VIDEO Pârtia pe care s-a accidentat grav cârcotaşul Şerban Huidu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Austria: Accidentul lui Huidu partia din Innsbruck pe care s-a produs accidentul
Austria: Accidentul lui Huidu partia din Innsbruck pe care s-a produs accidentul

Vlad Hudiu, fratele lui Şerban, nu înţelege cum a putut să se accidenteze în acest hal fratele său, despre care spune că este un schior experimentat.  „A căzut banal. El schiază impecabil. Nu îmi explic cum a ajuns în halul acesta", a declarat fratele cârcotaşului. Pârtia este una ccare pare banală la prima vedere.

Fratele lui Şerban Huidu spune că nu înţelege cum a putut să se accidenteze în acest hal fratele său, despre care spune că este un schior experimentat.  „A căzut banal. El schiază impecabil. Nu îmi explic cum a ajuns în halul acesta", a declarat fratele cârcotaşului.


VIDEO: Pârtia pe care s-a accidentat Şerban Huidu şi locul în care s-a izbit cu capul de copaci


Adrian (foto jos), un prieten al lui Huidu, se afla lângă acesta când s-a produs accidentul. Adrian a povestit reporterilor Adevărul de Seară Timişoara, la spitalul unde e internat "cârcotaşul", cum a avut loc accidentul. Iniţial acesta a crezut că Huidu nu a păţit nimic, însă, când s-a apropiat de el a observat că acesta este inconştient şi îi curge sânge din nas. „Am sunat imediat după ajutoare. Medicii au ajuns foarte repede, în cinci-zece minute, dar elicopterul nu a putut să aterizeze acolo. A durat o jumătatea de oră până să fie luat", a mai declarat Adrian.



Accidentul a avut loc pe pârtia de la Patscherkofel, care este o zonă montană în regiunea Tirol, în apropiere de oraşul austriac Innsbruck. Vârful Patscherkofel ajunge la 2,246 de metri. Pe pârtiile de aici au avut loc două olimpiade de iarnă, una în 1964, şi a doua în 1976, şi locaţia este apreciată de schiori din întreaga lume.

Andrei, prietenul lui Huidu

Reporterii Adevărul de Seară Timişoara au identificat un român care a asistat la accidentul lui Huidu. Este vorba de un medic psihiatru care este cu familia la schi.

Martorul ocular, care spus că numele lui este Cătălin (foto jos), a povestit că accidentul lui Şerban Huidu a avut loc pe pârtia de la Patsch, care se află la o distanţă de zece kilometri de Innsbruck. Vedeta de la Prima TV a ales să schieze pe una din cele mai dificile pârtii din zonă.

E nasoala pârtia asta. Anul trecut mi-am luxat umărul, iar acum am avut iara probleme cu o căzătură şi m-am şi rătăcit. Există două zone, una Olimpică şi una de familie. Dar şi acesta din urmă este periculoasă", a mai spus Cătălin.  

Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Gorapa udă”


click pe poză pentru galerie foto

Staţiunea unde s-a accidentat Ştefan Huidu

Martorul spune că i s-a părut că Huidu a încercat să ocolească un grup de copii, însă s-a dezechilibrat şi a căzut printre copaci, după ce s-a lovit de unul dintre ei. Conform salvamontiştilor de la Patsch, „cârcotaşul" a purtat cască însă cu toate astea s-a lovit puternic cu capul de un pom. „Am văzut momentul în care a venit elicopterul şi l-a luat pe Huidu. Eram la un nivel intermediar. Pe el l-au dus mai întâi atârnat de o funie", a povestit Cătălin, medicul psihiatru care a venit la schi în Austria cu soţia şi copiii.


FOTO: Primele imagini de la fata locului (click pe poze pentru galerie foto)

Staţiunea unde s-a accidentat Ştefan Huidu

Echipa Adevărul de Seară Timişoara este la faţa locului

Jurnaliştii Ştefan Both şi Remus Runcan, din echipa Adevărul de Seară Timişoara sunt la faţa locului şi vă ţin la curent cu toate noutăţile. Urmăriţi adevărul.ro pentru a vedea imagini de pe pârtia pe care s-a accidentat Huidu şi din locul în care a căzut şi s-a lovit la cap.



Citeşte alte articole despre accidentul lui Huidu

EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL Şerban Huidu a ieşit din comă. Primul martor ocular şi primele imagini

Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Groapa udă”

EXCLUSIV Mihai Găinuşă spune că medicul lui Huidu a refuzat şpaga românească

Staţiunea unde s-a accidentat Ştefan Huidu

EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM Timişoara


Instructor de schi: „La viteză mare nu ai cum să controlezi schiul. Eu am avut coleg care a murit”

Accidentul suferit de Şerban Huidu pe o pârtie din Austria i-a şocat pe fanii acestuia. Instructorul de schi Adriana Dulăcioiu a vorbit pentru „Adevărul” despre condiţiile în care se poate produce un accident pe pârtie. Adriana Dulăcioiu shiază de 37 de ani şi susţine că la viteză mare, accidentele sunt greu de evitat. „Eu am avut coleg care a murit. Nici nu trebuie să ocoleşti pe nimeni. Dacă ai viteză mare e ca şi cum ai face un accident la 50 de kilometri pe oră. Nu ai cum să controlezi schiul. Şi mie mi s-a întâmplat să pierd controlul”, a spus instructorul. Potrivit Adrianei Dulăcioiu, viteza se poate prinde şi accidental, fără să vrei.
Citeşte aici tot ce spune instructorul!


Român accidentat la schi, în Austria: „Am fost șocat să văd cum sunt tratați pacienții într-o țară civilizată”


Ciprian Matei (foto jos) este un avocat timișorean, iar în ultimii trei ani, concediul de iarnă l-a petrecut la schi în Austia. Acum doi ani, tânărul a suferit un accident și a ajuns la spital, iar condițiile în care a fost tratat îl fac să susțină că medicii austrieci vor face tot ce este omenește posibil pentru a-l salva pe Șerban Huidu. Avocatul timișorean susține că pârtiile din Austria sunt impecabile.



Acesta a spus că riscul de accidente este ridicat pe anumite pârtii dacă te aventurezi în mod inconștient. Ciprian Matei susține însă că nu există nicio zonă periculoasă care să nu fie foarte bine semnalizată.
Citeşte aici toată povestea avocatului timişorean

Ciprian Matei
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite