BAC 2011 la Geoagiu: Părinţii şi elevii au renunţat la revoltă şi au instituit legea tăcerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii şi elevii din Geoagiu care au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat şi-au schimbat atitudinea cu 180 de grade. Dacă în cursul zilei de ieri şi în această dimineaţă erau revoltaţi şi susţineau că mulţi dintre copii au fost eliminaţi pe nedrept, după discuţiile încheiate cu puţin timp în urmă cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au renunţat la a mai face acuzaţii şi au instituit legea tăceri

Eu am fost în sala nr. 1. Când inspectorii au venit în control nu au verificat nicio lucrare, nu au găsit nicio fiţuică. Doar ne-au spus să nu mai scriem nimic, pentru că lucrările sunt anulate”, a susţinut, în această dimineaţă, Larisa Giurgiu, şefa de promoţie de la Colegiul Tehnic „Alexandru Borza” din Geoagiu, elevă care a încheiat clasele IX-XII cu media 9,82.

Alături de alţi zeci de colegi şi părinţi, tânăra a venit la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara din Deva cu jalba în proţap.

Pentru că au susţinut că mulţi din cei 111 candidaţi care au fost eliminaţi ieri din examen sunt nevinovaţi, au cerut să se întâlnească cu reprezentanţii IŞJ.

Întâlnirea a fost una cu uşile închise, iar, la final, toţi cei iniţial nemulţumiţi nu au mai vrut să comenteze nimic. Au renunţat la declaraţiile belicoase şi au instituit legea tăcerii.

Am decis să lăsăm la latitudinea organelor competente să rezolve situaţia”, asta a fost tot ce a precizat Larisa Giurgiu la ieşirea din sala de discuţii.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara spun că nu este cale de întoarcere, iar că decizia lor de anulare a celor 111 lucrări este irevocabilă.

În urma discuţiilor cu elevii şi părinţii nu am făcut nimic altceva decât să confirmăm ceea ce am descoperit ieri în sălile de examen. Le-am pus la dispoziţie date de contact către Minister, unde pot face contestaţie. În final, nu a mai contestat nimeni nimic. Imaginile de pe camerele de luat vederi sunt mai mult decât concludente. Se vede clar, de exemplu, că în sala nr. 1 au fost 23 de candidaţi şi că au existat 23 de fiţuici”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite