Absolventa cu 10 la Bac îşi va continua studiile în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preziua probelor scrise Elena Kuji a fost selecţionată şi la un concurs naţional de frumuseţe. Bistriţeanca de nota 10 este olimpică încă din clasele primare, a prezentat spectacole şi a realizat o emisiune TV, iar profesorii o descriu drept o elevă excepţională

Elena Kuji, unica absolventă de liceu din Bistriţa-Năsăud care a obţinut nota 10.00 la examenul de Bacalaureat de anul acesta a terminat profilul filologie la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu. Fata, caracterizată de profesorii şcolii la care a învăţat drept excepţională, a intrat la proba scrisă de Bacalaureat imediat după ce s-a întors de la un concurs de frumuseţe organizat în capitală, Miss Univers România,  unde fusese selecţionată printre finaliste. „A refuzat să continue concursul pentru că avea probele scrise de Bac a doua zi . A participat la acest concurs mai mult ca să vadă dacă poate confirma şi în această zonă", explică directorul Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, Constantin Rus. Pe eleva de 10 directorul colegiului cu cele mai multe medii peste 9 din judeţ o caracterizează drept o tânără model ­. "S-a remarcat încă din gimnaziu la olimpiadele de limba română, este un copil extraordinar de matur şi ambiţios.  Şi nu vorbesc doar de activitatea şcolară, s-a remarcat în toate activităţile la care a participat : a prezentat spectacole, a avut emisiuni tv, spune directorul. Profesoara de geografie a Elenei Kuji, Doina Petrean, diriginta clasei paralele de filologie, confirmă spusele directorului: „Fata are o mie şi una de talente, este cu adevărat un copil excepţional, se implica în tot felul de acţiuni şi este plină de iniţiative. A meritat din plin nota 10 la Bacalaureat", crede Doina Petrean.

Are 84 de diplome

Elena Kuji a adunat în cei 19 ani de viaţă 84 de diploma de la concursuri şi olimpiade şcolare. „Prima diplomă am câştigat-o la vârsta de trei ani, la un concurs de recitare de poezii. Iar prima participare la o olimpiadă şcolară a fost pe clasa a III-a", spune Elena. Rezultatele de la examenul de bacalaureat nu au fost o supriză pentru ea. „Consider că mulţi dintre colegii mei din liceu ar fi putut fi de 10 la bac. Totuşi, m-au bucurat rezultatele deoarece au fost  încununarea muncii mele din cei 12 ani de şcoală. La toate disciplinele de la examen am participat la olimpiade şi am fost verificată la un nivel mai înalt. Singura pregătire a constat în sincronizarea cu baremul şi controlul originalităţii", mai spune eleva eminentă.

image

Aceasta are planuri mari de viitor şi s-a înscris la două facultăţi de litere din Milano şi Modena. „La sfârşitul lui august voi avea examenul de admitere la franceză, engleză, filosofie, istorie universală şi va fi şi o probă de cultură generală", mai explică tânăra. Elena crede că un rol important în reuşita ei l-au jucat dascălii care au format-o. „În şcoală am avut parte, atât la Şcoala Generală Nr. 6, cât şi la liceu, de profesori înţelepţi care mi-au arătat că educaţia este cea mai potrivită pentru a deveni un om cu preocupări frumoase şi curate şi că este singurul mod prin care poţi primi aprecieri adevărate şi meritate", mai povesteşte tânăra de 19 ani.

image

După reuşita de la bac, Elena îşi va petrece o lună la mare, iar apoi va pleca în Italia, la facultate. Bistriţeanca şi-ar dori foarte mult să aibă o carieră de diplomat. „Mi-ar plăcea să lucrez în cadrul Unesco, în calitate de diplomat. Decizia despre viitoarea mea profesie e greu de luat de pe acum. O voi lua pas cu pas. Sunt convinsă că mă aşteaptă multe de acum încolo", crede Elena. Aceasta este convinsă că secretul reuşitei ei constă în multă voinţă şi muncă. „Mi-am dorit să excelez, să tind spre înţelepciune. Prin consecvenţă şi multă perseverenţă poţi deveni înţelept şi respectat de ceilalţi", mai spune fata. Frumoasa bistriţeancă spune că cel mai mult o supără invidia oamenilor. „Încerc să fiu raţională şi realistă şi, totodată, să înlătur invidia din viaţa mea. Consider că invidia este unul dintre cele mai josnice sentimente care transform oamenii cu minţi şi suflete frumoase în oameni urâţi", mai explică eleva-model.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite