La 9 ani un copil vrea să devină astronaut la NASA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de clasa a III-a de la Şcoala "Fănuş Neagu" vrea să contribuie la cunoaşterea universului de către oameni.

Dragoş Lipan are un IQ de 136. Copilul este de-a dreptul fascinat de puterea gravitaţiei soarelui, mărimea lui, modul în care planetele se învârt şi de imensitatea universului.

Este genial. Dragoş Lipan posedă un impresionant coeficient de inteligenţă, de 136. Elev în clasa a III-a la Şcoala "Fănuş Neagu" Brăila, băieţelul ştie deja ce vrea să se facă atunci când va fi mare. Visează să devină astronaut la NASA.

"Vreau să contribui la cunoaşterea universului de către oameni. Pe mine mă fascinează puterea gravitaţiei soarelui, mărimea lui, modul în care planetele se învârt în jurul lui şi de fapt mă atrage imensitatea universului", ne dezvăluie Dragoş din planurile sale de viitor.

Micuţul geniu a demonstrate încă de la grădiniţă că este înzestrat cu nişte calităţi intelectuale extraordinare. Părea a fi un copil problemă, căci se plictisea îngrozitor să coloreze şi să scrie aceleaşi banale liniuţe şi bastonaşe.

Dragoş a fost descoperit de învăţătoarea sa, Ioana Popescu, încă din prima zi de şcoală, când a realizat un desen "ştiinţific", despre structura moleculei de apă şi de aer.

Trei medalii de aur

Are înclinaţii spre ştiinţele exacte şi o cultură generală de invidiat.

"În cariera mea didactică, de 27 ani, nu am mai avut un elev de talia lui şi m-am înfiorat puţin, realizând sensibilitatea situaţiei. Dragoş are curriculum adaptat pentru cerinţele lui de învăţare, am grijă să am cerinţe pentru nivelul lui în fiecare oră, dar în aşa fel încât să nu îl suprasolicit", spune învăţătoarea Ioana Popescu, care adaugă că Dragoş Lipan este elevul pe care şi l-ar dori orice cadru didactic pasionat de meserie.

Cel mai mult îi place să citească enciclopedii despre univers, stele, planete ori galaxii şi de curând, a început să citească istoria României. În schimb, recunoaşte, nu îi place să citească basme.

Mereu primul

"Dragoş este un elev cu FB pe linie în orice clipă din viaţa lui de şcolar. A avut punctajele cele mai mari la concursurile Cangurul sau Eurojunior", mai spune învăţătoarea elevului.

În plus, Dragoş are trei medalii de aur şi una de bronz, la română şi matematică, obţinute la faza naţională de "Evaluare în educaţie".
Poate surprinzător pentru unii, Dragoş Lipan este elevul care adoră să meargă la şcoală.
"Mie îmi place să merg la şcoală. În fiecare zi doamna noastră învăţătoare ne învaţă ceva nou", ne spune copilul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite