Unul dintre primii candidaţi ieşiţi de la BAC la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic din Deva: „A fost super uşor, o să iau peste nouă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Cristoiu
Călin Cristoiu

Primul subiect de la proba scrisă de limba şi literatura română a bacalaureatului a vizat un fragment din romanul „Nuntă în cer“ de Mircea Eliade. Pornind de la această operă, candidaţii au avut de rezolvat nouă cerinţe. Călin Cristoiu a ieşit din examen după două ore din cele trei acordate elevilor pentru soluţionarea subiectelor. “A fost super uşor, o să iau mai mult de nouă!”, a spus tânărul.

A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă!

Citatul aparţine lui Nichita Stănescu şi a reprezentat cel de-al doilea subiect de la evaluare. Pornind de la ideile sugerate de autor, candidaţii au trebuit să elaboreze un text argumentativ.

Cel de-al treilea subiect a vizat un eseu despre particularităţile de construcţie a personajului dintr-un text dramatic semnat de unul dintre autorii I. L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

Eu am terminat subiectele în două ore, nu avea rost să mai stau încă o oră. A fost foarte uşor, mă aştept să iau o notă mai mare de nouă”, a declarat Călin Cristoiu, unul din primii candidaţi care au ieşit de la examen la centrul de evaluare organizat la Liceul Pedagogic “Sabin Drăgoi”.

Tânărul este absolvent al Colegiului Naţional “Decebal”, profil ştiinţe ale naturii. Intenţionează să-şi continuie studiile pe partea de ştiinţe sociale, în Cluj-Napoca.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite