BAC 2010: Şcoala care dă repetenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 92 de elevi de la Grupul Şcolar Industrial „Timpuri Noi“ au picat examenul de bacalaureat din cauza matematicii. Tinerii dau vina pentru rezultatele dezastruoase în primul rând pe faptul că anul acesta s-au scos de la Bac disciplinele tehnice de specialitate, care le-ar fi crescut mediile.

Mai citiţi şi:

BAC 2010: Elevii au picat pe capete în Capitală! Cea mai mică promovabilitate de după Revoluţie

Liceul cu promovabilitate zero la Bac

Directorul Grupului Şcolar Industrial „Timpuri Noi“, Gabriela Lungu, a declarat că niciodată nu s-a mai întâmplat ca toţi elevii să pice. Mai mult, promovabilitatea de anul trecut a fost de aproape 85% la acest grup şcolar, iar unii dintre elevi au obţinut premii la concursurile naţionale de discipline tehnice. Directoarea spune că situaţia este explicabilă în condiţiile în care elevii nu s-au pregătit suficient la disciplinele susţinute la examen şi că nu au mai susţinut, ca în trecut, proba la materiile tehnice de specialitate, de tipul Mecanicii, pe care le-au studiat intens în liceu. „26 dintre elevi au rămas corigenţi şi majoritatea aveau la matematică medii de 5 şi 6“, a explicat dezamăgită Gabriela Lungu.


„Sistemul de Educaţie e dereglat!”

Elevii care au absolvit acest liceu se plâng de dificultatea subiectelor de la matematică, dar şi de faptul că nu s-au mai afişat pe internet variante de subiecte. „Vi se pare normal ca eu să fiu obligat să dau la specialitate Fizică sau Chimie, când eu sunt specialist în maşini?! Ce să le zic la examen, ce reacţie are fierul cu metalul? M-au ameţit schimbările în Educaţie”, s-a plâns Marius Nae, care a obţinut nota 1,25 la matematică  şi 2,05 la Chimie.

Mihai Giurea este unul dintre cei mai buni elevi ai Grupului Şcolar Industrial „Timpuri Noi“. „Am avut la matematică media 7 în şcoală, dar la Bacalaureat a fost cumplit. Profesorul de la clasă ne-a predat numai anumite chestii, funcţia de gradul 2, matricea, logaritmii. Erau lucruri de care nici măcar nu auzisem la ore“, a spus Mihai Giurea, care a obţinut doar 1,35 la matematică. El a adăugat că vina majoră pentru dezastrul din acest an de la examenul de Bacalaureat sunt schimbările din învăţământ.

„Sistemul de Educaţie este dereglat. E bătaie de joc! Dacă ştiam că voi da Chimie la Bac aveam grijă să aprofundez şi eu nişte lucruri în clasele a IX-a şi a X-a. Ăştia de la minister să dea o lege care să fie valabilă măcar pentru o perioadă de cinci ani, nu să ne zăpăcească aşa cum fac în prezent“, a spus tânărul care va da examen în sesiunea din toamnă.

Rezultatul dezastruos de la acest liceu de la Bacalaureat nu este singular în Capitală. Doar un singur candidat de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Dimitrie Paciurea“ din Capitală a reuşit să promoveze, cu media 6,40, în timp ce la Grupul Şcolar de Construcţii-Montaj „Elie Radu“, doar doi candidaţi dintre cei 185 au reuşit să promoveze, iar la Grupul Şcolar Mecanică Fină au reuşit să ia Bac-ul numai patru elevi dintre cei 245 înscrişi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a explicat că notele reflectă nivelul de pregătire a copiilor şi interesul pe care şi l-au dat pe parcursul anului şcolar. “Exigenţa a fost extrem de mare. A fost cel mai exigent examen. Nu am permis să se fraudeze. La cea mai mică tentativă de copiere, copiii au fost eliminaţi din examen. Am avut 45 de elevi daţi afară din Bacalaureat“, a explicat Banu.


„I-ar fi salvat pe mulţi elevi notele la disciplinele tehnice, dar de anul acesta s-au scos aceste probe de la bac”

Gabriela Lungu,
directoarea Grupului Şcolar Industrial “Timpuri Noi”

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite