Bucureşti: Numărul contestaţiilor la BAC este mai mare cu 3.000 faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureatul de anul acesta a înregistrat cel mai mic procent de promovabilitate din ultimii ani, de 67,2%. Din acest motiv numărul cotestaţiilor a crescut, fiind înregistrate 8.250 de contestaţii, cu 3.000 mai multe faţă de anul trecut.

Numărul mare de contestatari este explicat şi prin faptul că peste 40 % dintre elevii bucureşteni nu au obţinut notă de trecere.

Există chiar un liceu, Grupul Şcolar Industrial Timpuri Noi din sectorul 3, unde niciunul dintre cei 92 de elevi înscrişi la Bacalaureat nu a reuşit să promoveze examenul. Rezultate dezastruoase s-au înregistrat şi la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii "Dimitrie Paciurea" unde un singur elev a trecut Bacul.

După afişarea primelor rezultate reiese că numărul elevilor care au promovat examenul de bacalaureat este cu 12 procente mai mic decât în 2009. Anul acesta, în 10 judeţe din ţară, jumătate dintre elevi nu au obţinut nota minină 6.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Ilfov, Ialomiţa , Călăraşi, Galaţi şi Dâmboviţa. În plus, anul acesta, unu din zece elevi înscrişi la Bac a lipsit de la examen, iar 244 au fost prinşi copiind şi au fost excluşi.

Printre judeţele cu promovabilitate mare se numără Suceava, Bihor, Hunedoara, Neamţ şi Arad.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite