Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat relevă că diferenţele dintre unităţile de învăţământ sunt uriaşe.

La Grupul Şcolar Industrial „Petru Rareş" din Bârlad doar 2 elevi din 37 au reuşit să promoveze examenul de maturitate. Reprezentanţii acestei unităţi sunt de părere că subiectele au fost prea grele.
„Trebuie făcut o analiză obiectuvă în legătură cu aceste rezultate. Eu am avut o singură clasă care a dat examenul, iar alte licee au avut peste zece. De asemenea, toţi elevii mei vin de pe ruta progresivă (n.r. transferaţi de la şcoala profesională la liceu) şi e normal ca rezultatele să fie mai slabe. Avem şi mulţi elevi care au luat note la limită şi au depus contestaţie. Este prematur să facem un procentaj de acum", ne-a spus Dumitru Cioclu, directorul unităţii bârlădene.

Cu rezultate foarte bune se pot lăuda reprezentanţii Colegiului Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu", unitate care a avut un procent de promovabilitate de 97%. Aici, din 166 de absolvenţi, doar 4 au fost respinşi.

„Liceul nostru confirmă încă o dată rezultatele bune pe care le-am avut în anii precedenţi. Elevii sunt preocupaţi de învăţătură, iar colectivul de cadre didactice este unul foarte bun. De altfel, aceste rezultate nu sunt doar ale elevilor, ci şi a profesorilor", ne-a spus Augustin Tomescu, directorul liceului bârlădean. Acesta a precizat că, la nivelul liceului pe care îl conduce, nivelul subiectelor a fost „normal".

În urma rezultatelor parţiale, judeţul Vaslui se află la mijlocul clasamentului pe ţara în ceea ce priveşte promovabilitatea la Bac. 43% din absolvenţii vasluieni au reuşit să promoveze examenul de maturitate.

Citeşte mâine în Adevărul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an.

Citeste mâine în ediţia locală şi regională din Adevărul despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat şi ce spun ei despre examenul din acest an.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite