Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul a obţinut anul acesta cel mai slab procent de promovabilitate de după Revoluţie. Doar 45,8% dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat au reuşit să obţină şi note de trecere.

Cel mai slab liceu din judeţ, potrivit ratei de promovabilitate,  este Grupul Şcolar Zărneşti, unde doar trei elevi din 97 au luat bac-ul. Directorul acestei instituţii nu a putut fi contactat pentru a explica rezultatul dezastruos.

Rezultate Bacalaureat 2011. Procentaj dezastru: doar 45,89% dintre candidaţi au promovat

Reprezentanţii IŞJ Braşov spun că rezultatele proaste din acest an sunt „meritul" elevilor şi profesorilor, deopotrivă.

Cu siguranţă vinovaţi pentru rezultatele slabe sunt şi elevii şi profesorii. Eu nu cred că sunt la Braşov elevi care aveau zece la clasă şi au picat examenul. Nu cred nici că la Braşov avem rezultate slabe. Bacalaureatul nu este un examen obligatoriu. Aceste rezultate nu le fac bine decât celor care au luat examenul", a mai spus Dorel Agache, şeful Inspectoratului Judeţean Braşov.

image

Topul liceelor braşovene, după promovabilitate

 La polul opus se situează Colegiul „Doamna Stanca" din Făgăraş, unde toţi absolvenţii au promovat bacalaureatul. Este vorba despre 64 de elevi ai acestei instituţii. În municipiul Braşov, pe locul I, în ceea ce priveşte promovabilitatea, se situează Colegiul Naţional „Andrei Şaguna".

CLICK AICI CA SĂ AFLI CE NOTĂ AI LUAT LA EXAMENUL DE BACALAUREAT

În acest an, promovabilitatea în liceul nostru a fost de 100% pentru actuala promoţie. Există într-adevăr şi un candidat care nu a promovat acest examen, este vorba însă despre un absolvent din 1990, care a susţinut în mod repetat bacalauretul, fără succes. Chiar dacă la nivel de judeţ, rezultatele de anul acesta sunt mai slabe, la nivelul colegiului nostru nu putem spune că s-au petrecut modificări majore. Avem şi anul acesta o generaţie valoroasă de elevi, care şi-au demonstrat capacităţile pe parcursul celor patru ani de studiu", a explicat Mariana Ionescu, directoarea Colegiului „Andrei Şaguna". 

image

Pentru rezultatele de la Centrul de Examinare de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna CLICK AICI

BAC 2011: Trei elevi eliminaţi din examen, la Braşov. Află rezultatele pe brasov.adevarul.ro!

Citeşte mâine în Adevărul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite