Constanţa: Miliardarul din grupul Băhăian trăia din găinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Bojin în boxa acuzaţilor, când a cerut eliberarea din arest.
Ion Bojin în boxa acuzaţilor, când a cerut eliberarea din arest.

Ion Bojin (24 de ani) era asociat în 11 firme cu victima Emilian Leonte, ucis în aprilie 2008 cu mai multe lovituri de ciocan în cap şi apoi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. După dispariţia partenerului său, „patronul“ Bojin a comis tâlhării pe bandă rulantă ca să intre la zdup.

Singurul rămas în viaţă şi care nu este pus încă sub învinuire pentru participarea la grupul infracţional şi criminal este constănţeanul Ion Bojin. A ajuns în arest pentru că a tâlhărit cinci femei - practică de care s-a apucat la un an după ce asociatul său Emilian Leonte a fost ucis cu lovituri de ciocan.

Afaceristul de carton

Ion Bojin a locuit cu familia în Cobadin până acum patru ani când s-au mutat cu toţii, mama, tatăl şi fratele şi sora lui Bojin, în Dumbrăveni. Poliţiştii locali l-au „preluat“ deja cu antecedente: a condus fără permis în Cobadin şi s-a ales cu dosar penal.

De când s-a mutat în Dumbrăveni a fost acuzat de violarea unei fetiţe de 12 ani, bolnavă psihic, faptă comisă în 2007.  După ce s-a văzut cu al doilea dosar penal, Bojin s-a reorientat: a intrat în afaceri cu Valentin Şlepac şi o vreme i-a mers bine.

„Nu s-a ales cu mare lucru. Îi dădeau ceva bani, mărunţişuri. O vreme s-a plimbat cu un scuter prin comună, cumpărat de ei“, povesteşte şeful postului de Poliţie Dumbrăveni, agent şef principal Mihai Pânzariu.

Patron la 11 firme

Deşi devenise în acte patronul a 11 firme, situaţia materială a tânărului nu s-a schimbat cu nimic, iar familia sa a rămas săracă: tatăl primeşte ajutor social, iar mama este casnică.

Asta în timp ce două dintre firmele la care era asociat (SC Star Fridom şi SC Delta Con Impex) au obţinut 600.000 euro din escrocherii cu credite şi ţepe date firmelor de leasing. Bojin ar fi continuat probabil să trăiască din ce ciupea de la gruparea Băhăian dacă lucrurile nu ar fi început să se precipite în jurul său.

„Nu avea nici după ce bea apă. Fura câte un lănţişor în valoare de 100 de lei. Îl plasa la amanet cu 20-30 de lei, pentru că mai era şi rupt pe deasupra. Se vede că era înaintaş. Cu banii obţinuţi îşi închiriau câte o cameră la o căsuţă în Satul de Vacanţă, mai mâncau la un restaurant. Altfel, nu avea după ce bea apă“, a arătat comisarul şef Constantin Stamat, adjunctul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, unul dintre cei implicaţi în ancheta privindu-l pe Ion Bojin - tâlharul.

Citiţi mai multe în Adevaărul de Seară de astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite