Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în judeţul Mureş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Grupului Şcolar Band, unde pormovabilitatea la Examenul de Bacalaureat din acest an a fost zero, explică de ce s-a ajuns în această situaţie.

La Grupul Şcolar Band au susţinut examenul de Bacalaureat 16 elevi, dar au fost cu toţii respinşi. Potrivit directorului Gheorghe Creţi, situaţia se datorează faptului că aceşti elevi provin din fostele Şcoli de Arte şi Meserii.

"Aceşti elevi au intrat în clasa a IX fără examen de capacitate şi au urmat clasa a IX-a şi a X-a la Şcoala de Arte şi Meserii. Au continuat apoi clasa aXI-a, an complementar, apoi au intrat în clasa XII şi a XIII-a, ani de liceu. În aceşti doi ani n-au reuşit să acumuleze cunoştinţele necesare susţinerii examenului de Bacalaureat. Aceşti copii nu sunt de nivel liceal, n-au manifestat interes pentru învăţătură, au o situaţie materială precară şi nici părinţii lor nu s-au interesat de nivelul lor de pregătire", a precizat Creţi Gheorghe, directorul Grupului Şcolar Band.

Potrivit acestuia, cei 16 elevi respinşi studiau la un profil agricol, dar în cadrul examenului n-au avut o probă din acest profil, care i-ar fi ajutat la media finală. Anul trecut la acest Grup Şcolar doar un elev a luat examenul în prima serie, apoi alţi trei în seria a doua.

La polul opus se situează Colegiul Naţional "Unirea" din Târgu-Mureş, unde doar un singur elev din cei 200 a fost respins. Rezultatul obţinut de elevi nu i-a luat prin surprindere pe elevi şi profesoi, pentru că vine ca o confirmare a muncii depuse. "Noi ne aşteptam la acest rezultat, nu ne surprinde procentul de promovabilitate de 99,5%, pentru că acesta confirmă ştacheta ridicată a Colegiului nostru. Cu toate măsurile de securitate luate, elevii noştri au dovedit că atunci când munceşti ai rezultate bune. Secretul reuşitei este munca multă, timp de patru ani, nu doar înainte de examen", a precizat Cristina Branea, director Colegiul Naţional "Unirea".

Anul trecut cea mai mică medie de admitere la Colegiul Naţional "Unirea" a fost 8,86, iar anul acesta conducerea unităţii de învăţământ speră ca cei mai buni elevi din judeţ să opteze pentru profilele acestuia.

Citeste maine in editia locala si regionala din Adevarul despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat si ce spun ei despre examenul din acest an.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite