Bac 2011: dezastru la afişarea rezultatelor în Neamţ: doar 44,5% dintre candidaţi au promovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre liceenii Grupului Şcolar Agricol «Ion Ionescu De La Brad» Horia nu a reuşit să fie declarat admis la examen.

Update ora 16.15 Niciun absolvent de liceu nu a obţinut media 10 la Bac

Procentul final de promovabilitate înainte de contestaţii este de 44,49%.

2726 de candidaţi au fost respinşi, dar 314 dintre aceştia ar mai avea o şansă să promoveze examenul dacă vor depune contestaţii, pentru că au medii cuprinse între 5 şi 5.99.

Din cei 2204 liceeni care au luat examenul de Bacalaureat, cei mai mulţi (64%) au obţinut medii între 6 şi 7.99. Spre deosebire de anul trecut când au fost obţinute trei medii de zece, niciun candidat nu a luat media maximă. 248 de elevi (11,25%) au reuşit însă să obţină medii foarte bune (între 9 şi 9.99).

"Aceste rezultate exprimă într-un mod foarte mic stresul invocat de unii în privinţa supravegherii video introduse în timpul examenului. Problema nu este la evaluare, ci la supraveghere. Camerele nu erau pentru elevi, ci pentru supraveghetori", spune inspectorul general adjunct Liliana Georgescu. 

Din cei 5134 de candidaţi înscrişi la această sesiune, 180 nu s-au prezentat, iar 24 au fost eliminaţi pe parcursul probelor scrise după ce au încercat să copieze.

......................

În urma centralizării datelor obţinute după corectarea lucrărilor din Neamţ rezultă un procentaj de promovare de numai 44,5%.

Rezultatele foarte proaste din această sesiune sunt confirmate şi de o premieră negativă în istoria învăţământului din Neamţ: toţi absolvenţii Grupului Şcolar Agricol „Ion Ionescu De La Brad" din Horia au fost declaraţi respinşi.

„Dacă se confirmă că promovabilitatea este zero va trebui să facem o anchetă foarte serioasă acolo. O să vedem dacă acest liceu îşi justifică existenţa", a spus inspectorul general Lumiţa Vârlan, şefa ISJ Neamţ.

Primele note au fost publicate sâmbătă seara pe site-ul Ministerului Educației și, conform calendarului, duminică, 3 iulie, toate listele cu medii vor fi făcute publice.

Lista parțială cu medii publicată sâmbătă de Ministerului Educației poate fi consultată AICI

În judeţ, 24 de liceeni care au încercat să copieze au fost dați afară din sălile de examen.

Luni, 4 iulie, cei considerați neîndreptăţiţi de nota obţinută la Bac pot depune contestațiile, între orele 08.00 și 12.00, la instituţiile de învățământ unde au susținut examenul, urmând ca în data de 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Pentru examenul de Bacalaureat s-au înscris în Neamţ 4.896 de candidaţi. S-au prezentat 4.796 de candidaţi, iar 24 dintre aceştia au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite