Haos ca în România: Subiecte greşite la Bac la un liceu din judeţul Constanţa! Vezi aici ce explicaţie are ministrul Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Grupul Școlar Ostrov din județul Constanța peste 100 de elevi au primit subiecte greşite la examenul de bacalaureat de astăzi, la proba de matematică. Elevii se pregătesc să dea din nou examen, astăzi, la ora 14.00.

La Grupul Școlar s-au primit subiecte pentru profilul matematică-informatică cu un grad ridicat de dificultate (M1), deși elevii ar fi trebuit să primească subiectele pentru un nivel mai accesibil (M2).

„Cu puțin timp înainte de începerea examenului, o delegație din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța s-a retras într-o sală de clasă pentru a scoate de pe un calculator subiectele. Din păcate, acestea au fost greșite și nu au putut fi verificate de un profesor abilitat", a explicat prof. Gabriela Costea, inspector școlar de specialitate din cadrul ISJ Constanța.

„Inspectoratul școlar a fost înștiințat telefonic de această problemă; la rândul nostru am anunțat urgent Ministerul Educației, care a decis reluarea exmenului la ora 14.00 cu subiecte de rezervă", a continuat Gabriela Costea.

102 elevi se pregătesc, la această oră, să intre în sala de examen.

Update: Contactat telefonic, de redactorii de Adevărul Constanța, ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat că vinovat de această situație este informaticianul Grupului Școlar Ostrov, care a printat greșit subiectele. „În acest caz s-a aplicat procedura variantei de rezervă“, a adăugat ministrul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite