Ce vor să devină absolvenţii cu zece de la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre campionii Bacalaureatului vor să îşi continue studiile în străinătate, după cum au mărturisit reporterilor “Adevărul”

Bacalaureatul din această vară a fost unul al recordurilor pozitive şi negative, al notelor extreme. Dacă 2010 rămâne anul cei mai mulţi nepromovaţi într-un deceniu, aceeaşi ediţie a examenului de maturitate consemnează şi cel mai mare număr de note de 10 în aceeaşi perioadă: 131. Nici unul dintre aceşti performeri nu e din Bucureşti. Cei mai mulţi “zecari” sunt, în schimb, din judeţul Dolj: 22.

Mai citiţi şi:

Botoşani: Andra Olaru, absolventa de nota 10 admisă  la Oxford

TOTUL DESPRE BAC: Note de 10 pe linie, multe contestaţii şi topul liceelor fruntaşe

Liceele pe care se bat cei mai buni elevi din Vestul ţării se laudă cu rezultate excepţionale

Iaşi: „Racoviţă“, liceul cu cei mai mulţi elevi de nota zece la Bac

Cristiana Vaşadi: „Tinerii valoroşi reuşesc oriunde”

Şcoala care pregăteşte repetenţi

Bucureşti: Numărul contestaţiilor la BAC este mai mare cu 3.000 faţă de anul trecut

Bacalaureat 2010: Topul liceelor

Piatra Neamţ: Decarii de la „Hogaş", atraşi de Occident

Află de aici cine sunt cele mai bune fete ale Brăilei la Bacalaureat

Povestea geniilor Brăilei care-i bat la IQ şi pe docenţi

Banat: Olimpica de 10 la Bac vrea să fie

Eugenia Măgurean (foto jos) are 19 ani şi este una dintre elevele de nota 10 ale Timişului.  Eugenia a absolvit una dintre cele mai bine cotate şcoli din Timişoara, Colegiul Naţional Bănăţean. „M-am pregătit pentru ore tot anul şi am reţinut. În ultima lună am reluat materia şi m-am pregătit intens”, a spus Eugenia.Tânăra s-a remarcat şi în timpul liceului cu medii foarte mari. Eleva de zece vrea să devină diplomat aşa că şi-a calculat opţiunile şi a decis să studieze la Facultatea de Ştiinţe Politice în Bucureşti. „Mi-a plăcut politica mereu şi sunt convinsă că domeniul acesta m-ar împlini din toate punctele de vedere", a mai spus tânăra. Vacanţa de vară şi-a programat-o abia după admiterea la facultate”, a mai spus absolventa.

CITEŞTE AICI DESPRE ELEVII DE 10 AI BANATULUI!


image

Iaşi: Mădălina de nota 10 pleacă din ţară

Mădălina Secăreanu, absolventă a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, a avut în toată viaţa ei numai medii cuprinse între 9,89 şi 9,97. În clasa a X-a, la Olimpiada Naţională de Limba Română a luat locul doi.„M-am pregătit constant pentru acest examen, chiar de la începutul anului pentru că nu am vrut să intru în criză pe ultima sută de metri. Probele de la bac mi s-au părut foarte foarte accesibile“, mărturiseşte Mădălina.

După liceu, tânăra nu va rămâne la studii în ţară. „Mi-am depus dosarul din septembrie anul trecut la Universitatea „York“ din Marea Britanie şi am fost acceptată. Iniţial am dorit să fac medicină, dar apoi am ales economia“, spune Mădălina. La Iaşi au susţinut examenul de maturitate peste 7.000 de elevi, iar procentul de promovabilitate a fost de 55%.

Vaslui: Oana de la Huşi – 10 la Bac – vrea să ajungă procuror

Absolventă a clasei a 12-a, profil filologie, Oana Todeilă din Huşi a reuşit singura performanţă din judeţul Vaslui de a obţine nota 10 la Bac. Subiectele au fost de nivel mediu. Mi-a fost teamă să nu-i dezamăgesc pe cei care au încredere în mine. Mi-a fost teamă la limba română, acolo unde se ştie că e cel mai greu să obţii un 10 curat”, ne-a spus Oana.Pentru viitor, Oana vrea să calce pe urmele bunicului ei, care a fost procuror.

Alba Iulia: Au luat 10 la Bac şi vor facultate în străinătate

image

Se vor îndrepta către facultăţi din Cluj Napoca, cu speranţa unei burse “afară”. „Mă voi înscrie la Facultatea de studii europene  cu predare în limba engleză “, a spus Alexandra, în timp ce Andra vrea să urmeze Facultatea de Relaţii Internaţionale. „În ţară tinerii nu au posibilităţi de afirmare. Se promovează prea mult nonvalorile“, mai spun tinerele.

Galaţi:  Mihaela şi Cristina atrase de universităţile din Iaşi şi Bucureşti

Mihaela Corbeanu şi Cristina Dima au fost colege de bancă şi sunt singurele din tot judeţul cu nota maximă. Amândouă provin din mediul rural şi ţin să dezmintă renumele prost al şcolilor de la ţară.

image

„Se tot bate monedă pe faptul că la şcolile din mediul rural nu se învaţă carte! Uitaţi, aceasta este dovadă că teoria nu mai stă în picioare ", spune directorul Colegiului „Vasile Alecsandri", Vasile Ciuchină. Ele au terminat cel mai bun liceu din Galaţi, “Vasile Alecsandri” . Mihaela vizează Facultatea de Comunicare din Bucureşti, iar Cristina la facultatea de limbi moderne aplicate – franceză, la Iaşi.

BUZĂU: Oana Şerban, unul dintre cei opt "zecari" din Buzău, vrea să-şi continue studiile în ţară, la Filozofie sau Litere, iar peste ani să se întoarcă la Colegiul "Hasdeu", de data aceasta ca dascăl.

Bistriţa: campioana de la Bac, atrasă de cultura italiană

Pentru Elena Kuji, nota 10 la Bac nu a fost o surpriză. Absolventa Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” e caracterizată de profesorii şcolii drept excepţională. "S-a remarcat încă din gimnaziu la olimpiadele de limba română, este un copil extraordinar de matur şi ambiţios.  Şi nu vorbesc doar de activitatea şcolară, s-a remarcat în toate activităţile la care a participat : a prezentat spectacole, a avut emisiuni tv”, spune mândru directorul liceului.

image

Fata are are planuri mari de viitor: s-a înscris la două facultăţi de litere din Milano şi Modena.  „La sfârşitul lui august voi avea examenul de admitere la franceză, engleză, filosofie, istorie universală şi va fi şi o probă de cultură generală", explică Elena Kuji.

V-ar mai putea interesa:

Generaţia 2000 vrea să emigreze

Olimpicii brăileni fug de România

Povestea copiilor care fac cinste Brăilei

La 9 ani un copil vrea să devină astronaut la NASA

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite