Constanţa: Victimele lui Sergiu Băhăian au sfârşit tragic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetările sunt continuate cu suspecţii în stare de arest
Cercetările sunt continuate cu suspecţii în stare de arest

Afaceristul Sergiu Băhăian cercetat în mai multe dosare penale pentru fraude economice a avut rolul de lider în grupul de la Constanţa, care a sfârşit prin a-şi suprima membrii.

Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton UPDATE

Constanţa: Lucian Cernat, drogat şi omorât

Victimele erau angajate la firmele lui Băhăian şi Şlepac. „Le propuneau să le înfiinţeze o firmă, să îi ajute să facă afaceri împreună şi îi recompensau cu bani. Erau aleşi special dintre cei fără familii, fără cineva care să se intereseze de soarta lor“, a declarat comisar Aurelian Pavel, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Una dintre condiţiile esenţiale pentru a deveni administrator în „cartelul“ respectiv era aceea de a avea cazierul curat, pentru a nu atrage atenţia Poliţiei.
„Erau folosite pentru a obţine bani. În schimb nu obţineau nici măcar 0, 01 la sută  din profit. Au început să ridice pretenţii la bani. Au primit nişte sume, dar au cerut mai mult“, a spus procurorul şef Laurenţiu Bratosin.

Povestea victimelor

Indentitatea victimelor a fost stabilită cu greu de anchetatori. Lucian Cernat, drogat şi aruncat de pe podul rutier Cernavodă încă din din 2006, era născut în Medgidia. Locuia cu gazdă, a muncit o vreme în Bucureşti, obişnuia să se angajeze şi cu ziua. Singura sa rudă în viaţă este un frate care locuieşte în Medgidia şi care pierduse legătura cu el demult.

Cadavrul său a fost descoperit în septembrie 2006 şi iniţial nu s-a ştiut despre cine este vorba. Avea asupra sa actul de identitate lui Ionuţ Aurelian Spiţă, despre care rudele sale spun că este plecat la muncă în Spania.

Emilian Leonte nu avea niciun fel de rude. O vreme a locuit în comuna Castelu, unde a închiriat o locuinţă împreună cu concubina sa din Maramureş. Ulterior s-a mutat în Maramureş împreună cu femeia, însă a revenit în Constanţa, pentru a-şi deschide afaceri împreună cu Şlepac.

Nimeni nu a ştiut nimic de el până în data de 6 aprilie 2008, când a fost găsit mort, pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră, în apropiere de Basarabi, îmbrăcat în costum complet, cu vestă, cravată, pantofi. S-a presupus iniţial că este vorba de sinucidere. Pentru a proba că a fost ucis, anchetatorii au fost nevoiţi să îl exhumeze. Aşa s-a stabilit că fusese sedat, lovit cu un ciocan în cap şi aruncat în canal. 

Ionel Ulezu, ucis în 2008 era de asemenea singur pe lume. S-a născut în Constanţa. Muncea cu ziua şi a fost îngropat de viu în curtea fraţilor Piciog din Cerchezu.
Petrică Captalan a fost racolat din Timişoara. Membrii grupării efectiv l-au „înfiat“ şi l-au adus în judeţul Constanţa. Există informaţii că ar fi locuit o vreme în casa lui Şlepac, după care a fost mutat în Măgura, în casa familiei Piciog. Nici unul dintre ei nu avea studii. „Nici măcar nu ştiau ce li se dă să semneze“ au afirmat anchetatorii.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite