Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Lozincă, directorul Grupului Şcolar Agricol «Ion Ionescu de la Brad» conduce singura unitate de învăţământ din judeţ care s-a făcut de ruşine la examenul de maturitate din acest an. Dacă liceul din Horia s-a pricopsit cu promovabilitate zero, Colegiul Naţional «Petru Rareş» a obţinut cele mai bune rezultate dintre unităţile implicate în sesiunea de vară a Bacalaureatului.

Niciunul din cei 30 de candidaţi proveniţi de la cele trei clase terminale care s-au prezentat la probele de Bacalaureat nu au reuşit să treacă examenul. Doar 13 elevi urmaseră cursurile la zi iar alţi şapte colegi de-ai acestora rămăseseră corigenţi şi nu au putut intra în examenul maturităţii.

Citeşte şi:

Bac 2011: dezastru la afişarea rezultatelor în Neamţ: doar 44,5% dintre candidaţi au promovat

CONTESTAŢII BACALAUREAT 2011 Rezultatele din Neamţ

„Liceul nostru nu este atractiv şi de aceea aici vin elevi din gimnaziu cu un bagaj de cunoştinţe scăzut. Agricultura nu prezintă interes în mentalitatea colectivă. A existat un program de remediere a acestei probleme, dar nu a avut eficienţă", a explicat directorul Lozincă procentul ZERO de promovabilitate la Bac.

Liceul «Petru Rareş» Piatra Neamţ se menţine în top

Directorul Mihai Obreja conduce Colegiul Naţional Petru Rareş din Piatra Neamţ, unitate care s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveşte promovabilitatea la Bacalaureat. Din cei 170 de absolvenţi care au dat examenul, doar 4 nu au obţinut media minimă de promovare (97% procentajul de promovabilitate). În plus, mai bine de jumătate dintre elevii care au reuşit la BAC (55%) au medii peste 9.   

Directorul Mihai Obreja este mândru că Liceul Petru Rareş este în topul liceelor din Neamţ:

image

„De la începutul anului am avut întâlniri la două-trei săptămâni cu elevii şi i-am avetizat că examenul din acest an va fi altfel. Particip personal la toate şedinţele cu părinţii şi le explic care sunt exigenţele noastre. De asemenea, facem analize periodice în consiliile profesorale asupra stării de pregătire a examenelor. Eu sunt adeptul ordinii şi disciplinii, poate mai exagerez uneori, dar e mai bine aşa decât să-i vedem pe copii plângând la aviziere", spune directorul Obreja.

Citeste mâine în Adevărul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an.

Citeşte mâine în editia locala şi regională din Adevărul despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat şi ce spun ei despre examenul din acest an.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite