Român accidentat la schi, în Austria: „Am fost șocat să văd cum sunt tratați pacienții într-o țară civilizată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Matei
Ciprian Matei

Ciprian Matei este un avocat timișorean, iar în ultimii trei ani, concediul de iarnă l-a petrecut la schi în Austia. Acum doi ani, tânărul a suferit un accident și a ajuns la spital, iar condițiile în care a fost tratat îl fac să susțină că medicii austrieci vor face tot ce este omenește posibil pentru a-l salva pe Șerban Huidu. 

EXCLUSIV Fiul unui milionar, internat în spital după ce s-a accidentat pe o pârtie din Austria, în aceeaşi zi cu Huidu

Avocatul timișorean susține că pârtiile din Austria sunt impecabile. Acesta a spus că riscul de accidente este ridicat pe anumite pârtii dacă te aventurezi în mod inconștient. Ciprian Matei susține însă că nu există nicio zonă periculoasă care să nu fie foarte bine semnalizată. Cu toate acestea, timișoreanul a suferit un accident pe o pârtie din Austria în urma căruia a ajuns direct pe patul de spital. „Am luat-o printr-o pădure, aveam și ceva viteză, m-am dezechilibrat și am intrat într-un copac. Nu a fost atât de grav, dar a fost dur. Am avut o tăietură în diagonala tibiei. Am reușit să merg singur până la stația de îmbarcare, de unde a venit salvarea și m-a luat. A durat cam un sfert de oră până a venit”, a povestit avocatul, care a schiat în stațiunea austriacă Zell am See.
CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO
(ATENŢIE IMAGINI NERECOMANDATE MINORILOR!)


image
Ciprian Matei, ranit in Austria

Poliţia austriacă din Tirol: „Şerban Huidu s-a împiedicat într-un şanţ ud”

Englez luat cu elicopterul de pe pârtie

Ciprian Matei a mai povestit că înainte de accidentul său, un englez a suferit un accident mai grav, fiind luat cu elicopterul direct de pe pârtie. „Când am căzut eu, după ce m-a luat salvarea, m-a dus la spital și, deși era evident că nu am nicio fractură, mi-au făcut radiografii, m-au ajutat să mă dezechipez și m-au dus în sala de operații, unde medicii chiar glumeau cu mine”, a spus Matei. 

VEZI GALERIE FOTO cu imagini superbe din Alpii Austrieci

„M-au întrebat ce vreau la micul dejun”

După intervenția chirurgicală avocatul a stat trei zile internat pentru recuperare. Acesta mărturisește că a rămas șocat de modul în care sunt tratați pacienții. „Nu am simțit să facă vreo diferență pentru că aș fi român. Am fost șocat să văd cum sunt tratați pacienții într-o țară civilizată. M-au întrebat inclusiv ce prefer la micul dejun, dacă vreau carne de pui sau carne de vită. Mi-au dat pijama de la spital, periuță cu pastă de dinți. Pacientul de lângă avea mâinile imobilizate. Indiferentă dacă era ora patru dimineața, apăsa pe un buton și în 15 secunde venea o asistentă care îl ajuta să bea apă cu paiul”, a spus Ciprian Matei. 

Nota de plată: 700 de euro

După ce a ajuns în România, avocatul a primit și nota de plată pentru tratamentul de la austrieci. „A costat 700 de euro, bani ce au fost acoperiți de asigurarea medicală. Sfatul meu este ca nimeni să nu meargă la schi în străinătate fără o asigurare medicală. Cu 30 de lei, am salvat 700 de euro”, a spus avocatul.

Instructor de schi: „La viteză mare nu ai cum să controlezi schiul. Eu am avut coleg care a murit”

Neurochirurgii, despre riscurile lui Şerban Huidu: "Din cauza contuziilor cerebrale se poate muri, dar la fel de bine se poate trăi"

Clubul Universitatea Craiova este alături de olteanul Şerban Huidu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite