Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Şcolar de Arte şi Meserii “Ion Mincu” este singurul liceu din Deva unde promovabilitatea la examenul de bacalaureat este zero. La nivelul judeţului, pe aceeaşi listă cu rezultate negative se află şi Liceul Teoretic din Ghelari, respectiv Grupul Școlar „Crișan” din Crișcior.

Absolvenţi de liceu la seral, care au acordat prea puţin timp învăţatului, mulţi dintre ei fiind ocupaţi cu serviciul.

Potrivit directoarei Mihaela Teodor de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii “Ion Mincu” din Deva, aceasta este principala cauză a faptului că promovabilitatea examenului de bacalaureat la liceul pe care-l conduce este zero.

În timpul anului şcolar, noi am avut consultaţii cu elevii la nivelul fiecărei catedre şi discipline de examen. Nu toţi s-au prezentat însă la aceste consultaţii. Mulţi lucrează şi nu au timpul necesar”, a declarat directoarea Mihaela Teodor.

A adăugat că, cel mai probabil, elevii au fost derutaţi şi de faptul că, iniţial, ştiau că vor face trei ani de seral, în care se vor baza pe disciplinele tehnice. Au ajuns să facă cinci ani de seral şi să fie evaluaţi la materii precum fizică, pe care nu s-au axat în timpul liceului.

Sunt şi elevi care susţin că nu a existat o corectură fidelă a lucrărilor. Nu ne aşteptam la acest rezultat. Astăzi am făcut o analiză la nivelul şcolii, iar în funcţie de concluziile la care vom ajunge, vom impune anumite măsuri”, a adăugat Mihaela Teodor. 

Deşi fac parte din acelaşi sistem naţional de învăţământ şi se confruntă cu probleme similare, la polul opus Grupului Şcolar de Arte şi Meserii “Ion Mincu” se află liceele unde procentul de promovabilitate este ridicat.

Unul dintre acestea este Colegiul Naţional “Decebal”. Directorul unităţii şcolare, Florin Ilieş, susţine că o generaţie bună de elevi se obţine doar prin muncă şi exigenţă.

Contează foarte mult pregătirea de specialitate a cadrelor didactice, orele suplimentare făcute cu elevii la disciplinele de examen, calitatea procesului de învăţământ, în general. În plus, pe lângă multă muncă din partea elevilor şi profesorilor este nevoie şi de multă exigenţă”, a declarat Florin Ilieş.

La Colegiul Naţional “Decebal”  procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 95,02 la sută.

Singurele licee cu promovabilitate de sută la sută din judeţ sunt Seminarul Teologic „Sf. Ecaterina” din Prislop şi Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Petroşani.

Citeşte maine în Adevărul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an!

Nicio medie de 10 la bacalaureat în judeţul Hunedoara. Vezi aici cine a luat cele mai mari note

Rezultate Bacalaureat 2011 Hunedoara. Află aici ce notă ai obţinut la examen!

Licee fără niciun elev promovat: află aici unde s-a picat în masă la bacalaureat

Vezi aici ce note s-au luat la examenul de bacalaureat de anul trecut

Toţi profesorii care au supravegheat BAC-ul la liceul din Geoagiu sunt cercetaţi de Poliţie

BAC 2011 la Geoagiu: Părinţii şi elevii au renunţat la revoltă şi au instituit legea tăcerii

20 de supraveghetori din Geoagiu sunt anchetaţi după ce 111 elevi au fost prinşi cu fiţuici xerox la bacalaureat

Calculează-ţi singur nota de la proba scrisă de limba şi literatura română

Daţi afară de la BAC: un elev din Hunedoara şi o doamnă din Lupeni, absolventă de seral, au fost prinşi copiind

Unul dintre primii candidaţi ieşiţi de la BAC la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic din Deva: „A fost super uşor, o să iau peste nouă!”

A început achiziţia de camere video pentru examenul de bacalaureat

O elevă s-a aruncat de la etajul cinci și a murit, înaintea primei probe scrise de la bacalaureat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite