Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminaliştii nu au găsit suficiente probe în casa lui Dan Tripa ca să dea de urma ucigaşilor
Criminaliştii nu au găsit suficiente probe în casa lui Dan Tripa ca să dea de urma ucigaşilor

Un afacerist măcelărit cu 25 de lovituri de cuţit în propria vilă, un bărbat executat în stil mafiot pentru o ciocolată şi câteva pachete de ţigări şi un un rom tranşat de doi studenţi, au fost cele mai sinistre crime din ultimul an din Timişoara.

Afaceritstul timişoren Dan Tripa, de 52 de ani, a fost ucis cu sânge rece de tâlharii care i-au intrat în vila situată în cartierul Braitim, unul dintre cele mai selecte din Timişoara, în aprilie 2009.

Afaceristul măcelărit cu pistolul în mână

Tripa a fost găsit într-o baltă de sânge, cu pistolul în mână, semn că a vrut să lupte cu agresorii. Se pare că aceştia erau profesionişti, pentru că l-au ucis fără probleme, deşi afaceristul era înarmat.

Tripa era proprietarul unei firme care fabrica echipamente electronice. El locuia singur într-o vilă dintr-un cartier de lux de la marginea oraşului. Soţia, care locuia alături de cei doi fii în altă casă, a fost cea care a descoperit trupul neînsufleţit al bărbatului, la începutul lunii aprilie. Poliţiştii au găsit maşina afaceristului abandonată la marginea Timişoarei la o zi după crimă, însă nu au reuşit să-i găsească pe criminali.

Romul ucis şi tranşat în căminul de la Medicină


La 1 august 2009, poliţiştii au găsit cadavrul tranşat al lui Trifu Schrtoh, de 65 de ani, judecător în staborul ţigănesc, împachetat în pungi, în portbagajul Mercedesului său, parcat în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Schroth fusese ucis chiar de ziua sa, iar poliţiştii au bănuit iniţial că este vorba despre o răzbunare în mafia ţigănescă.

După câteva ore au descoperit că doi studenţi, ambii de 20 de ani, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, l-au bătut, ucis şi tranşat pe Schroth, încercând să-i ducă trupul neînsufleţit la marginea unei păduri, unde să-l incendieze. Liderul ţiganilor a fost ademenit de fată la cămin, care se prostitua pentru 500 de euro.

Când Shcroth a refuzat să-i dea fetei banii, studentul a năvălit în camera de cămin şi l-a bătut. Cei doi sunt judecaţi pentru omor şi profanare de morminte, iar judecătorii încearcă şi acum să afle care dintre ei l-a înjunghiat mortal pe ţigan. Asta pentru că studenţii dau vina unul pe altul.

Execuţie în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Cu mâinile legate la spate cu şireturile de la adidaşi şi o pungă pe cap a fost găsit fără suflare un paznic de 54 de ani, din localitatea Alioş, în 6 octombrie 2009. În plus, o bluză era înfăşurată în jurul gâtului.

Poliţiştii au spus din start că se confruntă cu o execuţie în stiul mafiot, însă nu au putut să îşi explice motivele pentru care a fost asasinat bărbatul. Oamenii legii au spus că Mercea Cornel a fost legat şi apoi bătut cu levierul. După două luni, în decembrie, poliţiştii au reţinut trei suspecţi, dintre care unul este minor, pe care i-au acuzat că l-au ucis pe bărbat. Cei trei nu îşi recunosc fapta.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite