Elevă eminentă: „Nici nu concepeam să iau altă notă decât 10”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt elevi din Buzău au reuşit să obţină nota zece la bacalaureat, şapte de la Colegiul B.P Hasdeu şi unul de la Liceul cu Program Sportiv. Oana Şerban, unul dintre cei şapte elevi de la „Hasdeu" care a luat nota maximă la Bacalaureat, vrea să se întoarcă ca dascăl la acest colegiu.

La şase dintre cele 28 de licee din Buzău, procentul de promovabilitate a fost de sută la sută, în timp ce la polul opus s-a situat Grupul Şcolar Agricol din Smeeni, unde niciunul din cei 63 de absolvenţi nu a reuşit să promoveze examenul.


Marii performeri ai sunt Dan Agache, Elena Diaconu, Alexandra Jarcă, Violeta Neacşu, Oana Şerban, Dan Tăbarcă, Irina Ţepeluş de la Colegiul B.P Hasdeu şi Beatrice Stoica de la Liceul Sportiv, care au reuşit să obţină nota 10.


Oana Şerban a fost una dintre cele mai bune eleve ale Colegiului B.P Hasdeu, iar în cei patru ani de liceu întotdeauna a reuşit să obţină rezultate foarte bune, atât la şcoală, cât şi la olimpiadele naţionale de „logică" şi „limba română".


Era convinsă că va lua nota maximă la bacalaureat. „Nici nu concepeam să iau altă notă decât zece, pentru că ştiam cât de pregătită sunt. Pentru un rezultat bun trebuie să te pregăteşti tot timpul. Totul se construieşte în timp pentru că, dacă înveţi pe ultima sută de metri, este nevoie de noroc şi nu te poţi bizui pe el", ne-a spus Oana Şerban.


Spune că bunica este cea care i-a trezit pasiunea pentru literatură şi pentru profilul umanist. „Bunica mea a fost persoana care mi-a pus prima carte în mână şi îmi amintesc că era o culegere de basme scrisă de Hans Cristian Andersen", a adăugat eleva.


În clasa a X-a şi-a publicat primul volum de poezii, intitulat „Camelii fără puls". „La început am avut o reticenţă în ceea ce priveşte publicare unei cărţi pentru că am crezut că este un gest care destăinuie din mine prea mult. Dar la liceu am descoperit că trebuie să spui ce gândeşti, dar într-un mod original", a mărturist Oana Şerban. A recidevat în clasa a XI- a, când a publicat al doilea volum de poezii cu incursiuni filozofice numit „Silogismele Agape- ului".


E mulţumită de perfomanţa de la examen, mai ales că nota maximă îi permite să intre la orice facultate doreşte. „Sunt foarte mulţumită pentru că eforturile mele s-au materializat, am o mulţumire pe care o împart cu cei de lângă mine şi în plus am locul asigurat la facultate. Vreau să urmez Filozofia sau Literele", a spus Oana, al cărei vis este să revină peste ani la Colegiul Hasdeu, ca dascăl.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite