşă ar putea petrece Revelionul la spital, în Austria

31-12-2010: Huidu va fi complet conştient la începutul săptămânii viitoare, spun medicii

31-12-2010: EXCLUSIV AUSTRIA  Mihai Găinuşă spune că medicul lui Huidu a refuzat şpaga românească

31-12-2010: Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Groapa udă”

31-12-2010: EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL  Şerban Huidu a ieşit din comă. Primul martor ocular şi primele imagini

30-12-2010: EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite