BAC 2011: Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bac în Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Grupul Şcolar Nicolae Pleşoianu din Râmnicu Vâlcea, doar 10 din cei 185 de elevi care au dat Bac-ul au reuşit să promoveze. În schimb, la Liceul de Artă promovabilitatea a fost maximă, iar directorul unităţii spune că în fiecare an elevii săi reuşesc să treacă Bac-ul cu brio.

Examenul de Bacalaureat s-a dovedit o piatră de încercare prea grea pentru majoritatea elevilor de la Grupul Şcolar Căpitan Nicolae Pleşoianu din Râmnicu Vâlcea. Din cei 185 de elevi înscrişi în examen, doar zece au reuşit să promoveze, media cea mai mare obţinută fiind de 6,83.  Andrei Boureci, directorul acestui Grup Şcolar spune că majoritatea celor care au dat Bac -ul, anul acesta, au învăţat la clasele de seral şi nu au avut timp să înveţe din cauza serviciului.

image

Andrei Boureci, directorul Gr. Şc. N. Pleşoianu

La noi învaţă mulţi la seral, sunt oameni care au un loc de muncă. Ar trebui regândit acest tip de Bacalureat, pentru că nu te poţi compara cu aceia care studiază zilnic obiectele care s-au dat la Bacalaureat, intensiv. Tinerii aceştia ar trebui să dea alt tip de Bacalaureant, pentru că pe ei îi pregătim pentru o meserie, nu ţin neapărat să fie absolvenţi cu diplmă de Bacalaureat, iar examenul trebuie să se dea după capacităţile lor intelectuale. Din păcate, se discută acum despre aceste rezultate şi într-un an nu se mai aude nimic", explică Andrei Boureci.

image

Viorel Timofte, directorul Liceului de Artă


La Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea toţi cei 43 de elevi înscrişi la Bac au reuşit să treacă de acest examen. Viorel Timofte, directorul unităţii şcolare spune că astfel de rezultate sunt obişnuite în rândul elevilor săi. „ Copiii sunt învăţaţi cu munca. Ei se pregătesc, atât în domeniul artistic, cât şi pe partea de cultură generală la fel de mult. Sunt elevi serioşi care nu puteau ajunge până în clasa a XII-a dacă nu munceau. Desigur, este şi meritul profesorilor care s-au dedicat acestor elevi", spune directorul Timofte.

Citeşte mâine in Adevarul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an.

Citeşte mâine în editia locală si regională din Adevărul despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat şi ce spun ei despre examenul din acest an.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite