Cine sunt vinovații dezastrului de la Bacalaureat în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma afișării rezultatelor parțiale, Grupul Școlar din Târgu Ocna are promovabilitate zero. La fel și Grupul Școlar Preuniversitar „Constantin Brâncoveanu" Bacău.

Elena Dumitrașcu, directorul Grupului Școlar Târgu Ocna, acolo unde toți cei 48 de candidați prezenți au picat examenul, nu știe cum să comenteze rezultatele din această sesiune de Bacalaureat. „Nici eu nu știu cum să comentez. Subiectele au fost mult mai grele decât în anii trecuți. Copiii sunt dezamăgiți și o parte din ei vor da din nou în toamnă. Anul trecut am avut promovabilitate aproape 68%", a spus directorul instituției. Și la Grupul Școlar Preuniversitar „Constantin Brâncoveanu" niciunl din cei trei candidați nu a promovat.

Mai citește și:

Bacău: Dezastru la Bacalaureat. Promovabilitate 45,82%. La Colegiul „Letea“ au trecut examenul doar şapte absolvenţi

Bacău: Fiul lui Sechelariu şi fiica lui Stavarache, absolvenţi cu brio ai examenului Maturităţii

image

Deşi Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu" are cele mai bune rezultate din judeţ, cu o promovabilitate de 97,82%, aici au fost depuse 149 de contestaţii. Marea majoritatea absolvenţilor au fost nemulţumiţi de rezultatele la matematică. „Elevii sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bacalaureat. Din acest motiv s-a înregistrat un număr record de contestaţii. Un sfert din probe au fost contestate", a declarat Gabriel Andrei, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Vrănceanu".

În județul Bacău, doar 2.754 de candidați din cei 6.041 prezenți au reușit să ia notă de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 45,59%. Niciun elev nu a luat Bac-ul cu 10.

Citește mâine în Adevărul o analiză completă a motivelor care au stat la baza dezastrului de la Bac.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite