Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat 2011 în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu numai jumătate dintre elevii de liceu care au trecut examenul de Bacalaureat, judeţul Constanţa se află printre primele la nivel naţional în ceea ce priveşte procentul promovabilităţii. Elevii, dezamăgiţi, refuză să comenteze rezultatele. La fel şi managerii şcolilor cu promovabilitate foarte mică.

La Grupul Şcolar Ostrov Constanţa, niciun elev nu a luat notă de promovare a examenului de bacalaureat. Directoarea instituţiei, Mioara Ivanov, pare să ia situaţia aşa cum este, fără a încerca să afle de ce. Ea a refuzat să facă vreo declaraţie referitoare la dezastrul de la instituţia pe care o are în subordine: „Nu comentez în niciun fel ce s-a întâmplat, am foarte multă treabă“.

Haos ca în România: Subiecte greşite la Bac la un liceu din judeţul Constanţa! Vezi aici ce explicaţie are ministrul Funeriu

Ghinionul i-a pândit pe elevii de la Ostrov încă de miercuri, când peste 100 de elevi au primit subiecte greşite la examenul de bacalaureat, la proba de matematică.

La Grupul Școlar s-au primit subiecte pentru profilul matematică-informatică cu un grad ridicat de dificultate (M1), deși elevii ar fi trebuit să primească subiectele pentru un nivel mai accesibil (M2).

Tentativă de dare de mită la Grupul Şcolar „Ion Bănescu" din Mangalia

„Cu puțin timp înainte de începerea examenului, o delegație din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța s-a retras într-o sală de clasă pentru a scoate de pe un calculator subiectele. Din păcate, acestea au fost greșite și nu au putut fi verificate de un profesor abilitat“, a explicat prof. Gabriela Costea, inspector școlar de specialitate din cadrul ISJ Constanța.

Constanţa: Bacalaureatul lacrimilor!

Contactat telefonic de redactorii de Adevărul Constanța, ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat că vinovat de această situație este informaticianul Grupului Școlar Ostrov, care a printat greșit subiectele. „În acest caz s-a aplicat procedura variantei de rezervă“, a adăugat ministrul.

Au dat clasă!

La celălalt capăt al topului promovabilităţii se află centrul de examen Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa, unde procentul de promovabilitate a fost de 100%. Reţeta succesului a fost explicată în numai câteva cuvinte de către directorul colegiului Vasile Nicoară: „Explicaţia constă în faptul că avem o selecţie la vârf, iar pe timpul anului se lucrează“.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa

Suntem în topul județelor cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat!

„Dacă ar fi să luăm pe segmente de perfecţionare s-ar fi impus un examen diferenţai, măcar pe două niveluri: un bacalaureat de tip A pentru elevii care doresc să urmeze specializări mai elaborate şi de tip B pentru cei care doresc să urmeze şcoala postliceală sau un profil tehnic. Altminteri nu facem decât să ne înşelăm“, a mai spus Vasile Nicoară.

Vezi aici procentul de promovabilitate pe licee în judeţul Constanţa GALERIE FOTO

Citeşte mâine în Adevărul o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an!

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite