Constanţa: ASASINATELE MAFIEI BĂHĂIAN / Victimele clanului mafiot Băhăian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emilian Leonte, Lucian Cernat, Petrică Captalan şi Ionel Ulezu au fost cooptaţi în clanul lui Băhăian. Pentru că au ridicat pretenţi, cei patru au fost suprimaţi în stil mafiot.

NU RATAŢI:

Constanţa: Ulezu şi Şlepac dădeau ţeapă după ţeapă

Constanţa: Lucian Cernat, drogat şi omorât

Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton UPDATE

Anchetatorii au început să facă legătura între cadavrele găsite în judeţ şi reţeaua lui Băhăian. Familiile celor dispăruţi încă se tem pentru vieţile lor, chiar dacă liderul reţelei mafiote este reţinut. Reporterii Adevărul de Seară au luat legătura cu familiile victimelor şi au aflat poveştile lor. 

Cadavrul lui Emilian Leonte (49 de ani) a fost găsit în luna martie a anului 2008, în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Vecinii vorbesc despre un blestem abătut asupra familiei, tatăl bărbatului murind tot înecat.

image

Emilian Leonte s-a născut în satul Castelu. Mama l-a părăsit pe când avea doar nouă luni, iar tatăl lui a fost înghiţit de ape. Leonte a fost crescut de bunicii Gheorghe şi Elena, într-o casă bătrânească de pe strada Florilor. Şi-a petrecut copilăria alături de alţi şapte copii, verii din partea tatălui.

Soţia lui se teme

După ce s-a căsătorit, Leonte a închiriat o casă situată pe strada Gării. „S-a cunoscut cu Ileana la munca pământului, ea a venit din Sighetul Marmaţiei să muncească în Dobrogea. I l-a recomandat un bărbat de pe aici şi apoi s-au împreunat. Eu am lucrat cu amândoi, ştiu că se iubeau“, povesteşte tanti Anica, o vecină. 

Soţia lui Leonte care locuieşte în Maramureş spune că se teme chiar şi acum pentru viaţa ei, la mai bine de doi ani de la moartea bărbatului. „Eu nici nu am ştiu când a murit. Pe 16 februarie a venit Şlepac (nr «locotenentul» lui Băhăian) la poartă şi l-a luat, i-a spus că îl duce la Bucureşti, la o lucrare. Soţul meu a mai lucrat la fraţii Şlepac, în Poarta Abă şi le-a făcut casa acolo“, povesteşte femeia supărată.

Ea îşi mai aminteşte că şi-a sunat soţul de mai multe ori şi nu a reuşit să vorbească cu el. „Mi-a răspuns Şlepac şi a spus că soţul meu este la muncă în Germania. Am aflat târziu că a murit, dar eu ştiu că nu avea cum să se înece, era un foarte bun înotător“, rememorează femeia.

„Voiau să o omoare şi pe ea“

Sătenii povestesc că imediat după înmormântarea lui Leonte, soţia sa a plecat din sat. „Îi era frică să mai stea aici, au venit într-o noapte şi i-au tăiat curentul în casă. Voiau să o omoare şi pe ea“, crede Rada Dubrescu, vecina celor doi soţi. „Ileana a mai venit doar la pomana de un an, m-a rugat să o ajut şi să facem pomana la mine acasă“, spune tanti Anica.

Trupul lui Leonte a fost deshumat în urmă cu o săptămână, în jurul orei 11.30. „Au venit maşini multe, erau vreo 13 oameni. Pe noi ne-au chemat de la Primărie şi ne-au pus să dezgropăm mortul. L-am pus într-o maşină şi ne-au spus să aşteptăm, iar după vreo două ore l-au adus înapoi şi ne-au pus să-l îngropăm la loc“, îşi aminteşte Gheorghişă Crăciun, unul dintre bărbaţii care a participat de deshumarea lui Leonte.

„Era negru când l-am scos, au luat şi probe din pământ. Când am teminat, ne-au dat două milione la toţi trei“, spune şi Gheorghiţă Giurgiu, un alt gropar.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite