Toţi profesorii care au supravegheat BAC-ul la liceul din Geoagiu sunt cercetaţi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supraveghetorii şi membrii  comisiei de examen de la Colegiul Tehnic „Alexandru Borza” din Geoagiu şi cei de la  Colegiul Naţional «Aurel Vlaicu» din Orăştie, de care aparţine primul centru de evaluare, se află în atenţia organelor de Poliţie, care au deschis o anchetă în cazul celor 111 elevi eliminaţi de la bacalaureat.

UPDATE, ORA 17.00

Profesorii care au supravegheat proba de matematică a examenului de bacalaureat în oraşul Geoagiu au fost chemaţi, în această după-amiază, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara pentru explicaţii.

Inspectorii au deschis o anchetă în care sunt vizate aproximativ 30 de persoane.

Supraveghetorilor şi membrilor de comisie li s-a cerut să precizeze cum au ajuns fiţuicile pe masa elevilor.

Nu ştim care sunt acuzaţiile care ni se aduc. Ni s-a spus doar ca la o anumită oră să ne prezentăm la Inspectorat. Lucrurile sunt, oricum, mult mai grave decât se lasă să se înţeleagă. Altfel, cum explicaţi faptul că, iniţial, părinţii şi copiii au fost revoltaţi, iar, apoi, s-au calmat din senin?”, a spus unul dintre profesori.

La Colegiul Tehnic “Alexandru Borza” proba de matematică s-a susţinut în şapte săli.

În cinci dintre acestea s-au descoperit, ieri, fiţuici.

După verificarea imaginilor de pe camerele de luat vederi, inspectorii şcolari susţin că nereguli au existat şi în celelalte două săli, unde, de asemenea, s-ar fi copiat.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au solicitat anularea lucrărilor, însă acest lucru a fost refuzat de comisia de examen.

O să verificăm lucrările, iar dacă vor fi identice, se vor anula. Vom verifica chiar şi lucrările de limba şi literatura română. Am transmis o listă cu toţi supraveghetorii de la Geoagiu către Poliţie. Acuzaţiile pornesc de la neglijenţă până la abuz în serviciu”, a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru.

Atât comisia de examen de la Geoagiu, cât şi cea de la Orăştie au fost înlocuite. Membrii de comisie de la primul centru de examen sunt acuzaţi că încearcă să muşamalizeze situaţia şi că cele 111 copii xerox cu rezolvările subiectelor de matematică nu aveau cum să ajungă la elevi decât cu ajutorul profesorilor.

Există 111 fiţuici, nu 12 cum au spus membrii comisiei, care au distorsionat lucrurile. În sala nr. 1 au fost 23 de copii şi se vede pe camera de luat vederi că s-au strâns 23 de copiii xerox. Comisia a declarat că au fost doar 12”, a adăugat Lăutaru.

Adriana Voina, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a precizat că, la ora actuală, se fac verificări pentru a se stabili dacă în situaţia de faţă se poate vorbi despre o faptă penală sau nu.

Dacă aveam ceva de ascuns nu ofeream Inspectoratului DVD-urile cu înregistrările video şi nicio copiuţă. Da, s-a copiat, dar nu din cauza comisiei şi nici la proporţiile vehiculate. Se încearcă justificarea celor 111 fiţuici, din cauza asta suntem băgaţi toţi la un loc. Nu mă opun niciunui fel de anchetă, pentru că nu am luat niciun ban de la nimeni şi nu am dus niciun subiect rezolvat elevilor”, a declarat Claudiu Voinea, vicepreşedintele comisiei de examen din Geoagiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite