BAC 2010: EXCLUSIV: Promovabilitate zero la un liceu din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie fără precedent la Grupul Şcolar Industrial Timpuri Noi din sectorul 3. Niciunul dintre cei 92 de elevi înscrişi la Bacalaureat nu au reuşit să promoveze examenul, potrivit site-ului www.bacalaureat.edu.ro.

Mai citiţi şi:

BAC 2010: Şcoala care dă repetenţi

BAC 2010: 131 de elevi au luat medii de 10

Rezultatul dezastruoas de la acest liceu de la Bacalaureat nu este singular în Capitală. Doar un singur candidat de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Dimitrie Paciurea“ din Capitală a reuşit să promoveze, cu media 6,40. La acest liceu s-au înscris 35 de elevi, dintre care trei nu s-au prezentat.

La Grupul Şcolar de Construcţii-Montaj „Elie Radu“ din Bucureşti, doar doi candidaţi dintre cei 185 au reuşit să promoveze, cu mediile 6,76, respectiv 6,36.

La Grupul Şcolar Mecanică Fină au reuşit să ia Bac-ul numai patru elevi dintre cei 245 înscrişi, cu medii între 6,75 şi 6,15. Un elev a fost eliminat din examen la acest liceu, iar 15 elevi nu s-au prezentat.

Potrivit inspectorului şcolar Bucureşti, Cristian Alexandrescu, notele mici şi promovabilitatea scăzută de anul acesta sunt explicabile în condiţiile în care notele de la probele orale nu se mai iau în calcul. „În general elevii luau note mai mari la oral decat la scris, aşa că probele orale le asigurau multora media 6“, a explicat inspectorul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite