Constanţa: Suntem în topul județelor cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a publicat primele rezultate ale probelor examenului de bacalaureat. Elevii constănţeni au înregistrat rezultate dezastruoase: doar 58 la sută dintre ei se pot mândri că au absolvit liceul. Însă, mediile lor sunt mult mai mari decât ale colegilor din țară.

Pe site-ul bacalaureat.edu.ro au fost afişate listele cu numele elevilor, unitatea de învăţământ de care aparţin, centrul de examinare şi numai o parte dintre notele obţinute la probele de bacalaureat. Rezultatele pe judeţ pot fi consultate alfabetic, după medie sau după unitatea de învăţământ.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BACALAUREAT!

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Constanţa spun că astăzi, până în ora 14.00, fiecare dintre cele 26 de centre de examen din judeţ trebuie să afişeze rezultatele la bacalaureat. Din rezultatele centralizate până în momentul de faţă, rata de promovabilitate la bacalaureat este de numai 58 la sută.

La Bacalaureat 2010, 78,93% dintre absolvenţii de liceu din judeţul Constanţa au promovat în prima sesiune examenul de maturitate.

Luni, 4 iulie, cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, iar pe 8 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Vezi aici procentul de promovabilitate pe licee în judeţul Constanţa

UPDATE Vicepreşedintele comisiei de bacalaureat, Margareta Constantin, a declarat că, deocamdată, cele mai mici procente de promovabilitate s-au înregistrat la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Constanţa şi Grupul Şcolar Ostrov.

Haos ca în România: Subiecte greşite la Bac la un liceu din judeţul Constanţa! Vezi aici ce explicaţie are ministrul Funeriu

UPDATE La Liceul Ovidius din Constanţa, preşedintele comisiei de examen spune că rezultatele sunt gata, dar că a primit o directivă de la Inspectoratul Şcolar al judeţului Constanţa prin care se interzice afişarea oricărui rezultat la bacalaureat înainte de ora 14.30. La Liceul Ovidius, 90 la sută dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat au luat note peste 8.

Bac 2011, la final: Constanţa, locul trei pe ţară în topul celor eliminaţi

UPDATE Scandal la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza din Constanța“, unde procentul de promovabilitate este de doar 5%. Rezultatele s-au afișat cu întârziere, iar sute de elevi și părinți au reclamat Comisia de examen la Poliție Comisia de examen. Echipaje ale Poliției au sosit la fața locului. 

La Colegiul Tehnic Tomis, rezultatele au pus pe jar elevii. Doar jumătate dintre cei arondați centrului de examen de la Tomis au absolvit bacalaureatul.

În schimb, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, unii elevi au deschis sticle de șampanie chiar în curtea liceului. Notele de la Mircea sunt cele mai mari din județ, alături de cele ale elevilor de la Liceul Teoretic Ovidius.

La Colegiul Carol I Constanța, procentul de promovabilitate este de 86,18%.

UPDATE Conform postului de televiziune Antena 3, județul Constanța are un procent mare de promovabilitate, de 58%, după Suceava - 65% și Harghita - 64%, intrând astfel în topul județelor fruntașe la examenul de bacalaureat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite