Constanţa: Mafia lui Băhăian / Job atractiv în schimbul unei morţi sigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele la care administratori erau asasinii şi victimele lui Sergiu Băhăian sunt şi acum active pe site-ul ofertelor de angajare e-jobs.ro şi oferă în continuare locuri de muncă. Deşi firmele mai sus amintite au fie site-uri, fie numere de telefon, acestea nu mai sunt valabile.

Citeşte aici povestea directorului îngropat de viu de asasinii lui Băhăian

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

Societatea Delta Force din Constanţa, înregistrată pe numele victimei Emilian Leonte, ce era asociat cu arestatul Ion Bojin, angajează paznici şi agenţi de intervenţie. În plus, oferă viitorilor angajatori „condiţii optime de promovare în cadrul firmei“, se precizează în anunţul postat pe internet pe site-ul e-jobs. Adică direct la doi metri şi jumătate sub pământ. O altă firmă cu acelaşi obiect de activitate, SC Guardian Constant Consult SRL, aparţinând tot lui Leonte, caută agenţi de intervenţie.

Constanţa: ASASINATELE MAFIEI BĂHĂIAN / Victimele clanului mafiot Băhăian

Anunţul care figurează pe Internet la SC Mira SRL (patron, acelaşi răposat Emilian Leonte) trimite utilizatorul direct la compania Miro Consult, ce are postat un anunţ de angajare expirat din 17 aprilie 2006. Angajatorul solicita vizitatorilor să candideze pentru job doar dacă erau „prezentabili şi comunicativi“. Miro Consult avea la vremea respectivă un singur post disponibil, dar nu era specificată funcţia. Responsabilităţile celui care urma să fie angajat erau de a „identifica şi aborda clienţi noi“, dar şi de a „menţine relaţiile cu clienţii noi“.

Constanţa: Victimele lui Sergiu Băhăian au sfârşit tragic

Se caută inginer, director şi secretară

Alte două firme, cu aceleaşi nume ca ale firmelor-fantomă, dar cu obiect de activitate sau sediu diferite, caută angajaţi. General Management Construction Group oferă trei joburi, unul mai tentant ca altul: un post de director, unul de inginer şi un altul de secretară. Maraton Nav SRL figurează pe site-ul e-jobs cu un anunţ de angajare din 20 februarie 2007, ce a fost valabil o singură lună. De atunci nu au mai apărut alte anunţuri. Pe site-ul e-jobs, firma era în căutarea unui angajat pentru tubulatură, sablat, montat schele, lăcătuşerie. Salariatul trebuia să fie cunoscător de limba engleză şi putea beneficia de un loc de muncă în străinătate. La numerele de telefon postate la anunţuri nu răspunde nimeni sau robotul te anunţă că numărul nu este alocat.

Maidan transformat în centru comercial pe hârtie

Valentin Şlepac, locotenentul lui Sergiu Băhăian şi unul dintre principalii suspecţi de uciderea a patru dintre membrii reţelei, coordona o suveică de firme-fantomă în Dobrogea. Pentru a nu trezi vigilenţa Poliţiei, mafioţii au pus la cale un sistem ingenios: nu înfiinţau firme, ci achiziţionau societăţi existente pe care le treceau pe numele lui Şlepac sau pe cele ale victimelor. Majoritatea figurau cu sediu în Constanţa, pe strada Meşterul Manole nr. 89, unde este un teren viran, sau la un stand din Piaţa Abator.

Povestea patronului fantomă din Timişoara, care a fost îngropat de viu, la comandă, după ce a dat ţepe de 700.000 de euro

Practic, din cele 30 de firme, nici una nu a fost înfiinţată pe numele lui Şlepac sau ale victimelor: toate au fost cumpărate. O parte fuseseră verificate de Garda Financiară, înainte de a ajunge în portofoliul lui Băhăian & Co.

Când s-au dus să le verifice a doua sau a treia oară, comisarii au descoperit că societăţile nu mai există la sediile anterioare sau că nu au mai depus bilanţuri contabile. Din datele oficiale, majoritatea au intrat în administrarea reţelei în perioada 2007 - 2008. Şi atunci au ieşit din circuitul comercial legal, fiind folosite doar ca fabrici pentru emiterea de file cec sau facturi false.

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Un exemplu în acest sens este cel al SC European Company Control SRL. Firma este veche. A fost înfiinţată în anul 1997 şi a funcţionat foarte bine, realizând chiar şi un profit destul de însemnat: 700.000 de lei noi, cifra de afaceri fiind de 1.000.000 de lei. Ultima dată a fost verificată în anul 2004, când avea sediul pe strada Mihai Viteazu din centrul Constanţei. Acum a ajuns pe lista neagră a firmelor -fantomă şi figurează cu sediul pe aceeaşi stradă, Meşterul Manole.

Valentin Şlepac, racolatorul şi ucigaşul timişoreanului Petre Captalan, susţine că era doar un muncitor la firma-fantomă

De ce preluau firmele

Grupul evazionist al lui Băhăian prefera preluarea pentru că în acest fel puteau să-i înşele mult mai uşor pe reprezentanţii unor societăţi comerciale. În momentul în care furnizorii de bună credinţă făceau o verificare, înainte de a trimite marfa - de exemplu utilaje în valoare de sute de mii de euro - aflau că aceia care le comandau sunt reprezentanţii unor societăţi funcţionale de mai mult de zece ani, cu cifră de afaceri şi profit. Prin urmare se lăsau înşelaţi de spoiala de succes în afaceri şi acceptau plata cu file cec.

Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăianu a trăit până în 2003 din ajutorul social al Primăriei Vulcan

Ulterior, acestea se dovedeau a fi fără acoperire, aşa cum a fost în cazul SC Transrom Prest SRL, care a cumpărat autovehicule în leasing în valoare de 600.000 de euro. Furnizorul nu a văzut banii nici până în ziua de astăzi. Dacă a verificat firma de unde urma să ia ţeapa, nimic nu i-ar fi dat de bănuit: societatea a fost înfiinţată în 2005 şi avea sediul pe strada Bucureşti, într-o zonă destul de bună. Nu a avut niciodată probleme sau datorii la stat până în 2008, când comisarii Gărzii Financiare au trimis sesizare penală către Parchet semnalând că este firmă-fantomă.

„Îi puneau un prosop în cap lui tata şi îl băteau ca să semneze actele de vânzare"

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite