Huidu va fi complet conştient la începutul săptămânii viitoare, spun medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu,  la schi în Austria
Şerban Huidu, la schi în Austria

Realizatorul TV a început să îşi revină aseară, iar medicii de la Spitalul Universitar din Innsbruck l-au dezintubat în jurul orei 18.45. Accidentul s-a petrecut miercuri la prânz, în staţiunea austriacă Patscherkofel. Lovit grav la cap, Şerban Huidu a fost transportat cu un elicopter la spitalul din Innsbruck.

UPDATE 17.00 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Innsbruck a anunţat că medicii care îl îngrijesc pe Şerban Huidu au început să îl scoată din coma indusă, reducându-i treptat medicaţia care îl ţinea în această stare.

Momentan, starea lui Şerban Huidu este stabilă şi nu au apărut complicaţii, iar echipa medicală a comunicat că se aşteaptă ca Huidu să fie deplin conştient luni sau marţi.

UPDATE 10.50: Huidu şi Găinuşă ar putea petrece Revelionul la spital, în Austria

Huidu se simte mai bine şi apropiaţii lui sunt optimişti însă este foarte puţin probabil ca el să poată fi mutat. Rudele şi prietenii "cârcotaşului" vor petrece cel mai probabil Revelionul în Austria, alături de Huidu. Asta numai dacă medicii austrieci vor face o excepţie de la regimul struct de ordine impus în spital. Citeşte aici detalii!

ASTĂZI, ORA 9.00  Mihai Găinuşă a declarat pentru reporterii Adevărul de Seară Timişoara, care sunt în Austria, că speră ca astăzi Şerban Huidu să fie mutat de la Terapie Intensivă.

Medicii de la Spitalul Universitar in Innsbruck sunt încrezători în şansele de revenire ale lui Şerban Huidu. După ce aseara a fost dezintubat şi s-au redus cantităţile de sedative, cârcotaşul şi-a putut mişca mâinile şi picioarele şi putea simţi prezenţa celor din jur. Mai mult decât atât, apropiaţii acestuia spun că este posibil ca astăzi să poată să vorbească. "Nu este exclus să îi şi mute de la terapia intenivă", a spus Mihai Găinuşă.


Mihai Gainusa

Citiţi alte detalii interesante despre ce se întâmplă astăzi la spital şi cum vor petrece Revelionul Huidu şi Găinusă, în ediţia tipărită de astăzi a ziarului

image

EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL Şerban Huidu a ieşit din comă. Primul martor ocular şi primele imagini

Nu e clar cum s-a accidentat

Huidu a fost la un pas de moarte după ce a ieşit de pe o pârtie de schi şi s-a izbit violent cu capul de un copac. Cârcoraşul este un pasionat de schi şi de aceea nu e foarte clar cum a ajuns să-şi piardă echilibrul pe pârtie. Controversa este alimentată şi de informaţiile controversate. În timp ce Poliţia locală susţine că Huidu pur şi simplu s-a împiedicat în schiuri, prietenii acestuia şi un martor ocular găsit de reporterii Adevărul de Seară Timişoara susţin că acesta a încercat să evite nişte copii care i-au apărut în faţă pe pârtie.

Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat în zona cunoscută cu numele Groapa udă”

Poliţia spune că i-a căzut un schi

Poliţia austriacă din Tirol a emis un comunicat de presă care explică incidentul: „În data de 29.12.2010, la ora 13.45, un cetăţean român în vârstă de 34 de ani a coborât pista Familienabfahrt din staţiunea Patscherkofel, comuna Patsch, purtând o cască de protecţie. Pe porţiunea numită Nassengraben (Groapa udă - n.r.), şi-a agăţat un ski şi s-a prăbuşit în partea stângă a direcţiei de mers, circa 10 metri printre copaci în pădure. În cădere, s-a accidentat extrem de grav la cap. Românului i s-au acordat îngrijiri din partea salvamontiştilor de pe pârtie până la sosirea elicopterului de salvare C1. În cele din urmă a fost recuperat cu ajutorul unei funii de 40 de metri şi transportat cu elicopterul la clinica din Innsbruck".


CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO DE LA SPITAL!

Familia şi prietenii au altă versiune

Prietenii lui Huidu

Pe de altă parte, familia lui Şerban Huidu, aflată şi ea în Austria, susţine că realizatorul TV a încercat să evite un grup de copii aflat pe pârtie, situaţie în care a pierdut controlul schiurilor şi s-a izbit frontal de un copac. Din fericire, Şerban Huidu purta cască de protecţie în momentul accidentului, ceea ce, potrivit medicilor, i-a salvat viaţa.



Şerban Huidu a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Universitar din Innsbruck, unde a fost internat. Noaptea a trecut fără să apară complicaţii, starea lui fiind stabilă, însă aproape toată ziua de ieri a fost în comă indusă de medici cu ajutorul barbituricelor. 

Medicii speră să-l mute astăzi de la Terapie Intensivă

Mihai Gainusa


Potrivit medicului Erich Schumtzhard, ieri dimineaţă, la ora 11.30, Huidu a fost supus unei tomografii computerizate, în urma căreia s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene.  „Nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Şansele să fie bine sunt foarte mari", a precizat Schumtzhard, care a adăugat că refacerea completă a lui Şerban Huidu este o chestiune „de săptămâni".  Astăzi medicii speră să-l poată muta din secţia de Terapie Intensivă.



Colegii îi sunt alături

Prietenii lui Huidu, la spitalul din Austria

Mihai Găinuşă, la Spitalul Universitar din Innsbruck Foto: Remus Runcan



Vedeta de la Prima TV este la secţia de Terapie Internsivă, unde au ajuns mai mulţi prieteni, printre care şi colegul său de platou, Mihai Găinuşă. „Am găsit cu greu bilet de avion. Am venit cu escală la Viena, nu am avut altă soluţie. Au vrut să vină şi Dezbrăcatu şi alţi doi colegi, dar ei nu au mai găsit bilet", a declarat Găinuşă.

Medicii din Innsbruck sunt extrem de încrezători cu privire la şansele de revenire ale „Cărcotaşului". „A început să îşi mişte mâinile, picioarele şi chiar m-a recunoscut şi mi-a pupat mâna. Încă nu vorbeşte", a spus Cristina Huidu, soţia lui Şerban.

EXCLUSIV Mihai Găinuşă spune că medicul lui Huidu a refuzat şpaga românească

I-am zis Bebeluşelor, sus! Şi atunci a început să se încrunte. Cred că îşi revine. E prea tare de cap şi în general. Doctorul a vorbit cu noi, era optimist. Când cei din jur sunt optimişti atunci şi bolnavul îşi revine mai uşor. Este posibil ca mâine (n.r. astăzi), Şerban să poată să vorbească deja", a adăugat Mihai Găinuşă.

Carieră

Şerban Huidu are 34 de ani şi este realizator de radio şi de televiziune. El prezintă, împreună cu Mihai Găinuşă, show-ulmatinal de la postul de radio Kiss FM, precum  şi emisiunea săptămânală  de la Prima TV „Cronica  Cârcotaşilor".

Prietenii şi colaboratorii lui Şerban Huidu sunt şocaţi şi îngrijoraţi din cauza situaţiei grave în care se află acesta. Printre ei sunt şi colegii „cârcortaşului" de la postul de radio Kiss FM. Directorul staţiei Kiss FM Timişoara a  relatat cauza accidentului. Amalia Matei (foto jos), director regional Kiss FM Timişoara, colegă şi bună prietenă cu Şerban Huidu, a povestit care este atmosfera în reţeaua de staţii radio Kiss FM,  unde este producător general „cârcotaşul".
Citeşte aici detalii!


Timişoara: Amalia Matei, în redacţia Radio Analog (sursa:good-times.webshots.com)

Un prieten al „cârcotaşului" a văzut accidentul

Martorii oculari au spus că Huidu se afla pe pârtia de schi de la Patsch, care este la o distanţă de zece kilometri de Innsbruck. Vedeta de la Prima TV a ales să schieze pe una dintre cele mai dificile pârtii din zonă. Conform martorilor oculari, Huidu a încercat să ocolească un grup de copii, însă s-a dezechilibrat, i s-a desprins schiul de pe piciorul drept şi a căzut într-o prăpastie adâncă de zece metri. Chiar dacă a purtat cască, Huidu s-a lovit puternic cu capul de un pom.

EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM Timişoara

Adrian Mânzaru a schiat alături de Şerban Huidu. Acesta ne-a povestit cum s-a întâmplat totul. „Coboram de pe pista roşie şi am trecut pe cea albastră, considerată cea mai periculoasă. Deşi era lin, pe la mijlocul ei ne-am întâlnit cu un grup de patru-cinci copii.



CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO!

Şerban a încercat să-i evite, dar i s-a desprins schiul de pe piciorul drept. Nu aveam viteză, dar el nu a putut să se redreseze şi a căzut în prăpastie, lovindu-se cu capul de un copac. Eu am sărit peste schiul lui", a povestit Mânzaru, care este director de vânzări la un dealer de maşini din Târgu-Mureş.

Iniţial, Mânzaru a crezut că Huidu nu a păţit nimic, însă, când s-a apropiat de el, a observat că acesta este inconştient şi îi curge sânge din nas. „Am sunat imediat după ajutoare. Medicii au ajuns foarte repede, în cinci-zece minute, dar elicopterul nu a putut să aterizeze acolo. A durat o jumătate de oră până să fie luat", a mai declarat Adrian Mânzaru.


click pe poză pentru galerie foto

„Este o pârtie grea"

Cei care schiază pe pârtia de la Patsch sunt de părere că aceasta este una dintre cele mai dificile. Alţi români care erau acolo au văzut scena accidentului. „Am văzut momentul în care a venit elicopterul şi l-a luat pe Huidu. Eram la un nivel intermediar. Pe el l-au tras mai întâi atârnat de o funie, pentru că nu putea ateriza elicopterul acolo", a povestit Cătălin (FOTO SUS), un medic psihiatru care a venit la schi în Austria cu soţia şi copiii.



„E grea pârtia asta. Anul trecut mi-am luxat umărul, iar acum am avut iară probleme cu o căzătură şi m-am şi rătăcit. Există două zone, una olimpică şi una de familie. Dar şi aceasta din urmă este periculoasă", a mai spus Cătălin. 

"Pe la mijlocul pârtiei ne-am întâlnit cu un grup de patru-cinci copii. Şerban a încercat să-i evite, dar i s-a desprins schiul de pe piciorul drept. Nu aveam viteză, dar el nu a putut să se redreseze şi a căzut în prăpastie."
Adrian Mânzaru
martor

Aflaţi astăzi ce alte detalii despre accident a oferit prietenul lui Huidu, în ediţia tipărită a ziarului


Instructor de schi: „La viteză mare nu ai cum să controlezi schiul. Eu am avut coleg care a murit” Accidentul suferit de Şerban Huidu pe o pârtie din Austria i-a şocat pe fanii acestuia. Instructorul de schi Adriana Dulăcioiu a vorbit pentru „Adevărul” despre condiţiile în care se poate produce un accident pe pârtie. Adriana Dulăcioiu shiază de 37 de ani şi susţine că la viteză mare, accidentele sunt greu de evitat. „Eu am avut coleg care a murit. Nici nu trebuie să ocoleşti pe nimeni. Dacă ai viteză mare e ca şi cum ai face un accident la 50 de kilometri pe oră. Nu ai cum să controlezi schiul. Şi mie mi s-a întâmplat să pierd controlul”, a spus instructorul. Potrivit Adrianei Dulăcioiu, viteza se poate prinde şi accidental, fără să vrei.
Citeşte aici tot ce spune instructorul!


Român accidentat la schi, în Austria: „Am fost șocat să văd cum sunt tratați pacienții într-o țară civilizată”


Ciprian Matei (foto jos) este un avocat timișorean, iar în ultimii trei ani, concediul de iarnă l-a petrecut la schi în Austia. Acum doi ani, tânărul a suferit un accident și a ajuns la spital, iar condițiile în care a fost tratat îl fac să susțină că medicii austrieci vor face tot ce este omenește posibil pentru a-l salva pe Șerban Huidu. Avocatul timișorean susține că pârtiile din Austria sunt impecabile.



Acesta a spus că riscul de accidente este ridicat pe anumite pârtii dacă te aventurezi în mod inconștient. Ciprian Matei susține însă că nu există nicio zonă periculoasă care să nu fie foarte bine semnalizată.
Citeşte aici toată povestea avocatului timişorean

Mihai Găinuşă, la Spitalul Universitar din Innsbruck Foto: Remus Runcan
Timişoara: Amalia Matei, în redacţia Radio Analog (sursa:good-times.webshots.com)
Andrei, prietenul lui Huidu Staţiunea unde s-a accidentat Ştefan Huidu Staţiunea unde s-a accidentat Ştefan Huidu
Adrian Mânzaru
Ziar rulat
Ciprian Matei
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite