Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat 2011 în judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aradul se situează rușinos în topul județelor cu cea mai mică rată de promovabilitate la bacalaureat. Mai mult decât atât, reprezentanții Inspectoratului Școlar Arad susțin că anul acesta s-a înregistrat cea mai scăzută promovabilitate la bacalaureat din istorie.

Astfel, cele mai slabe rezultate obținute vreodată la sesiunile de bacalaureat susținute în județul Arad au fost înregistrate în această vară, când procentul de promovabilitate a fost doar 36,43%. Aproape jumătate, ținând cont că anul trecut, înainte de depunerea contestațiilor procesul a fost de 86,38%.

Ce este însă șocant e că în această sesiune e au existat unități de învățământ unde doar un singur elev a reușit să promoveze examenul.  S-a întâmplat la Liceul „Vasile Juncu” din Miniș, unde din 45 de candidați doar unul singur trecut peste examen cu bine. Aceeași situație a fost și la Grupul Școlar din Vinga, unde din 15 candidați, a promovat doar unul.

Procente mici de promovabilitate au mai fost înregistrate și la Grupul Școlar „Henri Coandă”, unde au promovat doar doi candidați, iar 208 au fost respinși. Printre unitățile de învățământ cu rezultate foarte slabe se numără și Grupul Școlar „Francis Neumann” Arad.

„Din totalul de 161 de candidați, doar 3 au promovat examenul de bacalaureat. Eeste un rezultat slab, însă noi nu concurăm nici măcar la procentaj cu un liceu teoretic. Nu putem vorbi de egalitate de șanse în contextul în care din numărul total de ore pe care le are Grup Școlar Francis Neumann, jumătate sunt de specialitate. Actuala structură a programei de bacalaureat și a subiectelor fac aproape imposibilă promovarea examnului pentru absolvenții Grupului Școlar”, a declarat prof. Doina Stoica, director Grup Școlar „Francis Neumann” Arad.

Cel mai un rezultat a fost înregistrat la Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, unde promovabilitatea a fost de 95,73 la sută. Lucru care nu a surprins prea mult conducerea unității de învățământ.

„M-am așteptat cu siguranță să fim printre primele trei locuri, ca procent de promovabilitate, însă nu pe primul loc. Este un lucru îmbucurător. Rezultatele pe care le-am obținut sunt o consecință a aplicării unor principii pe termen lung”, a declarat prof. Sorin Haiduc, director Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad au precizat că rezultatele cele mai slabe au fost înregistrate la matematică și fizică.

VEZI AICI REZULTATELE DE LA BAC-UL DIN ARAD

Citeşte mâine în Adevărul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an.
Citeşte mâine în ediţia locală şi regională din Adevărul despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat şi ce spun ei despre examenul din acest an.

image
Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite