Bac 2010: Elevii cu lucrări perfecte şi cu note de 10 pe linie, din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două eleve din Timişoara au fost singurele din judeţ care au obţinut nota maximă la examenul de Bacalaureat din vara aceasta. Cele două eleve sunt obişnuite cu rezultatele foarte bune încă din anii de liceu. În zona de vest, au reuşit să obţină media zece şi trei adolescenţi din judeţul Arad. Din cele 24 de note de zece, din ţară, cinci sunt în zona de vest.


TOTUL DESPRE BAC: Note de 10 pe linie, multe contestaţii şi topul liceelor fruntaşe

image


Elena Jebelean şi fosta sa colegă de şcoală Eugenia Măgurean sunt singurele eleve din Timiş care au promovat examenul de Bacalaureat cu nota maximă. „Ştiam că m-am descurcat, dar nu te aştepţi să iei 10 pe linie", a spus Elena, absolventă a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva" din Timişoara. „Am avut cea mai mare medie din anii de liceu, dar nu mă aşteptam ca la BAC să iau 10", a spus Eugenia, absolventă a Colegiului Naţional Bănăţean. Coincidenţa face ca cele două eleve de nota zece să se cunoască din clasa întâi pentru că au fost colege în şcoala generală.


image

Rezultatele lor au fost excepţionale şi de-a lungul anilor de liceu. Profesorii au doar vorbe de laudă pentru ele. „A fost olimpică încă din anul întâi de liceu la limba română şi mi-a fost olimpică şi la logică. O fată înzestrată mental de la mama natură. Un copil foarte inteligent, o fată deosebit de bună", a spus Petru Balita, fostul diriginte al Eugeniei. Colega ei de nota 10, Elena este extrem de pasionată de muzică, dar asta nu a împiedicat-o să se remarce ca o elevă excepţională. „Este un copil deosebit, avea rezultate foarte bune", a spus Ionuţ Cristescu, directorul Liceului Pedagogic. 


image

Cele două tinere văd viitorul într-o manieră optimistă. Elena vrea să studieze la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, iar Eugenia vrea să devină politician. „O să dau admiterea la istorie pentru Facultatea de Ştiinţe Politice. Mi.a plăcut politica mereu şi cunt convinsă că m-ar împlini din toate punctele de vedere", a mai spus tânăra.

CITEŞTE ŞI:

Topul liceelor din Timişoara: Colegiul Bănăţean cel mai bun. Liceul Auto, cel mai slab

Scandal fără precedent la BAC: peste 1.000 de elevi din Timiş au contestat notele

Cristiana Vasadi este eleva care a obținut cea mai mare medie din Bihor la BAC

Andra Lucaci a obţinut la examenul de bacalaureat cea mai mare medie din Caraş-Severin

Ei sunt cei trei elevi arădeni care au terminat bacalaureatul din acest an cu zece pe linie

Trei fete au obţinut cele mai mari note la bacalaureat în judeţul Hunedoara

Botoşani: Două eleve au luat 10 la bac. Una dintre ele a fost admisă la Oxford!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite