Cine sunt directorii vinovaţi de dezastrul de la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele la Bac de anul acesta i-au uimit pe elevi şi pe părinţi deopotrivă. La unele licee din ţară nu a luat nimeni Bacalaureatul, la altele doar câţiva elevi s-au putut declara absolvenţi. Şi deşi s-ar putea spune cu uşurinţă că de vină sunt exact elevii care nu au învăţat, liceele cu promovabilitate ZERO au cu siguranţă probleme mai mari.

Cum au reuşit acei elevi care nu au obţinut notă de trecere la examenul de bacalaureat să ajungă până în anul terminal de liceu? De asemenea, un astfel de rezultat catastrofal arată şi dezinteresul profesorilor din unitate care nu au reuşit să determine mai mulţi elevi să înveţe şi să memoreze materia predată.

Secretarul de stat de la ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat duminică, pentru adevarul.ro, că aceste unităţi de învăţământ vor intra într-un proces de monitorizare.

Cine sunt cei responsabili de dezastrul de la Bacalaureat? Ce directori de licee au permis o asemenea debandadă chiar sub nasul lor?

Adevărul.ro vă prezintă o listă, pe judeţe, a celor responsabili de catastrofa de anul acesta.

TIMISOARA

ADS Timişoara a analizat rezultatelor celui mai dezastruos examen de Bacalaureat din toate timpurile în judeţul Timiş.  Cu numai 31,7 la sută elevi care au trecut examenele naţionale, elevii din Timiş nu s-au dovedit a fi cei mai sârguincioşi din ţară. Elevii care au picat examenul găsesc suficiente scuze pentru a motiva dezastrul: stresul, camerele de supraveghere, dificultatea subiectelor, dar şi supraveghetorii care au fost prea aspri.

CLICK aici pentru a citi mărturia directoarea Liceului CFR Timişoara

BUCURESTI

Un exemplu de liceu-repetent anul acesta la Bac este Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau" din Bucureşti. Doar 1% din absolvenţii de clasa a XII-a au reuşit cu greu să treacă examenul de maturitate. Mai exact, trei dintre cei 298 de candidaţi au luat Bac-ul.

CLICK aici pentru a vedea ce spun cei din conducerea şcolilor

GALATI

Doar 35,7%, atât a fost procentul de promovabilitate anul acesta la examenul de Bacalaureat la Galaţi. Este cel mai slab rezultat înregistrat la acest examen din ultimii ani. Iată care sunt liceele cu cele mai mici procente de promovabilitate la Bac din Galaţi.

CLICK aici pentru a vedea top 5 cele mai slabe licee din Galaţi şi top 5 cele mai bune

TÂRGOVIŞTE

Niciun elev al Grupului Şcolar Auto din Târgovişte nu a promovat examenul de Bacalaureat. Toţi cei 124 de liceeni au obţinut o medie mai mică de şase. Situaţia s-a înrăutăţit de la an la an. În 2009, din 93 de candidaţi, 43 au fost respinşi, iar în 2010, din 86 de elevi înscrişi au fost respinşi 74.

CLICK aici pentru a vedea cum explică rezultatul directoarea celei mai slabe unităţi şcolare din Dâmboviţa

VASLUI

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat relevă că diferenţele dintre unităţile de învăţământ sunt uriaşe.

CLICK aici pentru a citi cum au reuşit doar 2 elevi să promoveze la Grupul Şcolar Industrial „Petru Rareş" din Bârlad

FOCSANI

Cele mai proaste rezultate s-au obţinut la Grupul Şcolar „G.G. Longinescu" din Focşani, unde din totalul celor 62 de candidaţi, doar trei au reuşit să promoveze Bacalaureatul. Directorul unităţii de învăţământ este de părere că superficialitatea cu care elevii au tratat un examen atât de important este principala cauză a eşecului.

CLICK aici pentru a vedea ce scuze găseşte directorul liceului

TULCEA

Mai puţin de 10% dintre elevi au promovat Bacalaureatul la liceele: Saligny (7%), Brad Segal (6%), Agricol (5%), Topolog (3%) şi Grupul Şcolar Măcin (2%). În coada clasamentului se află Grupul Şcolar Tulcea, promovabilitatea fiind de 0%.

Directorul acestui liceu spune că vina este împărţită. CLICK aici pentru a vedea ce a spus acesta

BIHOR

Directorul şcolii cu cea mai mică promovabilitate la bac, Nagy Eniko, nu-şi explică rezultatele slabe. „Cred că şi alte şcoli sunt în situaţia noastră. Nu ştiu care e explicaţia. Cam o treime din elevi au învăţat pentru examen, iar profesorii şi-au făcut datoria şi au făcut pregătire cu elevii", spune Nagy Mate Eniko, directorul Grupului Şcolar Agricol Borş.

CLICK aici pentru a vedea care este cel mai slab liceu din Bihor

BISTRITA

Doar 41,92% dintre absolvenţii de liceu au reuşit să obţină notă de trecere în judeţul Bistriţa-Năsăud. In coada clasamentului se situează Grupul Şcolar de Servicii Bistriţa, unde singurul candidat promovat  a ridicat scorul la 3 procente

CLICK aici pentru a vedea directorii responsabili

SLOBOZIA

Într-un top al uităţilor de învăţământ din judeţul Ialomiţa, în ceea ce priveşte promovabilitatea la bacalaureat, înainte de contestaţii, primul loc îl ocupă Liceul de Artă Ionel Perlea din Slobozia cu 89%, iar pe locul doi se află Colegiul Naţional Mihai Viteazul. La popul opus, cele mai slabe rezultate le-au obţinut Grupul Şcolar Fierbinţi, cu o promovabilitate de 3,96%, urmat de Grupuş Şcolar Agricol Ţăndărei cu doar 2,74%.

CLICK aici pentru a vedea ce a declarat Dumitru Cioboată, directorul Liceului de Artă din Slobozia

PIATRA NEAMŢ

Doru Lozincă, directorul Grupului Şcolar Agricol «Ion Ionescu de la Brad» conduce singura unitate de învăţământ din judeţ care s-a făcut de ruşine la examenul de maturitate din acest an. Dacă liceul din Horia s-a pricopsit cu promovabilitate zero, Colegiul Naţional «Petru Rareş» a obţinut cele mai bune rezultate dintre unităţile implicate în sesiunea de vară a Bacalaureatului.

CLICK aici pentru a citi mai multe

CONSTANTA

Cu numai jumătate dintre elevii de liceu care au trecut examenul de Bacalaureat, judeţul Constanţa se află printre primele la nivel naţional în ceea ce priveşte procentul promovabilităţii. Elevii, dezamăgiţi, refuză să comenteze rezultatele. La fel şi managerii şcolilor cu promovabilitate foarte mică.

CLICK aici pentru a vedea situaţia din Constanta

HUNDOARA

Potrivit directoarei Mihaela Teodor de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii “Ion Mincu” din Deva, aceasta este principala cauză a faptului că promovabilitatea examenului de bacalaureat la liceul pe care-l conduce este zero.

“În timpul anului şcolar, noi am avut consultaţii cu elevii la nivelul fiecărei catedre şi discipline de examen. Nu toţi s-au prezentat însă la aceste consultaţii. Mulţi lucrează şi nu au timpul necesar”, a declarat directoarea Mihaela Teodor.

CLICK aici pentru a citi restul declaraţiei

CALARASI

Grupul Şcolar Duiliu Zamfirescu din comuna Dragalina este singura unitate de învăţământ din judeţ cu un singur elev promovat.

La examenul de bacalaureat au fost înscrişi pe liste 156 de elevi. Unul a fost eliminat pentru că a fost prins copiind, 154 nu au obţinut medie de trecere şi doar unul singur a fost declarat admis. Este vorba despre Roxana Bulică, de la frecvenţă redusă, care a luat media 6.

CLICK aici pentru a vedea ce spune directorul liceului

TÂRGU MUREŞ

Directorul Grupului Şcolar Band, unde pormovabilitatea la Examenul de Bacalaureat din acest an a fost zero, explică de ce s-a ajuns în această situaţie.

CLICK aici pentru a citi explicaţia acestuia

TURNU SEVERIN

Mihai Mijache, directorul Colegiului Tehnic de Transporturi Auto, explică situația în care a ajuns unitatea pe care o conduce, aceea de a nu avea niciun elev promovat la examenul de bacalaureat.

„Acest examen s-a organizat după vechea lege a educației și s-a văzut încă o dată că este nevoie ca această lege să fie schimbată. În metodologia curentă, elevii liceelor tehnice nu au avut nicio probă specifică calificării lor.

CLICK aici pentru a citi întreaga declaraţie

ALBA-IULIA

La Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor“ din Albac toţi cei 38 de candidaţi au fost declaraţi respinşi.

Notele lor au variat între 1,00 şi 8,65, cea mai mare notă obţinută la anatomie, dar niciun absolvent nu a reuşit să obţină media generală peste 6.00. După absolvire, elevii primesc diplomă de tehnician în agricultură.

CLICK aici pentru a citi ce a spus directorul

TARGU JIU


La Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor“ din Albac toţi cei 38 de candidaţi au fost declaraţi respinşi.

Notele lor au variat între 1,00 şi 8,65, cea mai mare notă obţinută la anatomie, dar niciun absolvent nu a reuşit să obţină media generală peste 6.00. După absolvire, elevii primesc diplomă de tehnician în agricultură.

CLICK aici pentru a citi ce a spus directorul

BRASOV

Braşovul a obţinut anul acesta cel mai slab procent de promovabilitate de după Revoluţie. Doar 45,8% dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat au reuşit să obţină şi note de trecere.

Cel mai slab liceu din judeţ, potrivit ratei de promovabilitate,  este Grupul Şcolar Zărneşti, unde doar trei elevi din 97 au luat bac-ul. Directorul acestei instituţii nu a putut fi contactat pentru a explica rezultatul dezastruos.

CLICK aici pentru a vedea ce spun reprezentanţii ISJ Brasov

ALEXANDRIA

Cel mai slab procent de promovabilitate s-a înregistrat la Grupul Şcolar Auto Roşiorii de Vede. Din cei 67 de absolvenţi de clasa a XII-a de la această unitate, doar unul singur a reuşit să obţină medie de trecere. Şi acesta a trecut bacalaureatul la limită, cu media 6,03. Procentul de promovabilitate a fost anul acesta de 1,4%. Nici în 2010 situaţia nu a fost mai roz.

CLICK aici pentru a vedea ce s-a întâmplat la cel mai slab liceu din Teleorman

ARAD

Aradul se situează rușinos în topul județelor cu cea mai mică rată de promovabilitate la bacalaureat. Mai mult decât atât, reprezentanții Inspectoratului Școlar Arad susțin că anul acesta s-a înregistrat cea mai scăzută promovabilitate la bacalaureat din istorie.

CLICK aici pentru a citi continuarea

BACAU

Elena Dumitrașcu, directorul Grupului Școlar Târgu Ocna, acolo unde toți cei 48 de candidați prezenți au picat examenul, nu știe cum să comenteze rezultatele din această sesiune de Bacalaureat. „Nici eu nu știu cum să comentez.

CLICK aici pentru a citi continuarea

DOLJ

Cea mai slabă promovabilitate la examenul maturităţii a înregistrat-o Grupul Şcolar Industrial „C.N. Plopşor“ Pleniţa, cu 4,44%. La polul opus, în Dolj se află Colegiul Naţional Carol I din Craiova, cu 98,97%.

CLICK aici pentru a vedea ce spune Ileana Iacob, directorul Grupului Şcolar Industrial „C.N. Plopşor“ Pleniţa

IASI

Directorii celor patru instituţii de învăţământ la care niciun candidat nu a obţinut notă de trecere susţin că vina aparţine în totalitate elevilor, care sunt extrem de slab pregătiţi chiar de dinainte de a ajunge pe băncile liceelor. Există însă şi licee la care promovabilitatea este de 100%, cum ar fi Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi.

CLICK aici pentru a citi continuarea

PITESTI

Vezi ce spun directorii celor mai bune şi celor mai slabe unităţi de învăţământ din Argeş după bacalaureatul din această vară!

CLICK aici pentru a citi mai multe

RAMNICU-VALCEA

La Grupul Şcolar Nicolae Pleşoianu din Râmnicu Vâlcea, doar 10 din cei 185 de elevi care au dat Bac-ul au reuşit să promoveze. În schimb, la Liceul de Artă promovabilitatea a fost maximă, iar directorul unităţii spune că în fiecare an elevii săi reuşesc să treacă Bac-ul cu brio.

CLICK aici pentru a citi mai multe

SUCEAVA

Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ a înregistrat cea mai mică rată de promovare din Suceava, 13,11% dintre candidaţii care au susţinut examenul fiind admişi.Directoarea Colegiului „Samuil Isopescu“

CLICK aici pentru a citi mai multe

TURNU SEVERIN

Sistemul, legea educației, nivelul elevilor sau condițiile dure de supraveghere sunt câteva din cauzele înaintate de cei implicați. În Severin, bac-ul se vede diferit din perspectiva unui liceu cu niciun elev promovat, față de cea a unuia cu medii fruntașe.

CLICK aici să afli cum explică directorul Colegiului Tehnic de Transporturi Auto faptul că nu a avut niciun elev promovat

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite