Valentin Şlepac, racolatorul şi ucigaşul timişoreanului Petre Captalan, susţine că era doar un muncitor la firma-fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici a fost îngropat de viu timişoreanul Petre Captalan
Aici a fost îngropat de viu timişoreanul Petre Captalan

Conform procurorilor, Şlepac este cel care l-a racolat pe Captalan în anul 2005, când a venit la Timişoara. După ce a semnat cecuri false de 700.000 de euro, timişoreanul care a devenit neatent a fost omorât de clanul Băhăian. Petre Captalan a fost  ucis după ce a ameninţat că va merge la poliţie şi va spune tot ce ştie despre gruparea mafiotă şi ilegalităţile comise. Ucigaşul timişoreanului a mai luat ostatecă o femeie

Modul în care Petre Captalan a picat în capcana angajatorului său, Valentin Şlepac, rămâne încă un mister pentru poliţişti. Surse din rândul anchetatorilor constănţeni care au instrumentat cazul în care Sergiu Băhăian şi locotenenţii săi sunt acuzaţi că ar fi condus o reţea de tip mafiot spun că Şlepac este cel care a venit în Timişoara, în anul 2005. Faptul că Petre Captalan era semianalfabet, sărac, fără rude care să îi anunţe dispariţia, l-a transformat în victima perfectă.

CLIIMA20100117 0031 1 jpeg

Foto: Sergiu Băhăianu (stânga) şi Valentin Şlepac (dreapta), criminalii timişoreanului

Un magazioner extrem de periculos

Procurorii mai spun că timişoreanul s-a ales cu buletin de Timişoara, cu titlu de patron şi, în scurt timp, semna file de cec false pe bandă rulantă. În timp ce Petre Captalan apărea în actele SC TransRom Prest SRL drept manager, Şlepac era angajat pe post de magazioner. Prin această firmă, mai multe companii au fost ţepuite cu 700.000 de euro, prin file cec false.

Lucrurile au mers bine pentru Petre Captalan, patronul fantomă, al  SC TransRom Prest SRL. Lacom, administratorul timişorean chiar şi-a permis să îl ameninţe pe Valentin Şlepac, cel care l-a racolat. Sergiu Băhăianu, liderul grupării interlope, a aflat de la locotenentul său, Valentin Şlepac, de planurile fostului om al străzii, şi a cerut executarea lui.

Membrii clanului Băhăianu au fost arestaţi

Foto: Momentul în care membrii clanului sunt arestaţi

Ucis într-o „întânire de afaceri"

Dosarul care se află în posesia anchetatorilor arată că patronul fantomă, Petre Captalan, a fost chemat în curtea unei locuinţe de lângă Constanţa pentru a i se prezenta viitorul sediu al SC TransRom Prest SRL. În timp ce discutau despre planurile de viitor, Valenţin Şlepac l-a lovit în cap de mai multe ori pe Petre Captalan cu o bâtă. Pe urmă, în timp ce victima încă respira, a îngropat-o, turnând peste Captala o placă de beton groasă de un metru.

Şi-a ucis patronul

Valenţin Şlepac a intrat în vizorul magistraţilor încă din 2008. Prin SC TransRom Prest SRL, Petre Captalan a aprobat cumpărarea unui buldozer de 100.000 de euro, mai multor maşini Fiat şi de alcool în valoare de 150.000 de euro. Berea, vinul şi şampania erau vândute la SC „La naşu şi finu" SRL.

Ultimul domiciliu din acte a lui Petre Captalan este pe strada Timocului din Timişoara. Vecinii nu l-au văzut niciodată

Foto: Ultimul domiciuliu din buletinu lui Petre Captalan este unul fictiv, vecinii de pe strada Timocului neauzind de el

Dezinteres plătit scump

Cu toate că a trăit din 2005 până în 2008 în prezenţa lui Valentin Şlepac, timişoreanul Petre Captalan nu a conştientizat niciodată cine îi este mentor. Valentin Şlepac a intrat şi el în vizorul poliţiştilor, la finalul lui 2008, fiind administratorul SC „Star Fridom"SRL. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa l-a acuzat atunci pe Şlepac de înşelăciune. Considerat un om extrem de periculos, mascaţii au fost cei care l-au arestat cu greu pe locotenentul lui Băhăianu. Şlepac nu s-a lăsat uşor, luând ostatică o femeie. Valentin Şlepac le-a spus magistraţilor: „Eu eram un simplu magazioner la firmă şi şeful meu, Petrică Captalan, este cel vinovat de falsuri. El este şef peste tot. Nu trebuie să mă consider un pericol public". Judecătorii l-au crezut, iar câteva zile mai târziu, magazionerul îşi ucidea patronul.

Eugenia Dragomir spune că este vizitată periodic de poliţişti în căutarea de date privind moartea timişoreanului

Foto:Eugenia Dragomir spune că este vizitată periodic de poliţişti pentru că Petre Captalan apare în documentele statului că ar locui în apartamentul ei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite