Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în Alba, înainte de rezolvarea contestaţiilor, este de 38,45 la sută. Anul trecut cifra „reuşiţilor“ a fost de 62,28 la sută.

La Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor“ din Albac toţi cei 38 de candidaţi au fost declaraţi respinşi.

Notele lor au variat între 1,00 şi 8,65, cea mai mare notă obţinută la anatomie, dar niciun absolvent nu a reuşit să obţină media generală peste 6.00. După absolvire, elevii primesc diplomă de tehnician în agricultură.

Directorul instituţiei de învăţământ a refuzat să facă vreo declaraţie. „Nu sunt în măsură să dau astfel de detalii“, a spus Mirela Vârciu, directorul Grupului Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor“ din Albac. Nici anul trecut, elevii care au studiat la Albac nu au obţinut rezultate mai strălucite. Din 37 de candidaţi prezenţi, doar 3 au fost declaraţi admişi.

În topul rezultatelor negative se află şi alte trei licee din Alba, unde a existat câte un singur candidat declarat admis la Bacalaureat.

Situaţia este dezastruoasă la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ din Alba Iulia unde un singur elev a promovat din cei 182 câţi au participat la examen.

„Atât pregătirea elevilor cât şi dificultatea subiectelor a dus la înregistrarea acestor rezultate slabe. Este o generaţie mai puţin pregătită, la examen au participat şi absolvenţii şcolilor de arte şi meserii. În 2010 procentul de promovabilitate a fost de 12 la sută“, a precizat Radu Câmpean, directorul Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“.

Şi la Grupul Şcolar „Alexandru Borza” din Ciumbrud există un singur elev promovat din 74. De asemenea,  la Colegiul „Timotei Cipariu“ din Blaj din 77 de candidaţi, unul singur a promovat.

În topul clasamentului

La nivelul judeţului, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, unde procentul de promovabilitate este de 100 la sută.

Note bune au obţinut şi absolvenţii de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia şi cei de la Colegiul „Lucian Blaga“ din Sebeş.

„Rezultatele înregistrate la nivelul liceului sunt foarte bune, mai ales că examenul s-a desfăşurat în condiţiile de exigenţă sporită. S-a înregistrat un procent de promovabilitate de 92 la sută. Acesta s-a păstrat în aceleaşi valori ca şi anul trecut, când am avut un procent de 95 la sută“, a mai precizat Nicolae Moga, directorul Colegiului Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş. La acest liceu s-a înregistrat singura medie de 10 din Alba.

Citeşte mâine în Adevărul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an.

Citeşte mâine în ediţia locală şi regională din Adevărul despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat şi ce spun ei despre examenul din acest an.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite