Cazul Băhăian: criminal la 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Grigoraş (19 ani), unul dintre lichidatorii din slujba lui Băhăian, îi spusese mamei sale că munceşte la o firmă din Constanţa şi că este omul de încredere al patronului. Grigoraş a fost racolat dintr-un cartier fără apă caldă şi căldură din oraşul ilfovean Bragadiru, acolo unde trăia, la limita sărăciei, împreună cu sora şi mama sa.

Tânărul de 19 ani locuia cu mama şi sora sa într-un apartament muncitoresc de pe strada Florilor, în oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov. Cele două femei nu au mai fost văzute de două săptămâni, de când el a fost arestat la Constanţa, împreună cu Valentin Şlepac, pentru lichidarea a patru bărbaţi, implicaţi în afaceri frauduloase.

Constanţa: Miliardarul din grupul Băhăian trăia din găinării

Constanţa: Cazul Băhăian / Legistul Ştefan Botez recunoaşte că s-a înşelat

Constanţa: Victimele lui Sergiu Băhăian au sfârşit tragic

Constanţa: EXCLUSIV / Dispariţii de tip Băhăian la Tulcea

S-a cerut la zdup ca să nu fie ucis de Băhăian

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Adrian Grigoraş provine dintr-o familie de oameni săraci. Tatăl său, Gheorghe, a murit în anul 2000 din cauza unei ciroze. Mama, Celia, a rămas să-i crească singuri pe cei doi copii: Roxana, acum în vârstă de 24 de ani, şi Adrian. Femeia munceşte din greu pentru o brumă de bani: este angajată la o brutărie din Bucureşti. Pleacă de acasă la 5.00 dimineaţa şi se întoarce la ora 22.00, aşa că este rar văzută prin cartier.

Acum nu mai este deloc de găsit. Vecinii spun că atunci când a auzit că fiul său - despre care ştia că munceşte prin Constanţa - era de fapt criminal tocmit de Sergiu Băhăian, femeia a suferit un şoc nervos şi s-a internat într-un spital. De Roxana nu se mai ştie nimic.

Arunca banii prin cluburi

Oamenii se feresc să vorbească despre el, iar atunci când o fac, cer garanţia că li se va păstra anonimatul. Nici prin cap nu le-ar fi trecut că puştiul, pe care îl cunosc de când era de-o şchioapă, ar fi comis crime. Se aşteptau însă să fie ceva necurat la mijloc.

În urmă cu un an şi jumătate, Adrian Grigoraş afişa un trai de nabab şi se lăuda cu mulţi bani. „Umbla şi cu câte un miliard de lei la el odată. Îi cheltuia pe nimicuri: cluburi, discoteci, fete", au spus cunoscuţii.

Tânărul se lăuda că este angajatul unui patron constănţean, care are încredere în el. Conducea un Volskwagen Golf, deşi avea permis de câteva luni. Uneori, când rămânea fără bani, îl lăsa gaj la casele de amanet. După o săptămână, maximum două, făcea rost de bani şi îl recupera.

Legătura cu Şlepac

Grigoraş i-a luat apărarea „patronului" constănţean în septembrie 2008, când poliţiştii au dat năvală într-un apartament din Bucureşti, unde aveau informaţia că se ascunde Valentin Şlepac. Locuinţa fusese închiriată.

Anchetatorii îl căutau pe Şlepac pentru că nu se prezentase la audieri în cazul unei fraude de 253.918 lei, comisă prin intermediul SC Trans Comprest SRL şi SC Star Fridom SRL, obiectul a două anchete ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism. Anchetatorii au descins în apartament şi au dat de Grigoraş care a susţinut că e apartamentul său, că nu îl cunoaşte pe Şlepac şi că nu ştie ce se întâmplă.

Locuinţa a fost percheziţionată şi s-au descoperit mai multe pistoale cu gloanţe din  cauciuc şi gaze. Anchetatorii au verificat şi maşina celor doi şi au găsit documente financiar-contabile false, acte de identitate şi permise de conducere auto false, instrument de falsificare timbru fiscal sec de notar public, ştampile false. Poliţiştii au plecat nu înainte de a-i pune în vedere lui Grigoraş că îi este interzis să se întâlnească sau să comunice cu Şlepac.

La 24 octombrie 2008, poliţiştii au revenit însoţiţi de trupele speciale. De această dată i-au încolţit pe Grigoraş şi Şlepac în acelaşi apartament din Capitală.

În încercarea de a scăpa, Şlepac a ieşit pe balcon, a intrat în alt apartament şi a luat ostatică o femeie. Trupele speciale care se aflau pe holul blocului în acel moment au reuşit, în cele din urmă, să îl reţină. Alături de el a fost săltat şi Grigoraş, acuzat de favorizarea infractorului.

S-a predat de bunăvoie

Cei doi au petrecut patru zile în arest, înainte de a fi puşi în libertate prin decizia Curţii de Apel Constanţa, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Grigoraş a fost „consemnat" în Bragadiru, însă nu pentru multă vreme.

După două luni, măsura luată împotriva sa nu a mai fost prelungită, iar Grigoraş a fost liber. Nu ştia că urmează să fie pus sub învinuire şi pentru omor. De aceea, la 16 ianuarie, când poliţiştii l-au sunat să-l cheme pentru audieri, a venit de bunăvoie.

Ucenicul lui Şlepac

Adrian Grigoraş  şi-a făcut „stagiatura" de infractor în locuinţa familiei Şlepac, fapt confirmat de sora acestuia, Gica Panait. „L-a adus şi pe el aici. Voia să îl ajute. Un copil. Îi era milă de el", a povestit sora lui Şlepac.

„Prea târziu pentru regrete"

Adrian Grigoraş (foto) şi Valentin Şlepac au fost arestaţi la 16 ianuarie, la miezul nopţii. Dosarele de cercetare penală care existau pe numele lui Grigoraş au fost conexate într-unul singur în care este cercetat acum pentru omor şi infracţiuni economice.

„Adrian Grigoraş este acuzat de două crime (Ionel Ulezu şi Petrică Captalan) şi favorizarea infractorului, iar Valentin Şlepac - pentru trei omoruri", a precizat Paul Ardeleanu, procurorul de caz din cadrul Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism.

Corina Cristea este avocatul din oficiu al lui Adrian Grigoraş. Apărătoarea l-a reprezentat în noaptea de 16 ianuarie, când a fost arestat, dar şi la recurs, când a cerut să fie pus în libertate.

„În motivarea pentru propunerea de arestare preventivă se menţionează faptul că Grigoraş constituie un pericol social deosebit, iar lăsarea lui în libertate ar cauza un sentiment de temere şi insecuritate în rândul populaţiei", a explicat avocata. „S-a avut în vedere şi faptul că anterior a comis o serie de alte infracţiuni", a adăugat avocata.

Grigoraş a refuzat să comunice cu anchetatorii şi nu are remuşcări: „A spus că nu mai are ce să regrete, e deja prea târziu", a menţionat Corina Cristea.

Adrian Grigoraş

Fost candidat la primărie, actualmente mafiot

S-a cerut la zdup ca să nu fie ucis de Băhăian

Constanţa: Mafia lui Băhăian / Job atractiv în schimbul unei morţi sigure
Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton
Constanţa: ASASINATELE MAFIEI BĂHĂIAN / Victimele clanului mafiot Băhăian

EXCLUSIV Război pentru scaunul de şef al lumii interlope din Galaţi

Executat în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

Află AICI unde se ascunde unul dintre frații în curtea cărora au fost îngropate victimele lui Băhăian

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

NU RATA:

Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăian trăia până în 2003 din ajutor social-UPDATE

Un hunedorean, posibilă victimă a locotenenţilor mafiotului Sergiu Băhăianu

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

EXCLUSIV / „Ţeapa“ de 1 milion de euro prin metoda Băhăian, coordonată dintr-un grajd

VIDEO ŞI GALERIE FOTO EXCLUSIVĂ/Megaescrocherie bancară orchestrată de „Clanul Bua"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite