Liceele pe care se bat cei mai buni elevi din Vestul ţării se laudă cu rezultate excepţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune şcoli se laudă cu note mari la admitere şi olimpici internaţionali. Concurenţa acerbă dintre şcolile de tradiţie se vede în mediile cu care elevii se înscriu în clasa a IX-a  şi notele de la examenul de bacalaureat.

În Vest, lupta se dă între mai multe licee de top, pentru reputaţia cărora contează şi incidentele neplăcute. Cele mai apreciate licee din regiune au fost scutite de scandaluri prea mari. La Timişoara, rezultatele din ultimii ani au arătat că Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” s-a detaşat de celelalte. Cu o medie de admitere de 8,80 realizată în funcţie de rezultatele din ultimii cinci ani, Liceul Pedagogic a reuşit să dea, în ultimii trei ani, cinci elevi de nota 10 pe linie la bacalaureat.

Elevii din Timişoara au ales liceul vocaţional în faţa liceului în limbă stăină

TOTUL DESPRE BAC: Note de 10 pe linie, multe contestaţii şi topul liceelor fruntaşe

Medii mari la admitere

Colegiul National „Moise Nicoară” este una dintre cele mai bune şcoli din Arad. Anual, la examenul de bacalaureat, din circa 160 de absolvenţi ai liceului, peste 60 au punctat note de peste 9,50, în vreme ce aproape jumătate dintre ei au promovat cu note de peste 9.

Media la admitere, în ultimii patru ani, a oscilat între 10 şi 8,29. Colegiul se mândreşte cu Balcaniada de juniori, matematică, din Bulgaria şi Olimpiada de Științe pentru Juniori  din Taiwan, de unde doi elevi s-au întors cu medalii de argint.

 Şcoală parteneră cu nemţii

Colegiul Naţional „Decebal” din Deva s-a dovedit a fi, din nou, cel mai bun liceu din judeţul Hunedoara. Din totalul celor 182 de „decebalişti” care au susţinut examenul de bacalureat, 53 au obţinut medii peste 9,50, două eleve promovând Bacalaureatul cu 9,98. Colegiul este şcoală parteneră a Republicii Federale Germania, făcând parte din programul „PASCH - Şcolile: partenere ale viitorului”, care include peste 1.000 de unităţi de învăţământ din întreaga lume. Ultima medie de admitere la această şcoală a fost, anul acesta, 9.16.

Liceul „Traian Lalescu” din Reşiţa este şcoala preferată de tinerii cu note de 10. Anul acesta, la „Lalescu” au fost admişi elevi cu media 9,99. Liceul este de anul acesta o şcoală europeană, ai cărei elevi obţin în fiecare an premii la olimpiade naţionale. 

„Anul acesta, media de admitere la secţia de matematică-informatică de la  Pedagogic a fost mai mare decât cea de la liceele de profil”, a spus Cornel Petroman, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite