Instructor de schi: „La viteză mare nu ai cum să controlezi schiul. Eu am avut coleg care a murit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de schi iau cu asalt pârtiile din Austria în sezon
Iubitorii de schi iau cu asalt pârtiile din Austria în sezon

Accidentul suferit de Şerban Huidu pe o pârtie din Austria i-a şocat pe fanii acestuia. Instructorul de schi Adriana Dulăcioiu a vorbit pentru „Adevărul” despre condiţiile în care se poate produce un accident pe pârtie.

Adriana Dulăcioiu shiază de 37 de ani şi susţine că la viteză mare, accidentele sunt greu de evitat. „Eu am avut coleg care a murit. Nici nu trebuie să ocoleşti pe nimeni. Dacă ai viteză mare e ca şi cum ai face un accident la 50 de kilometri pe oră. Nu ai cum să controlezi schiul. Şi mie mi s-a întâmplat să pierd controlul”, a spus instructorul.


Potrivit Adrianei Dulăcioiu, viteza se poate prinde şi accidental, fără să vrei. „Mi s-a întâmplat să pierd controlul. M-a luat furia vitezei şi nu mi-am dat seama că nu pot controla picioarele”, a mai spus Adriana Dulăcioiu.

Ciprian Matei

Nu-ţi depăşi puterile!

Instructorul de schi oferă şi câteva sfaturi utile pentru eviatrea accidentelor grave. „În primul rând trebuie să încerci să vezi care sunt puterile tale şi să nu le depăşeşti. În momentul în care simţi că eşti obosit să te opreşti. Într-o zi de schi o oprire la jumătatea zilei este necesară. De asemenea, trebuie să ai o zi sau două de acomodare după o perioadă în care nu ai schiat. Nu în ultimul rând echipament potrivit. Casca este obligatorie”, a spus instructorul.

Neurochirurgii, despre riscurile lui Şerban Huidu: "Din cauza contuziilor cerebrale se poate muri, dar la fel de bine se poate trăi"

Clubul Universitatea Craiova este alături de olteanul Şerban Huidu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite